18 Şubat 2019 Pazartesi

Selçuk İnan'ın ligin 2. yarısına başlangıcı harika


Bu blogda yaptığımız tartışmalardan biri de Selçuk İnan. Ben kendi derdimi anlatma peşindeyim. Anlatırken de dünden ziyade bugünü konuşurum. Yıllardır Selçuk İnan kötü durumda, bu kimsenin inkar etmediği bir gerçek. Bu sezonun 2. yarısı itibariyle ise iyi bir giriş yaptı. Fizik olarak daha diri, alternatif noktasında daha güven veren.

"Selçuk'u, Alberto'yla beraber hazırlıyoruz. Bugün 11 kilometre koşmuş. Son zamanlarda ondan böyle bir rakam görmemiştik, memnunum."

Fatih Hoca'nın Selçuk İnan yorumu üzerine konuşalım. Maçın en çok mesafe kat eden futbolcusu ve iyi çalıştığı, daha diri olduğu her haliyle net şekilde ortada. Takımın pas kalitesi ve Belhanda'nın oyununun yükselmesi de Selçuk İnan'la direkt alakalı.

Fernando felaket durumda. Pas / teknik kalitesi de düştü, mücadele özelliğini ise toptan kaybetti. Toparlar mı bilmiyorum ama şu anki durumu iyiye işaret değil. Badou Ndiaye için de bu geçerli. Temposu yüksek gibi dursa da oyun içindeki katkısı düşük, özellikle pas noktasında.


Bu isimler kötü durumdayken de elindeki alternatifler sayılı. Kenara baktığında Selçuk İnan'ı görüyorsun, özellik itibariyle işine gelecek bir isim. Fizik olarak toparlaması da bu takımın yararına. Formayı aldığında iyi iş çıkartıyor ve takımın oyun kalitesi yükselebiliyor.

Keskin yargılarla hareket etmemek lazım. Selçuk İnan'ı sevmezsiniz, beğenmezsiniz, hep birlikte eleştiririz de. Bugünü konuşalım, şampiyonluk yolunda ihtiyaç var işte. İyi de durumda, ligin 2. yarısına başlangıcı harika. Buna "iyi" diyebilmek zor olmamalı, Selçuk İnan'a iyi ve yararlı oldu diyebilmek "futbol cahilliği" değil.

8 yorum:

  1. Tam bitti derken kendini toparlamak için çalışmaya başlaması işine, mesleğine saygı duydugunu gösterir.
    Geçen yıl Donk'tan aldığımiz katkı şampiyonlukta onemliydi. Bu yıl aynısını belki Selçuk'tan alırız. Bu tarz ekstra katkılar önemlidir şampiyonluk yolunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi de yeni sözleşme zamanı olduğu için diye yorumlar geliyor :) Ne fark eder, seni şampiyon yapsın da bu sezon. Önemli olan şu an değil mi.

      Sil
  2. selçuk şu anda hala takımın bankosu olmalıydı. "parası çok ama adam oynuyor abi" demeliydik. bu nedenle selçuk a kızgınım.

    sen deli gibi savaşan bi adam değilsin ki. tekniksin, zekisin. pas trafiğini yönet, duran top kullan, hakemle konuş, kaptanlık yap.

    bak emre senden 5 yaş büyük ama oynuyor. sen de oynamalıydın. fiziğini en azından o seviyede tutmalıydın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda herkes kızgın, bir şey değişmedi. Çalışmadı bence de, kendine iyi bakmadı.

      Sil
  3. özellikle avrupa maçlarında kendini yere bırakma sevdasından vazgeçmesi lazım.yerli hakemler hemen düdük çalar ama avrupada çalmazlar hocam.kötü şekilde defansta yakalanırsın sonra.kasımpaşa maçında da bazen bu kendini yere bırakma hastalığı nüksetti.selçuk koşuyor ama herhalde fizik güç olarak fazla bişey katmamış fitness antrenörü.bu yaştan sonra gereksiz demiştir herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faul almayı biliyor, o kalça dayama hadisesi bence imzası :)

      Sil
  4. Hocam bir de detayli bir Alberto Bartali yazisi bekliyoruz senden zira kendisi gelmeden önce 103 km civari olan ortalama kosumuz 110 km civarlarina cikmis, tesadüf oldugunu düsünmüyorum. Istatistikli, detayli bir analiz yazisi gelirse tadindan yenmez bence artik bunu yazmanin da zamani geldi ve kariyeri ortada ama Bartali burada da kendini kisa sürede ispat etti diye düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konu belki beni aşar da bilen bir dostumuzla soru cevap yapabiliriz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir