31 Mart 2019 Pazar

33 yaşında olması handikap, bonservisinin olmayacak olması ise cazip


Sezon sonunda sözleşmesi bitecek bazı isimlerin adı ısrarla Galatasaray'la anılıyor. Hatta bu transferlere kesin gözüyle bakanlar bile var. Manuel Fernandes, Babel ve Douglas o isimlerden bazıları. Şu şartlarda nasıl olacağını bilmeyerek yazıyorum. Yönetimin durumu belli değil ve şartların nasıl gelişeceğiyle alakalı bir konu.

Kesin olan, Fernandes'in Lokomotiv Moskova'yla yola devam etmeyeceği. Kendisi takımda tutmayı çok isteseler de anlaşma sağlayamadılar. Anlaşma sağlanmaması da maddi şartlardan bağımsız gibi görünüyor. Lokomotiv Moskova'da da iyi kazanıyordur, Türkiye'de şartlar çok değişmeyecek. Bir yandan da yeni meydan okuma hevesi enteresan geliyor.

Lokomotiv Moskova'ya kadar olan kariyerinde "istikrarsızlığıyla" ön plana çıkan bir futbolcuydu. Yeteneğine asla lafım yok, en kötü hali bile tek başına maç kazandırabilecek seviyedeydi. Lokomotiv Moskova'da ise istikrar kazandı ve geçen sezon kazandıkları şampiyonluğun da en büyük pay sahibi isimlerinden biriydi.

Fatih Hoca'nın sevdiği bir isim. Bu beğenisini de Lokomotiv Moskova maçlarında dile getirmişti. Bu transferi Ocak ayında da konuşmuştuk, "malum transfer tahtasında" ismi vardı. O dönem Belhanda'nın ayrılığı çok konuşulsa da birbirinden bağımsız futbolcular. Manuel Fernandes'i Lokomotiv Moskova günlerinde ağırlıklı olarak sol kanatta oyun kurucu rolünde izledik.

33 yaşında olması handikap, bonservisinin olmayacak olması ise cazip. Mevcut yapıya bakmak lazım. Belhanda / Feghouli devam edecek mi, yönetim durumu ne olacak gibi sorular var. Fernandes de sol tarafta Feghouli tipinde bir futbolcu oluyor. Aslında sol tarafın en cazip ismi Trezeguet ama onda da bonservis şartı olacak.

Sol taraf için konuştuğumuz diğer isim olan Babel ise forvet özellikli. Ben de sol tarafta "forvet" özellikli bir kanadın daha çok işe yarayacağını düşünüyorum. Dün Garry Rodrigues'i de yazmıştım, bakarsınız onun kiralık gelme ihtimali doğar. Tabii Fernandes'in 10 ya da 8 gibi oynatılma durumu olur. Yetenek ve kalite eşiği yüksek bir isim, ihtimal varsa kestirip atmamalı.

2 yorum:

  1. Uzun zamandir belki medya yazmasa da sen yazarsin diye bekledim ama neyse simdi ben yazayim. Søzlesmesiz oyuncularin en degerlisi Yohan Cabaye bosta. Oda 33 yasinda. Ama Emre Beløzoglu'na en cok benzetigin oyuncu kendisi. Cabaye'ye bu ligde buyuk ve gøzle gørulur fark yaratir. Hemde bizim takimda fransizca bilen oyuncu coklugu ona yardimci olur. Kesinlikle Badou yerine Cabaye mukemmel olur.
    Bu arada bizim eski oyuncularimiz'dan Emre Colak, Sightorsson, Giovanni Dos Santos da bosta. Gecen de søyledim, Giovanni bizde is gøruru. Ama Yazin hoca Emre Colak'i geri døndurur alternatif olmasi icin gibime geliyor. Kendisi de baya dususte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka yazarım onu da :) Sightorsson, İsveç'e gitti. diğer isimler de bu kaliteden uzaklaştı. Giovani Dos Santos da dahil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir