3 Mart 2019 Pazar

Dark Phoenix "ben daha kötü olacağım" diye bağıra bağıra gelen bir iş


Bu konular üzerine Youtube'da Umur Gezer'in kanalını takip etmenizi şiddetle öneririm. Benim bir numaram ve hem izlerken keyif alıyor, hem de bilmediğim konular hakkında birçok detay öğreniyorum. X-Men: Dark Phoenix fragman incelemesi öncesinde fragmanı izleyeyim dedim ve videoda bahsetmiş olduğu nokta o kadar doğru ki.

Dark Phoenix'i çok daha öncesinden izlemedik mi? Herhangi bir yenilik görmedim. X Men üçlemesinin 3. filmi olan Son Direniş'te de aynı hikaye var. Jean Grey bir anda güçlerini kontrol edemiyor, hatta onun esiri olarak kontrolden çıkıyor. Ekibimiz de onu kurtarmaya çalışıyor. O da çok beğendiğim bir film değildi ama en azından kesin olan noktaları vardı.

Magneto gibi. X Men üçlemesinde gerçek anlamda kötüydü ve hikayenin gerçek anlamda hakkını veriyordu. X Men filmleri ilerledikçe ve biraz daha geçmişe indiğimizde Magneto'nun iyi mi yoksa kötü mü olduğuna karar veremez olduk. Dark Phoenix'in kötüsü o mu olacak yoksa X Men'e yardım amaçlı mı filmde hiç bilmiyorum.

Oysa geçmişe dönülen hikayelerde de iyi filmler çıktı. Hatta serinin en beğendiğim iki filmi bu dönemdeydi diyebilirim. First Class ve Days Of Future Past, X Men serisinin bana göre en iyi filmleri. First Class bana göre müthiş bir başlangıç hikayesiydi ve içinde Wolverine olmadan bu işi iyi yapabileceklerini göstermişlerdi.

Days Of Future Past ise büyük bir saygı duruşuydu. Gelecek ve geçmiş noktaları çok iyi birleşmişti. Böylelikle de bildiğimiz ve yıllardır seriyi taşıyan tüm isimlere veda etmiştik. Logan'ı bambaşka bir hikaye olduğu için ayırıyorum ve Fox'un X Men serisi sonrasında benim için yok. Apocalypse, son yıllarda gördüğüm en hayal kırıklığı işlerden. Dark Phoenix ise "ben daha kötü olacağım" diye bağıra bağıra gelen bir iş.

Neyse ki bu ızdırap bitiyor, The New Mutants'la birlikte defteri kapatıyoruz. 2000 yılından bu yana devam eden bir sinema evreni. İçerinde yaşanan büyük hayal kırıklıkları olsa da bizler açısından kıymetli dönemler. Uzun zaman önce tıkanmışlardı, maalesef evreni sıfırlamaya da kıyamadılar. Geçmişe inelim, geleceği işleyelim, daha yakın geçmişi de konuşalım derken o zaman karmaşasında kaybolduk.

Fox'un Disney'e katılmasının resmi olarak açıklanmasının ardından bambaşka bir dünyaya açılacağız. Marvel Stüdyo'nun önümüzdeki 10 yıl için planları hazır ve bunun içinde X Men, Fantastic Four gibi seriler de olacak. Fox ise finali çok kötü filmlerle yapıyor. First Class ve Days Of Future Past gibi işlerin ardından bu evrenin çok daha iyi noktaya evrilmesini beklerdim.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir