11 Mart 2019 Pazartesi

Beşiktaş'ta Burak Yılmaz'ın direkt etki ettiğini görüyoruz


Beşiktaş'ta Burak Yılmaz'ın direkt etki ettiğini görüyoruz. Beşiktaş formasını yeniden giydiği günden bu yana Vodafone Park'ta attıkları 8 golün 6'sında katkısı var. Beşiktaş'ın oynadığı oyun tartışılır ama Burak Yılmaz'ın direkt etki ettiğini söylemek mümkün. Hatta şu sıralar takımın eller tutulur 2-3 yanından biri de diyebiliriz.

Galatasaray'ın Diagne'den de beklediği buydu. Diagne gibi bir isme 10 milyon avro'luk bonservis veriyorsanız direkt etki beklersiniz. İlk oynadığı Trabzonspor maçında 2-3 gol bulmasını bekledim, beklentim o noktalardaydı. O pozisyonları da buldu aslında, hatta topla buluştuğu ilk anda kaçırdığı karşı karşıya gol var. Golle başlasa seyir daha farklı ilerler miydi dersiniz.

Bu iki ismi bir noktada kıyaslayamam. Buradan çıkan sonuç "neden Diagne yerine Burak Yılmaz'ı almadık" olmamalı. Burak Yılmaz 33, Diagne 27 yaşında. Burak Yılmaz her ne kadar garanti katkı olsa da olası sakatlık durumuyla çok güvenemediğim bir isim. Diagne'yi ise yatırım gözüyle değerlendiriyorum, sonraki satışı olası. 

Diagne bonservisine başka isimler bulunabilir miydi sorusu doğru olur, orada da iş "scout ya da teknik ekibe" bakar. Belki de onlar potansiyelli isimleri bulmuşlardır (Tetteh / Onuachu gibi), yönetim büyük bonservisi o isimlere ödememek istememişlerdir. Diagne'den garanti katkı noktasına geldik yine, bu işin açıklanır tek yanı bu.

Oyunu değişiyor, beklentiler daha farklı. Fatih Hoca'nın beklentisi mutlaka farkı olacaktı ki oynadığı dönemde bu dönüşümü gerçekleştirmeye çalıştığını gördük. Yine de en büyük beklenti "gol". Geldiği en atacağı 10  - 12 gol bizi şampiyon yapar diyorduk, henüz 1 golde. Antalyaspor maçı iyi bir fırsat olabilir, Diagne'nin geri dönmesini umuyorum.

Mitroglou her ne kadar Akhisarspor maçını kazandıran isim olsa ve kendisine yakın oynandığında oyun aklıyla öne çıksa da mücadelesi yetmedi. Hazır olmadığını ve kamp görmesi gerektiğini düşünüyorum. Diagne'de de bu sorun var, Ocak ayını sıfır geçmiş. Yine de daha hareketli ve atlet, oynayabilecek durumdaysa sahada olması olmazsa olmaz.

4 yorum:

  1. mini kamp var mart sonu. iyi değerlendirmeli ve güçlenmeli.

    YanıtlaSil
  2. Diagnenin etkili olamamasınının nedeni etkili ortaların gelmemesi. Antalya maçında gördük ki oyuncular kendini düşünme noktasında çok iyiler diagneyi görmüyorlar hatta son on dakika da mitroglouyu görünce bu fikrimde artık eminim adam bir pozisyonda boştu oraya atmamız dahilinde en azından güzel bir pozisyona sokmuş olacaktık. maalesef oyucular çok bireysel oynuyor hep mariano feoguli belhanda üçgeni diyoruz evet bize kurtarmış gibi oluyorlar kötü oynadıkları deplasman maçlarında bu üçgen bencilleşmesi dahada artıyor buda takımı mahvediyor herkesi bencil oynamaya davet ediyor. öncelik olarak terezege birinin gelmesi sağ kanada da iyi orta açan birinin gelmesiyle diagnenin gol sorununun çözüleceğini düşünüyorum. belhanda sezon sonu gidecek marianonunda gideceği kesin sağ beki linesle yedek olarak douglas ileri de feoguli sağda solda terezege ortada emre akbabanın oluşu bu takımın on birini oluşturacaktır. bence her bölgeye genç kan takviyesi yapılmalı scoutlar çalışıyordur umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli orta açan bir yapıya da bürünemeyiz. Feghouli gibi bir de sol kanat lazım, en azından daha etkin oyun kurmak ve forveti görmek için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir