13 Şubat 2019 Çarşamba

Yine de Benfica bir futbol ekolü, ciddiye almamız gerekiyor


Transfer dönemi öncesinde çok farklı noktadaydım. Avrupa Ligi'nin gözden çıkarılabileceğini ve tüm odağın "lig şampiyonluğuna" kayabileceğini düşünüyordum. Bu da böyle bir transfer dönemi geçireceğimizi beklemediğimden kaynaklı. Ocak ayını kendi adımıza olabilecek en iyi şekilde geçtik. Haliyle de lig şampiyonluğunun yanına Avrupa Ligi beklentisini de kattık.

11'imize bakınca mutlu oluyor ve umutlanıyorum. Paylaşmak gerekirse;

Muslera
Mariano Luyindama Marcao Nagatomo
Fernando
Feghouli Belhanda Badou Onyekuru
Diagne

Buradaki tek sorun alternatif noktasında. Mesela Mariano / Linnes rotasyonu iyi, Emre Akbaba'nın dönüşü hücum hattı için kıymetli ama forvet, kanatlar, stoper ya da sol bek için ciddi alternatif sahibi değiliz. Olası sakatlık ve ceza durumunda Avrupa Ligi'nde ilerleyebilmek çok fazla mümkün olmayacak.

İlk 11 için baktığımızda ise Avrupa Ligi'nde şartları zorlayabilecek bir kadro. Maç maç bakmak en iyisi olacak. Şu an ligde iyi bir fikstürümüz var ve Benfica maçlarının bu aralığa gelmesi şansımız olacak. Benfica karşısında ciddi şansımız olduğuna inanıyorum. Transfer dönemi öncesi Galatasaray için düşündüğümü Benfica gerçekleştirmiş gibi.

İstanbul'a Grimaldo, Pizzi, Jonas, Jardel, Fejsa, Conti ve Ebuehi gibi isimleri getirmediler. Onlar da Portekiz'de çok ateşli bir şampiyonluk yarışı içinde. Porto'nun sadece 1 puan gerisindeler, arkalarında da kendilerinden 1 puan geride olan Braga var. Şampiyonlar Ligi bileti ceplerinde olsa da şampiyonluğu istiyorlar. En azından getirmedikleri futbolculara bakarak bunu söyleyebiliriz.

Yine de Benfica bir futbol ekolüdür, ciddiye almamız gerekiyor. İlk maçta işi bitirmek mühim. Rakip eksik, biz ise taraftarımızın önünde tüm şartları zorlayacağız. 4-1-4-1'e dönüşle birlikte iyi futbol oynamaya başladık, taşlar yerine oturuyor. Belhanda / Badou ikilisinden katkı almaya başladığımız noktada futbol da yükselmeye başladı.

6 yorum:

  1. Benfica nın geniş ve kaliteli bir kadrosu var eksikleri önemli ama belirleyici değil bence.. Sonuçta taktik disipline uyan bir oyuncu grubuna sahipler bizim için galibiyetler, turlar geçmek çok önemli zira şampiyonlar ligine 4. torbadan girdiğimizi unutmayalim.gelecek sene daha iyi bir grup yerleşimi için bu şart. Bakalım tribünler nasıl olacak birçok kişi konbinesini para karşılığı satmaya çalışıyor buda enerji düşürüyor yeni ilk defa gelen seyirci daha çok elinde telefon resim çekmek ve yüklemek ile meşgul.. konbinem var açildıgin günden bu ana kadar sadece 2 maç kaçırmış biri olarak böyle msçlarda gerekli agresif tribün oluşmadıgına bir çok kez şahit oldum. Bu maç ve bundan sonraki tüm maçlarda takımı sahada ileri itmek için o stadın tamamını trübün kültürü olan veya buna aday olanlarla doldurmalıyız ..yarın akşamda kuruluş mottamıza uyacagiź türk olmayan takımları yenmek sesimize devam edeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tribün desteği ve oluşturacakları baskıyla iyi başlayacağımızı düşünüyorum. Olumlu sonuç almak için kağıt üzerinde tüm şartlar hazır.

      Sil
  2. Buraları iyi oynarlar Avrupa Ligi'nde camia olarak bizden daha tecrübeliler. Çok zor iki maç olacak. Onların maçı ne kadar istedigi ile ilgili bir durum biraz da bu. Bizden güç ve zaman olarak çok şey alacak Avrupa ligi ama bu kadronun hakkını vermemiz lazım bir şekilde o da buradan geçiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kültür demem bu yüzden. Ayaklar yere basmalı ama iç sahanın avantajlarını da kullanmalıyız.

      Sil
  3. Hafta sonu oynadığımız trabzonspor maçındaki gibi boğucu bir oyunla çökmeliyiz üstlerine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 30 dakikada oluşacak baskıyı merakla bekliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir