8 Şubat 2019 Cuma

Semih Kaya iyi bir yedek olmakla birlikte bu oyuncular için de rol model


Sıra Semih Kaya'da. Ozan Kabak'ın ardından bir anda gündeme düştü ve 2-3 gün içinde kiralık olarak transferi gerçekleşti. Saha içi çok tartışılsa da Galatasaray için örnek değerlerden biri olduğunu düşündüğüm bir futbolcu. Biz de bu transferi sevgili kardeşim Berkay Küçük ile konuştuk.

Ozan Kabak gitti Semih Kaya geldi ya da Serdar Aziz gitti Semih Kaya geldi gibi bir durum olmadığını düşünüyorum. Rotasyonu tamamlama, altyapı kontenjanını tamamlama üzerinden atılan bir tecrübe adımı oldu. Kiralama maliyeti olmayınca da bu transfere olumsuz bakmayan taraftayım. Sen bu transfer için ne düşünürsün?

Berkay Küçük: Ben Semih Kaya’yı kesinlikle Ozan Kabak veya Serdar Aziz’in alternatifi olarak görmüyorum, cevaba bunu belirterek başlamak istedim. Böyle bir beklentiye girmek, Semih Kaya’ya hem haksızlık hem de fazladan yük eklemek olur. Kiralama ücreti ödemeden, altyapı kontenjanında bulundurulabilecek bir ismin kadroya katılmasında ben eleştiri yapmam. Sparta Prag’a gitti-geldi tamam ama uçaktan indiği andan itibaren Ahmet Çalık’tan daha çok güven veren bir yedek benim için Semih. Keşke Semih’in cesur hamlesini, Ahmet de yapabilse ve yurt dışında şansını deneseydi bunu gerçekten isterdim.

Yaşadığı sakatlıklar itibariyle her geçen zaman daha da düşen bir isimdi ve performansı da o dönemde sıklıkla eleştirildi. Sparta Prag performansı da yine bu sakatlıkların gölgesinde geçti. Sence Semih Kaya üzerinde duyulacak gerçek beklenti ne olmalı?

Berkay Küçük: Semih Kaya’dan beklentim baş ağrıtmayacak bir yedek olması. Bu konuda Semih dahil herkes aynı fikirdedir sanırım. Maicon-Serdar Aziz ve Ozan’ın aynı dönem içinde takımdan ayrılmasıyla orada bir erozyon oluşmasını engelleyecektir Semih. Tabii ilk 11’de yer alarak değil de güvenilir bir yedek olarak yapacak bunu. Kimse söylemiyor bunu ama ben Semih Kaya’nın saha dışında hocanın yardımcısı da olacağını düşünüyorum. Galatasaray tarihinin en iyi jenerasyonlarından birini yakalamak üzereyken; bu oyuncuları toplayan ve sarı kırmızılı formayı giydiren Fatih Terim, bu çocukları Semih ağabeylerine emanet edecektir. Hoca üstlerine titriyor kabul ama ne Hasan Şaş ne de Ümit Davala, bu çocuklara bağ kurabilecek potansiyelde değil bence. Semih Kaya, Fatih Terim’in saha içinde formayı teslim edebileceği bir oyuncu olduğu kadar, Galatasaray’ın gençlerine sahip çıkacak kadar da iyi bir yardımcı olacaktır hocaya. Semih’ten hocanın asıl beklediği katkı bu.

Boluspor karşısında oynanan rövanş maçında fena bulmamıştım ve gözüme çarpan detay da liderlik özelliğiydi. Genç oyuncularla çok ilgili, sürekli bir şeyler göstermek istiyor. Bu bile takım içinde önemli bir olgu. Peki kendisinden bu yönde katkı almak en doğru olan mı olacaktır?

Berkay Küçük: Semih Kaya’nın gençlere liderliği yeni değil aslında, ne demek istediğimi 12 Ekim 2016’da Semih’in instagramdan paylaştığı fotoğraf açıklıyor. Fotoğrafta Ozan Kabak, Recep Gül, Yunus Akgün, Atalay Babacan ve Mustafa Kapı bulunuyor. Mesaj da net bu çocuklar Semih ağabeylerinin korumasında ve kollarının altında. Semih Kaya iyi bir yedek olmakla birlikte bu oyuncular için de rol model. Futbolunu sabaha kadar tartışırım ama Semih’in ne kadar içten bir insan olduğuna kendim de şahit oldum. Bu çocuklar Semih ağabeyleri gibi renklere sarılsın yeter gerisi yetenekleriyle gelir.

Peki sen sever misin Semih Kaya'yı? Geçmiş Galatasaray performansını ve gelen tepkileri nasıl değerlendiriyordun? Bu transfer gerçekleşirken "çok istiyorsa Fatih Terim cebinden 700 bin avro'yu versin" diyenler dahi gördük.

Berkay Küçük: Semih Kaya giderken de gelirken de hakkında iyi şeyler söyleten nadir futbolculardan. Sahada en iyi performansı verecektir ve kalıcı transferi gerçekleşecektir diye düşünüyorum. Yeteneği kısıtlı ama “adamlık seviyesi” cidden çok yüksek futbolcudur. Öyle lafta adamlık değil hakikilerden. Ben bu transferden memnunum, toparlayacak olursak Galatasaray’ın yeni yedek stoperi ve fahri yardımcı antrenörünün hayırlı olmasını diliyorum.

10 yorum:

  1. Bazı konularda eleştirim olacak.
    "Kiralama ücreti ödemeden, altyapı kontenjanında bulundurulabilecek bir ismin kadroya katılmasında ben eleştiri yapmam" Bu işi yapabilecek Gökay Güney var. O oyuncunun üzerine profesyonelliği tartışmalı bir oyuncu almak hata.

    "ben Semih Kaya’nın saha dışında hocanın yardımcısı da olacağını düşünüyorum." Sniejderler, Podolskiler antremandan sonra gençlerin antremanlarında bulunurlardı. Ancak Semih antremandan sonra anında giden oyuncuydu.

    "Semih Kaya iyi bir yedek olmakla birlikte bu oyuncular için de rol model", "Yeteneği kısıtlı ama “adamlık seviyesi” cidden çok yüksek futbolcudur." . Yabancı sınırı 1 olsun diyen profesyonellikten uzak bir oyuncu. Hiç bir zaman kendisini geliştirmeye çalışmayan bir oyuncu.

    Semih i geri almak Gomisi göndermekten, yarım sezonu santraforsuz geçirmekten daha büyük hata oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökay Güney için çok fazla umudum yok maalesef, beklediğim sertliğe ulaşamayacak gibi. Semih Kaya'nın o söylemi de çok çarpıtılıyor. Orada farklı espri konuları vardı ama uzatıldı da uzatıldı.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da güven vermiyor. Sertlik kazanmalı, daha agresif olmalı. Stoper için top tekniği iyi olsa da yetmez.

      Sil
  3. maaş olarak lüks bir yedek .kulüplerin bu borcunu düşünürsek gereksiz bu tür hamleler kadro mühendisliğinde.daha düşük maliyetli genç bir stoper alınabilirdi.as stoperlin 800 bin -900 bin senelik alıyorsa yedeği 300 bin falan alır.misal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık olduğu için maaşı böyle. Opsiyonu kullanılsa eminim ki o rakam düşecektir.

      Sil
  4. Yeni bir Emre Aşık olabilirse o yeter bize... Sakatlık kart cezası vb durumlarda formayı alıp guven vererek oynasın haricinde de antrenmanlarda saha dışında takıma ağabeylik yapsın. İstanbul gibi bir yerde o gençlerin böyle bir yol göstericiye ihtiyacı olur mutlaka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir de. Yeter ki sakatlık istikrarı biraz düşsün, sağlıklı kalsın.

      Sil
  5. bolu rövanşında sahanın en kötüsüydü. futbolu unutmuş.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir