4 Mart 2019 Pazartesi

Bu takımın herhangi bir duran top planı yok mu?


Bir an 2010 / 2011 sezonuna gittim. O dönem de herhangi bir duran top organizasyonumuz yoktu ve topa en yakın olan ismin korner kullandığını görüyorduk. Sabri Sarıoğlu, Barış Özbek ya da Ayhan Akman. Artık kim daha yakınsa diyelim.

Erzurumspor karşısında da tablo bu. O an topa kim daha yakınsa kornerleri kullandı. Feghouli ve Emre Akbaba bu kornerleri o kadar cılız kullandı ki 90. dakikalarda gelebilecek tüm şansı çöpe atmış olduk.

Rakip ceza sahası içinde de Luyindama gibi bir duran toptan gol bulma canavarı var. Müthiş yükseliyor ve etkisi büyük. Maç öncesinde de bu tarz duran toplarda Luyindama'ya odaklanılması talimatının verildiği yazılıyordu. Bunu görünce sevinmiştim.

Maalesef Selçuk İnan oyundan çıktıktan sonra böyle bir etki falan kalmadı. Topa yakın olan kullandı, organizasyondan bir haberdik ve etkili olamadık. Güçlü de bir oyunumuz yokken duran topların koz olacağını söylemek lazım. Buna çalışmamış olmak üzücü.

Duran toplar mühim. Hele ki etkili olamadığın anlarda kilidi çözmek için olmazsa olmazın. Ceza sahası içinde etki gösterecek futbolcuların var, şu kornerler nasıl oluyor da en yakın rakibe gidiyor bilmiyorum. Bunun maçın sonlarında yaşanması daha da sıkıcı.

En azından Belhanda neredeydi diyorum. Selçuk İnan'ın ardından 2. sıraya onu yazarım ama son kornerlerde kendisini göremedim. Yorgunluk etken oldu desem Emre Akbaba'nın mazereti ne peki? Ciddi şekilde ele alınması gereken bir konu daha.

16 yorum:

  1. Sanırım Rijkaard zamanlarıydı. Duran top organizasyonlarına ciddi şekilde çalışıldığı söyleniyordu ve maçlarda da bunun meyvelerini topluyorduk. Çeşitli dizilişler, el-kol hareketlerine verilen anlamlar ile rakibi şaşırtmalar vs. Son hatırladığım planlı duran top kullanımı o sezondu. Ne onun öncesini ne de sonrasını açıkcası pek hatırlamıyorum bende. Nedendir, gelen giden onca hoca da bu konuya pek eğilmedi. Umarım üzerinde durulur artık... Bu konu üzerinden geçilip gidilecek bir konu değil, şampiyonluk getiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Sarp'ın arka direkte bitirdiği toplar tesadüf değildi. 2. sezonunda bu bozuldu, topa yakın olan duran top kullanmaya başladı. Tıkandığın dakikalarda en önemli çözüm duran toplardır.

      Sil
    2. arda çok iyi kullanırdı

      Sil
  2. Luyindama, Diagne gibi hava topunda çok etkili isimlerin varken bile kenar ortaları veya kornerleri anlamsızca harcamak.. Şöyle 2 ismin varken duran toplardan her maç gol bulabilirsin ancak çalışırsan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmadığımız gibi bu topları kullanabilecek futbolcumuz da yok görünüyor :(

      Sil
    2. Selçuk, Belhanda belki biraz da Feghouli. Kullanabilecek oyuncular olduğunu düşünüyorum ama antrenmanlarda öyle görünmüyor demek ki

      Sil
    3. Belhanda bu konuda fena değil ama Selçuk İnan'ın gücü çok düşmüş. Feghouli ise maalesef çok kötü durumda. Duran top için.

      Sil
    4. Sene sonu orta saha ve kanat oyuncularında değişime gidileceği için bu duran toplar da düşünülecektir diye düşünüyorum. Ama bu sezonu kurtarmak adına Belhanda'nın kullanması en doğrusu gibi görünüyor.

      Sil
  3. Bu seviyedeki futbolcuların maç içinde aklı durdugunu görmek uzucu gercekten. İyi kafa vuran kimse ona açılır korner. On direk calisilmis bir taktik yoksa en kötü yerdir orta açmak için bunda ısrar etmenin mantığı nedir bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama odak alınmalıydı, bu planı uygulayamıyoruz.

      Sil
  4. bu takımın hücumda ne planı var ki duran top planı olsun.

    daya bireysel yeteneklere sırtını, maçı alırlarsa alırlar işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl hücumda planın yoksa duran top planın olmalı, en azından kilit açmak için.

      Sil
  5. bu sıkıntı ara ara kendini gösterecektir. nagatomo varken o kulanırdı sol taraftan ancak o da bu aralar nedense sakatlıkla meşgul selçuk ise oundan çıkınca sahada kulanacak biri kalmıyor eğer kalamayacaksa belhanda kullansın hiç olmazsa şansımız olur. hem luyindama gibi bir kafa vuruşçun var bu iş derhal çözülmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan da aslında iyi kullanamaz oldu, güçsüz. Büyük sorun var.

      Sil
    2. Transfer sezonunda iyi bir duran topcu lazım
      Bu arada ribery düştü gündeme ne düşünüyorsunuz bu konuda

      Sil
    3. Güvenemezsin ki, aşırı sık sakatlanıyor. Kalitesine asla lafım yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir