17 Mart 2019 Pazar

Bursaspor 2-3 Galatasaray, son ana kadar biz de varız


İlk yarıdaki görüntüye bakarak, 2-0 sonrasında geri dönebileceğimizi düşünmüyordum. Başakşehir'le bizi kıyaslıyordum. Neredeyse bütün maçı 1-0 geride götürmelerine rağmen pozisyona girme rekoru kırdılar. Bizim ise 2-0'a kadar neredeyse şutumuz dahi yoktu. 45+'da gelen golün kırılma anı olacağı aklımın ucundan geçmezdi.

Bursaspor'un planı son derece basit ve etkiliydi. Zaten Samet Aybaba da maç başında söyledi. Savunma arkasına ve stoperlerin arasına atılan toplarla hızlı geldiler. Bunu da özellikle Emre Taşdemir / Onyekuru kanadı üzerinden denediler. Galatasaray'ın atak oyunu sağ kanattan geliyor, orayı da kapatarak durdurmayı denediler ve ilk yarıda başarılı oldular.

Bu takımın maçlara 4-2-3-1 başlamamasını anlamıyorum. Bu tarz deplasmanlarda sürekli geri düşüyor ve 2. yarılara 4-2-3-1'e dönerek başlıyoruz. Bu sayede Belhanda rakip kaleye yaklaşıyor, Badou ve Donk da daha özgür hareket ediyorlar. 2. yarıda Badou Ndiaye ve Belhanda'nın yükselişi tesadüf değil. 

Hücumda yine tıkanıyoruz, bireysel yetenekler üzerinden yürüyoruz ama en azından bunu deneme sayımız yükseliyor. Feghouli / Belhanda gibi isimlerin bireysel yetenekleriyle kazanmak ayıp değil, bunun için Galatasaray'dalar. Alternatif üretememek, organize olamamak can sıkıcı. Öne geçip, alan açıldığında ülkenin tartışmasız en iyi takımıyız. Kapalı savunmaları açma konusunda ise en kötülerden biri.

Eleştirdiğimiz, beğenmediğimiz Onyekuru dahi 4-2-3-1 içinde en azından pozisyona girebiliyor. Belhanda ve Diagne'ye yakın oynuyor çünkü, sol tarafta tek başına kalmıyor. Diagne tarafında sorun var yine de, daha çok takımın onu kullanamaması ile alakalı. Diagne'yi besleme işini bir türlü beceremedik. O da top almak için dolaşmak zorunda kalıyor ve rakip ceza sahası içinde etkimiz kalmıyor.

Fatih Hoca'nın 45'de Donk / Emre Akbaba değişikliği yapmasını bekliyordum. Donk'un felaket derecede kötü bir ilk yarı geçirdiğini söyleyelim. Takımdaki temposuzluk ve hareketsizliğin en büyük nedeniydi. Bu kadar hareketsiz oyunda topun sizde kalmasının bir önemi kalmıyor. Stoperleriniz belki iyi oyun kuruyor ama orta sahanız pasörlerden oluşmuyor. Badou Ndiaye ve Belhanda da hareketli oyunda etkili isimler.

Emre Akbaba'yla en azından karambolleri iyi değerlendirir, forveti çiftleriz diye düşündüm. Hoca ise düzeni 4-2-3-1'e getirdi, Belhanda ve Feghouli'yi daha özgür kılarak da sonuca gitti. Belhanda'nın aldığı penaltı tesadüf değil, onun daha çok oralarda olması lazım. Yine de Diagne'nin oyundan alınmasını pek anlamadım. Orta sahayı bir fazlalaştırmak iyi hareket ama forveti boşaltmanın, kontrolsüz şekilde 4-4-2'ye dönmekten bir farkı yok.

Oyun anlamında şampiyonluk için ışık vermesek bile adımız Galatasaray, son ana kadar biz de varız. Verilen aranın iyi gelebileceğini, Emre Akbaba ve Diagne gibi isimlerin düzene alışması için fırsat olacağını söyleyebilirim. Geri dönüş mühim, hele ki Bursa gibi bir deplasmanda. Başakşehir'e olmasa bile takıma ve taraftara verdiği mesajlar var.

23 yorum:

  1. Her maçı sadece 45 dakika oynayarak kazanıyoruz. Ne zaman 2.yarılar 4-2-3-1'e dönüyoruz, maç bize dönüyor. Düşün, Galatasaray sadece ligin yarısını oynayarak şu an şampiyonluk kovalıyor, tamamını oynasak ne olurdu. Ah hocam şu inadından bi vazgeçsen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1'i oldum olası düşünmedi. Buna takılıyorum ben de :(

      Sil
  2. şu duran top golünden bi fb maçından attık (serdar indirmişti donk atmıştı)luyindama gibi bir oyuncunuz varken bunları sık sık denemeleyiz,adam inanılmaz dominant havadan,maçın da yıldızıydı kesinlikle 11 tane hava topu kazanmış inanılmaz top oynadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano olmasa orta yapan/yapabilen kimse yok takimda, o golde de yine Mariano var.

      Sil
    2. Belhanda'nın kornerleri iyiydi aslında, o da bu konuda düşüş yaşıyor.

      Sil
  3. fatih terim 1.5 senedir bu takıma hücum planı oturtamadı. tüm hücumlar belhanda-feghouli becerisi. hepsi!

    savunma planı da yok. kasımpaşa erzurum bursa. 1 kere gol yemeyin ya 1 kere geri düşmeyin. 1 kerecik? ama yok!

    ama kazandık ya. yazılmaz bunlar. aslan hocam kaplan hocam demeye devam edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiri tamam da daha dün yaşananlar çabuk unutuluyor. Fatih Hoca'yı eleştirirken bir had sınırı var, onu aşmamak lazım. Ben eleştirebildiğimi düşünüyorum.

      Sil
  4. benim merak ettiğim bir konu var,feghouli nin sözleşmesinde sağ kanattan başka bir yerde oynayamaz maddesi mi var,feghouli çok git gel yapabilecek bir oyuncu değil onun yerıne belhanda gibi yüksek enerjiye sahip bir oyuncuyu kanada atmak daha mantıklı, feghouli de en iyi yaptığı top tutma işini ileri uçta yapabilirdi hatta havadan da bile indirebilen bir oyuncu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'yi göbeğe çeksen sağ tarafa kimi yazacaksın? Sorun alternatifsizlik. Belhanda sağda olmaz, solda olur. Belhanda kanada geçtiğinde de ortadaki oyunun iki yönünü oynayabilmek diğer sorun.

      Sil
  5. maçı geçin. artık sinan gümüş 1 saniye bile süre almamalı. bugün takımı yakıyordu. böyle gamsız ahlaksız sporcu olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bu konu hakkındaki düşüncemi biliyorsunuz :)

      Sil
  6. Zor deplasmandi üç puan almamız önemli son ana kadar yarışın içinde olalım bu onemli... Başakşehir bugün kaybetti üstüne böyle geriden gelerek bir galibiyet çok guzel oldu. Bayern Dortmund'u yakaladi, City Liverpool'u biz de Başakşehir'i yakalariz inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ışığı versek tamam da oynadığımız tüm maçlarda görüntü iyi değil. 5-0lık maçta dahi hataları konuşuyoruz :(

      Sil
    2. Dortmund ve Liverpool örneğini vermenin sebebi camia farkı şampiyonluk geleneği olmayan camia elbette tokezler yeter ki arkadan gelen sürekli kazansın bir sekilde...

      Sil
  7. Bu maçtaki geri dönüş çok önemli çünkü ilk yarıları çöpe attığımız son haftalarda tartışılır olmuştu.üstelik iki gol yemistik rakibin puan ihtiyacı ve seyirci gücü ve baskısını düşününce tam içimiz kararırken çok güzel bir duran top organizasyon'u ile attığımız golle içeri girdik. ( vay be bunu diyebildik sonunda).. ilk yari durgun ve donuk donk oyuna cift taraflı dondü.biraz akıllı; sakin kalıp orta sahayı ele geçirdik. önce diagne sesizlikte öyle sert vurdu ki ıstanbul da basaksehir, kadıköy, beşiktaş ilçelerinden bile duyuldu sonrası malum..onyekuru bencil ve dikkatsiz olmasa(geriye dönüp yardım etse) çayın yanına kek keyfi daha erken olacaktı evlerde...muslera döndü iyi oldu tam zamanıydı ..çok iyi oynayan varmı yok, peki çok kötü oynayan bence oda yok..evet analiz yapılirmi tabiki ama artık anlık günlük ,maçlık bakalım ve umalımki devre arasından bile uzun surecek bu arada en az gol atan takimdan nasıl iki gol yedigimizi düşünür ve sakatların dönüşü ve nefes kazanması ile bu sıkıntıları aşarız.. daha dünun takımı ve geleceği de olmayacak birileri gittiğinde vefa stadında karagümrük, eyüp mac yapacak takım bize gönderme yapmıştı hocaları vasıtasıyla galatasaray kimyası bozulacak diye biz 14 sene şampiyon olmadık kimyamız bozulmadı senmi bozacaksın.. şu bu demeden , amalar keskeler olmadan takımın, hocanın yanında olalım hep birlikte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yapmayı gerekli görmüyorum bu yorum varken Bi imza da benden kardeşime :)

      Sil
    2. 4-2-3-1 diyorum ben. Donk 6, Badou 8, Belhanda 10. Orta sahadaki ikili aynı çizgide oynarsa hücum rahatlar ve desteklenir.

      Sil
    3. Evet bu doğru bir dizilis olabilir birde fernando iyi bir geri dönüş yaparsa ve emre akbaba bu arayı iyi geçirirse alternatif te olabilir önerdiğinize .ama bunların yanına diagne ve kostas'sıda bir iki tık yukarı çekmemiz lazım .burak bey rakkamlar, dizilisler tabiki önemli lakin en iyi bildigimiz doğaçlama oyunu hic olmazsa oyuncularin form ve konsantrasyonu'nu yukarı çekerek ilerleyelim bunada razıyız şimdilik..😊

      Sil
    4. Fernando da 4-2-3-1 içinde problem olabiliyor, onun da pas oyunu problem :(

      Sil
  8. düne kadar şampiyonluk ihtimalimizi yok denecek kadar az görüyordum. ama bugün keltoş sofi o fitili yeniden ateşledi. milli aradan sonra aykut hocam bi çelme takarsa net şampiyonuz... MAYISLAR BİZİMDİR !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey olabilir, biz bir şekilde kazanmaya devam etmeliyiz.

      Sil
  9. Son iki hafta takım Fernandoyu çağırıyor. Nedensiz bir şekilde iki haftadır kesik yiyor. Bu nedenle takımın çok zorlandığı belli oluyor. Onun yerine oynayan Donk son iki maçtır sahanın en kötü oyuncusu iken gereksiz bir övgü alıyor. Defansif olarak katkı vermediği gibi oyun kurulumunda rakibin arkasına saklanıyor. Ne yazıkki Fatih Terim in hatası yüzünden Donk un kontratı uzamış bulunmakta.
    Bir başka sorun ise sol kanadın Nagatomo yu araması. Emre ne kadar istekli olsada bu takımın seviyesinde değil. Top ayağındayken aklını kullanmayan bir oyuncu. Kendisinin bir diğer sorunu takım hücuma çıkarken hiç arkasına bakmadan ileri koşması. Büyük takım bekinde olması gereken oyun kurulumuna yardım eme yeteneğine sahip değil.
    Ayrıca birçok ların aksine Ndiayeden umudum iyice bitti. Kendisinden harika bir 6 olur diye düşünüyordum. Ancak bunun içinde yaşı oldukça geç. Bu adamdan 6 olmaz defans yapmayı bilmiyor, 8 olmaz pas vermeyi beceremiyor, 10 olmaz o yeteneği yok.
    Diagne ben bu takımın oyuncusu değilim diye bağırıyor. Sahada ben olsaydım herhalde Diagneden fazla sırıtmazdım. Kim bu adama olur dediyse yaktı 10 milyon euroyu. Artık şu kesinleşti ülke içinden futbolcu hatta yabancı futbolcu almayacaksın.
    Feghouli son iki maçtır fazla basit pas hatası yapmaya başladı. Dikkat etmesi gerek.
    Onyekuru son iki maçın gizli kahramanı. Hem hücumda hemde dafansta yardım ediyor. Emrenin bir çok kez arkasını topladı. Yorumları okuyorum ve diyorum ki iyiki Cristiano ROnaldo ve Messi türkiyede yetişmemiş. Böyle yetenekli oyuncular topu kaptırsalar bile çalım atmaya ve şut çekmeye devam etmesi gerekiyor. Bir günde yıldız olmuyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takip etmediğin o kadar net ki. Adam sakat, hala geri dönemedi. Hocayı da mı hiç dinlemiyorsun :( Donk konusunda da hata yok, övgü doğal. Övgü yapanlar niye bu kadar fazla kişi diye de düşünmen lazım.

      Ben aynı noktadayım. İlla her şeye muhalif olmak zorunda değilsiniz. İyi olan ne kadar şey varsa kötü diyorsun.

      2+2=4 desem hayır 86 diyeceksiniz neredeyse :)

      Troll yapıyorsunuz, ben buna eminim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir