11 Mart 2019 Pazartesi

Çok umutlu olduğum kadro yapısı olmasa da yapacak bir şey yok


Antalyaspor maçının olası 11'i üzerine de konuşalım. Benim de beklentim bu paylaşım gibi, olabilecek en iyi kadro olduğunu düşünüyorum. Nagatomo'nun gelecek hafta oynanacak Bursaspor maçında da olması beklenmiyor. Emre Taşdemir nerede diye soracaklara ise sakatlıktan yeni döndüğünü söylemem lazım. Üst üste oynamaya başladı, böylesine sakatlık eşiği düşük bir isim için şu aşamada problem olabilir.

Çok umutlu olduğum kadro yapısı olmasa da yapacak bir şey yok. Fatih Hoca'nın Donk'un otomatik opsiyonunun devreye girmemesi için mümkün olduğu kadar az kullanacağı söyleniyordu. O da kenara gelince Fernando'dan başka seçenek kalmıyor. Fernando da uzun bir sakatlıktan dönecek ve her sakatlık dönüşünde futbolu biraz daha geriye gitti. Keşke etki edebilse ve orta sahaya biraz olsun akıl getirebilse.

Badou Ndiaye yerine bir ihtimal Selçuk İnan olabilir. Belhanda'nın yanında pasör bir 8'in varlığında daha iyi oynadığını ve kendini hücuma daha çok verdiğini düşünüyorum. Badou Ndiaye'nin pas aksiyonu zayıf, hatta temposu dahi tartışılır. Antalyaspor karşısında onun da kendisini bulmasını umut ediyorum, yapacak bir şey yok.

Emre Akbaba'nın 11'e dönmesi gerekir. Onyekuru'ya uygun bir hücum yapımız yok ve sol kanatta kendi bağımsızlığını ilan etmiş bir isim. Biraz daha topa sahip olmak ve hücum bölgesinde pas yapabilmek adına Emre Akbaba tek tercih. Feghouli sağda bu işi yapıyor, Mariano'nun da dönüşüyle sağ kanatta o üçgen tekrar oluşacak. Solda Emre Akbaba'yla da 2. bir forvet etkisi oluşabilir. Diagne'yi besleyebilecek bir yapı bu.

Diagne ise zaten olmazsa olmaz. En kötü hali dahi atletizm ve hareketlilik getiriyor, Mitroglou'yu mücadele içinde hiç göremiyorduk. Diagne'yi beslemek ve mümkün olduğu kadar rakip ceza sahası içinde topla buluşturmak gerekir. Emre Akbaba, Feghouli, Belhanda ve beklerin varlığı onun açısından mühim olacak.

Antalyaspor'un ters bir yapısı var. Oynadıkları oyunu beğenmesem bile bu tarz maçlarda "mücadeleleri" ile ters sonuçlar alabiliyorlar. Kolay çözülebilecek ama ayakta kaldıkları sürece de sizi cezalandırabilecek bir takım. Nazım Sangare'nin yokluğu mutlaka avantaj olacak, sağ tarafta önemli bir dinamizmdi. Galatasaray'ın iç sahada ilk dakikadan itibaren baskın bir oyun oynaması ve farklı sonuç alması gerekir.

5 yorum:

  1. şampiyonluk kaf dağının arkasında. kalan 10 maçta 9 galibiyet 1 beraberlik(kadıköydeki maç) alırsak 28 puan toplayarak 74 puan yapıyoruz ki aslında böyle bi ihtimalin %1 olduğunu hepimizde biliyoruz. başakşehir kalan 9 maçta 3 mağlubiyetlik kredi ile 18 puan alsa 75 puan ile yine şampiyon. 5 galibiyet 2 beraberlik 2 mağlubiyet olursa 74 puan alırlar ve ikili averaj ile biz ipi göğüsleriz ama gel gör ki başakşehirin kalan maçlarda 17 puanda kalması da çok düşük ihtimal. kalsa dahi işte bizim 9 galibiyet 1 beraberlik almamız lazım. yani bi futbol mucizesi olmaz ise başakşehir şampiyon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başakşehir haftaya kayseride puan kaybeder fark 6 ya düşerse yarış tekrar başlar bizim tek puan kaybı kredimiz fenerbahçe maçı o da beraberlik ve başakşehir o hafta beşiktaşla oynuyor
      başakşehir kayseriden sonra konyayla oynuyor hadi bir şekilde kazansın sonra beşiktaş deplasmanı fark 6 hala ondan sonra rize ve göztepeyle oynayacak içeride ben iki takımdan birinde puan kaybedebileceklerini düşünüyorum göztepe ateş hattında çünkü rize de rahat giderse umar ve nakoulmayla zorluk çıkarabilir bizde o haftalarda kayseri ve konyayla oynayacağız orada fark 4 e düşebilir o 2 haftadan sonra başakşehir sivasa gidiyor sivas satmazsa zor maç oradan veya iç sahadaki ankaragücü maçından da bir puan kaybı olursa etti 2 puan biz de yenersek şampiyonuz tabi bizim 10 da 9 yapmamız lazım ama tabiki çook zor yine de ama başakşehirin maçları da kolay olmayacak biz yeter ki kazanarak gidelim rehavete kapıldılar şuan

      Sil
    2. İhtimal bence de zor, bu yüzden gelecek adına ne alabiliriz bu noktadan bakıyorum.

      Sil
  2. Bu kadrodan mariano belhanda fernando gidecek onyekuru ise bu takıma uymayan biri sadece hızından yararlanabileceğimiz biri oda zaten korkak oynadığı maçlarda hiç etkisi olmuyor bu kadroya en az 7 oyuncu alınması gerekiyor belhanda fernando marianodan en az 15- 18 milyon auro beklentim var o para gençlere kulanılacaktır zaten defansta luyindama marcao lines ve douglas takviyesi gündemde sol bek ise emre ve nagatomo ortasahaya geldiğimizde emre donk selçuk artı 3 takviye daha forvet ise terezege ve feogyuli forvet ise mitro ve diagne bu yapı gelcek sezon böyle şekillenir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok isim lazım olduğu doğru. Nasıl olacağı konusunda bir fikrim yok maalesef :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir