19 Şubat 2019 Salı

Selçuk İnan / Donk hamlesinin artısı çok büyük oldu


Benfica karşısındaki kötü sonucun faturası doğal olarak orta sahaya çıktı. Fernando'nun sakatlığından söz edilse de oynayabilecek durumda olmasına rağmen yedek kalmasını bekliyordum. Badou Ndiaye kulübedeydi ki bana sorarsanız Benfica maçının en kötü isimleri de onlardı.

Kasımpaşa ne kadar ölçü olacak bir rakip tartışılır. Trezeguet dışında hücum gücü olmayan, savunma noktasında ise rakibi ısırmakta geri kalan bir takım. Kasımpaşa karşısındaki rahat top dolaşımının etkilerinden biri de bu. Yine de Selçuk İnan / Donk hamlesinin mutlaka bir artısı oldu.

Selçuk İnan'ın müthiş bir maç çıkardığından söz ediyoruz. 92 isabetli pası var ve oyunu yönlendirme noktasında mümkün olduğu kadar öne oynaması bizleri çok rahatlatıyor. Donk'un da 79 isabetli pası var, bu noktada Fernando'yla kıyaslamam bile.

Bu ikilinin oyun kurma noktasında isabetli oynaması da Belhanda'yı rahatlatıyor, onu biraz daha hücuma yaklaştırıyor. Haliyle de tabela geliyor işte. Sadece 29 isabetli pası olsa da maçın adamlarından biri. Nedeni de oyun kurmak için geriye gelmek zorunda kalmaması ve rakip ceza sahasına çok daha fazla yaklaşması.

Emre Taşdemir'i de konuşmak lazım. Özellik itibariyle büyük takım beki gibi, teknik özelliği ve geriden oyun kurabilmesiyle ön plana çıktı. 32 tane isabetli pası var, Mariano'nun sağ bekte gösterdiği etkiyi o sol tarafta yaptı ve sağ bekte Linnes oynarken de bizi dengeleyen unsur oldu.

Diagne de biraz daha oyunun içine girmiş ve top alışverişi yapmaya başladı. Ben bu oyununun etkili olduğunu düşünüyorum. Feghouli de oyunu kenardan kurma noktasında çok önemliydi ki müthiş bir futbol oynadı. Onyekuru ise klasik sorun olmaya devam ediyor.

Marcao ve Luyindama'yı ise konuşmuyorum bile. Geriden oyun kurma noktasında çok iyiler ve her ikisi de topla çıkabildiği için oyun düzenimizde çok önemli yer tutuyorlar. Marcao 76, Luyindama da 70 tane isabetli pas yapmış. 

8 yorum:

  1. bence şöyle güzel bir başlık daha atabiliriz

    fernando'nun kesilmesi büyük artı oldu :)

    donk yerine o olsa feghouli'yi görmez sağ beke verirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok büyük artı oldu. Geriden daha iyi oyun kurduk ve daha sert kaldık.

      Sil
  2. Ben yukardaki tabloya bakınca Selçuk ve Donk un bol bol yan pas ve geri pas yaptığını görüyorum. Bunun yanında Selçuk un 2 tane ikili mücadeleden 0 başarı ile çıkması gözden kaçan detaylar. Evet Selçuk en çok koşan oyuncu oldu tıpkı bir zamanlar Barış Özbek gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen ya başka bir tabloya bakıp yorum yaptın ya da maçı izlemedin, özür dilerim ama böyle :( Eleştirmek için eleştirme derim, iyi olana kötü demene gerek yok bence. Pas grafiği ve yönleri ortada, hepsini geçtim, maçı izledik. Şartlanmayın bence, dün kötü olabilir de bugün iyiyse iyi diyebilmeli. Düşmanın dahi olsa.

      Sil
  3. son cümlede bi yanlışlık var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlışlık yoktu, çok büyük bir yanlışlık vardı, düzelttim sayende. Teşekkür ederim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir