10 Mart 2019 Pazar

Ali Yavuz Kol'un Football Manager'deki gelişimi ilgimi çekti


Ara ara Football Manager üzerine yazmaya devam edeceğim. Ali Yavuz Kol'un şu gelişimi üzerine yazmak istedim. Gerçek hayatta hangi noktaya geleceğini zaman gösterir. Benim umutlu olduğum isimlerden. Yaşına göre fizik gücü ön planda ve o yapısına rağmen de çok hareketli bir futbolcu. Tarz noktasında Jr. Hulk deriz. Altını çiziyorum, kalite değil, tarz belirtiyorum.

Oyunda 1 sezon içinde bu noktaya geldi. Çok hareketli ve iyi bir bitirici. A takımda tutsam da ara ara şans verebiliyorum. Ertesi sezon ise belli ki değişmezlerden biri olacak. 18 yaşında komple bir forvete evrildi. Gücü, bitiriciliği ve hızı kıymetli oldu. Sezon başındaki Fenerbahçe'yle oynanan Süper Kupa maçında 11 oynatmıştım ve rakibi dağıtmıştı. 

Oyun içinde Ali Yavuz Kol gibi birçok gencimiz var. Yunus Akgün de yarım sezonda içinde A takımın değişilmez sağ kanadı olabiliyor. Mustafa Kapı, Süleyman Luş ve Ogün Çalışkan'ın gelişimi de fazlasıyla iyi. Atalay Babacan ve Recep Gül gibi isimleri de direkt olarak rotasyona katmak mümkün. Onları da sonra yazarız.


İki de transfer önerisi yapayım. Oyunda Marcao'nun istikrarı tartışılır. Gerçek hayattaki gibi olmasa da iyi bir rotasyon derim. İlk sezonda Ozan Kabak'ı kiralamış ve Luyindama'yla birlikte tandemi oluşturmuştum. Ertesi sezon ise scout önerisiyle Lisandro Martinez'i çok ucuz bir rakama aldım. Marcao'yla birlikte sol stoperin rotasyonu oldu.

Yine sol ayaklı bir isim. Pas ve teknik özelliği yüksek, hızlı ve fiziksel özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Henüz 21 yaşında, 1-2 sezon içinde özellikleri çok daha farklı noktalara evrilecektir. Takımda uzun süre tutabileceğime inanmıyorum, mutlaka ciddi talipleri çıkacak ve büyük kazanacağım.


Jhonny Lucas da diğer öneri. Yine çok ucuz rakamlara takıma katabileceğiniz bir genç yetenek. İki yönlü ve defansif orta saha olarak oynayabilmesiyle benim için kıymetli bir genç. Rotasyonda güçlü bir yer tutuyor ve uzaktan atabildiği gollerle de ön planda. Pas, teknik ve top kapma özelliği gayet iyi. Henüz 19 yaşında ve 1-2 sezon içinde bambaşka bir seviyeye ulaşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir