11 Mart 2019 Pazartesi

Galatasaray 5-0 Antalyaspor, 4-3-3 ısrarının anlamı yok


5-0 farklı bir sonuç ama oyun olarak aldatıcı. Maç 2-0'a geldiğinde bitti, 2-0 olana kadar da tamamen Muslera'ya baktı. Muslera'nın fabrika ayarı bu, resmen şampiyonluk modunu açtı. Biraz geç kaldı tabii, o arada puan farkı 8 oldu. Maça dönelim, savunma kısmı Muslera'ya, hücum ise Belhanda / Feghouli uyumuyla yürüdü. 45'de gelen Donk değişikliyle Badou Ndiaye'yi 8'e kaydırmak Belhanda'yı da hücuma yazdı. Getirisi de oyun aklı oluyor.

4-3-3 ısrarının anlamı yok. Bu takımın en iyi işlediği düzen 4-2-3-1. Hele ki 4-3-3 içinde Badou Ndiaye'yi 6, Emre Akbaba'yı 8 gibi kullanmanın hiçbir anlamı yok. Bir 45 dakikayı daha çöpe atıyorsunuz işte. Feghouli'nin 17. dakikada gelen golü büyük bir şans, o gol olmasa çok daha zorlanırdık. Muslera'nın büyük oynamasının artısı tamamen, yoksa Erzurum ya da Alanya ilk yarılarından bir farkı yoktu bu oyunun.

Antalyaspor boş bir takım değil. En azından iyi / kötü planları var ve bu maç özelinde işlediğini de düşünüyorum. Israrla ayağa oynuyorlar ve pasla çıkmaya çalışıyorlar. Kaptıkları toplarda da Galatasaray'ın orta saha zafiyetini iyi değerlendirdiler. Bizim hızlı oynamamız ya da tempoyu düşürmemiz bir şey değiştirmedi, ısrarla topu rakibe verdik. Kağıt üzerinde bu orta sahayla hücum etkisi beklersiniz ama Badou'nun 6, Emre Akbaba'nın 8 olması Belhanda'yı da bozuyor.

Bunu da geçtim. Galatasaray'ın en azından keyif veren ve iyi oynayan sağ kanat üçgeni vardı. Biz ise Emre Akbaba'yı sağ, Belhanda'yı sol orta saha gibi kullandık ve bu yüzden sağ taraftan da gelemedik. Belhanda / Feghouli ikilisini birbirinden ayırmamak gerekiyor. Bu ikilinin uyumu hücum için belki de tek kozumuz. Oyun aklı için ise 3. bir ismi aralarına yazmam zor.

Donk'u da çok tutmuyorum ama en azından o pozisyonda varlık gösteriyor. Fernando geri dönünce yüksek ihtimalle o oynar. Beklentim olmasa da en azından Belhanda ve Badou Ndaiye'nin doğru pozisyonlarına dönmesi bize artı sağlayacaktır. Hücum planımız ya da organizasyonumuz yok. Fazlasıyla Belhanda ve Feghouli'nin uyumuna bakıyoruz.

1-0'ı bulurken şanslıydık, 2-0 olana kadar da acı çektik. 2-0'ın ardından ise açık alanlar oluştu ve yükselmeye başladık. Açık alanda ülkenin en iyi takımıyız, hatta Onyekuru da ligin en iyi kanadı. Yeter ki alan açılsın ve boşluklar oluşsun. Onyekuru'nun iyi oyunu tamamen oyunun gidişatıyla alakalı. Bir anda 4-0'ı bulduk, sonrası da Belhanda / Feghouli ikilisinin birbirine gol attırma çalışmasıydı. 4-0'ın ardından Diagne ve özellikle Mitroglou'nu ısrarla görmememizi anlamadım.

Diagne için Trabzonspor maçı şanssızlıktı. Bana sorarsanız Galatasaray formasıyla oynadığı en iyi maçtı. Çok net pozisyonlara da girdi, hatta o maç haricinde oynadığı maçların toplamı kadar o maçta pozisyona girmişti. Trabzonspor maçında golle başlayabilse (penaltı sayılmaz) işin gerginlik boyutu farklı olabilirdi. Diagne'nin sorunu fizik değil, tamamen uyum. Antalyaspor karşısında bir şekilde gol bulması güzel. Belhanda / Feghouli denkleminin içine onu da sokmalıyız. Etrafında oynayan isimler için Diagne'nin nimet olduğunu söyleyebilirim.

17 yorum:

  1. Puan farkının 8 olması Muslera'nın hatasiymis gibi yazmışsın ama adam zaten standart oyununu oynuyordu bu maç ekstra oynadı. Takım 5-0 kazandı takımın en iyisi Muslera burda ciddi sorunlar var. Sorun da orta sahadan başlıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece Muslera'nın hatası değil tabii ama o da zincirin içinde.

      Sil
  2. 2-0 dan sonra dediğin gibi açıldı oyun,yani sanırsın hafta içi avrupa maçı oynamışız da öyle bir hal vardı takımda bugün,2.yarı donk girdikten sonra GS orta sahayı eline aldı diyebiliriz,özellikle bizim lig de kesici oyuncular daha çok iş yapıyor o yüzden donk veya fernando kesinlikle şart,donk girdikten mesela ndiaye de iyi oynadı.Onyekuruya gelirsek bana göre 2 gol atması dışında da topla fena işler yapmadı , hoca sık sık uyarıyordur antrenman da daha fazla kafanı kaldır daha çok pas yap diye bugün merkeze sık sık paslar attı kendisi vurmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne olursa olsun, o bölgeyi süpüren bir isim, iyi kötü direnç koyuyor. Bu yüzden de Donk ya da Fernando şart, en azından sezon sonuna kadar.

      Sil
  3. Boşa geçen bir ilk yarı oynadık nedeni oyun ritminin ve konsantrasyonun çok düşük olması idi. emre istenildiği gibi dönemedi ama donk girişi ile belhanda , feguli daha etkili oynamaya başladık mıy mıy pasları bırakıp dikine öne oynadik bu sezon nezaman dikine ve hızlı oynasak farklı skorlar buluyoruz..muslera hamza hoca sezonu kurtarislarina döndü ..bu düsundurucu olsada guzel bir gelisme.ama esas kahraman 417 blok tu bütün tribünlerin sustuğu anda müthiş bir tezahürat ile hem takımı hem diğer tribünleri ateşlediler tebrikler 417...bursa maçı için bu oyun yetmeyebilir falan diyebiliriz ama ben takımın ve hocanın oradan galibiyetle çıkacağına inanıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada mümkün olduğu kadar çok hücumcu bulundurmak sizi iyi hücumcu kılmıyor. Bu kontrolsüz şekilde forveti ikilemeye benziyor ve hoca bu hataya sık düşüyor.

      Sil
  4. Bence Emre Akbaba'yi rakip kaleden bu kadar uzakta kullanmak manasız oluyor. Belhanda için konuştuğumuza benzer bir mevzu. 4-2-3-1 oynayıp rakip kaleye daha yakın pozisyonda Emre Akbaba'dan daha fazla katkı alabiliriz. Onyekuru konusuna gelince, bence kanat oyununda Diagne' ye servis yapacak tarzda bir oyuncu olamaz asla. Diagneli sistemde ceza sahasına servis yapan bir oyuncu lazım. Sürekli içeri girme peşinde ve ezbere hamleleri çok fazla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba fizik olarak en iyi döneminde olsa dahi Antalyaspor maçında oynadığı pozisyonda iyi iş görmez.

      Sil
  5. fernando hikaye. donk oraya ilk yazılması gereken oyuncu. sonrasında fernando ndiaye selcuk ve diğerleri düşünülür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Donk ama Fernando dahi yazılır. O pozisyon bu tarzda bir ismi olmazsa olmaz görüyor.

      Sil
  6. böyle bir maç istiyordum cagne için ama olmadı. yani şöyle gelişsin isterdim: 1 gol attı. 1 tane attı sayılmadı, ofsayt olmamalıydı.. 2 tane golü onyekuru değil bu atmalıydı.. bu tarz golleri atması gerek.. bi pas, fegh hop indirsin tık gol.. bi derin pas ceza sahası içinde döndü vurdu gol şeklinde.. 4 trick yapmalıydı ama onye attı.

    not: kontratı uzayacakmış da bilmemneymiş. uzasın. donk!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'un sözleşmesi uzasa dahi ayrılmak istersen sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.

      Sil
  7. Bugun Onyekuru'nun hakkini verelim. Belli ki bir konusma olmus hoca ile arasinda. Hem pres yapti hemde takim oyunu oynadi. Orta'ya da yaklasti, hatta bir pozisyonda ta Feghouli'nin yaninda bile gørdum. Guzel oynadi bugun.

    Bir baska konu da hem Hagi, hem Prekazi , hemde bircok taraftar su Belhanda'yi elestiriyora... bu adamin formasini alirim. Muhtesem oynuyor. Son satilacak oyuncu Belhanda ve Feghouli'dir bu takimda. Uzun suredir ikiside formunu yukselti ve istikrarli sekilde ilerliyorlar. Hic yasin bozmaya gerek yok bu ikisini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun tarzıyla alakalı sorunumuz var. Maalesef servis yapacak, forvetini besleyebilecek bir isim değil, açık alanda en iyisi.

      Sil
  8. ben bir şeyi merak ediyorum. onyekuru özellikle mitroglu ile, belki de diagne ile çift forvet oynamaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru oynar, serbest, daha gezerek iş de görür. Sorun şu ki çift forvet için doğru orta saha kurgusu gerekir. O da bizde yok.

      Sil
  9. city'den gelen muhteşem yıldız fernando yine maçın yıldızıydı, herkes kötüydü ama o çok iyiydi.

    ah pardon ya bu başka bi başlıktı... donk varken fernando diyene ancak gülünür.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir