2 Mart 2019 Cumartesi

Süper Lig'in enteresan yapısı içinde Ankaragücü başı çekebilir


Türkiye Süper Ligi oldukça enteresan. Bu enteresan yapı içinde de Ankaragücü başı çekebilir. Ligin ilk yarısına iyi başlamış ama devamında gelen ekonomik sorunlarla birlikte düşüş yaşıyordu. O süre zarfında teknik adamlar da gitti geldi, sezon başında sıfırdan kadro kurulmuştu, zaten geçmiş yıllarda bu tarzda sorunlar yaşamışlardı derken aynı akıbeti bekliyorduk.

Ocak ayı da onlar adına çok parlak değildi. Transfer tahtası son güne kadar kapalıydı, Galatasaray'a 6-0 yenildikleri maçta neredeyse oynatacak futbolcu bulamayacak haldeydiler ve ligin küme düşmesine kesin gözüyle bakılan takımlarından biri oldular. Ne oldu bilmiyorum ama Ocak ayının son gününde transfer tahtası bir anda açıldı ve tüm seyir değişti.

Origill, Boyd ve Pazdan'ın başı çektiği bir transfer operasyonuna giriştiler. Neredeyse yine takımı sıfırlamış oldular ve o yapı şu dakika itibariyle küme düşme potasını geçtim, 5.lik mücadelesi verecek hale geldi. Gelecek hafta da kendi sahalarında Bursaspor'la oynayacaklar. Bursaspor, Kasımpaşa ve Akhisarspor baş aşağı gidiyor, Ankaragücü ise orayı aştı, hedefi farklı noktalara taşımış oldu.

Ankaragücü'yle mümkün olan en iyi zamanda oynamışız. Bugün o maç oynansa zorlanırdık ki hedef dahilinde hareket eden her takımın da zorlanacağını düşünüyorum. Müthiş bir hücum yapısı oluştu ve iç saha / deplasman fark etmeden kendi futbollarını oynuyorlar. Kaliteli hücum izliyoruz, dolayısıyla keyif veriyor. Sonuca da yansıyınca tablo bu.

İşin ekonomik tarafını bilmiyorum. Bu hamlelerin altyapısı nedir, yoksa aynı senaryo yeniden mi gerçek olacak. Şu an ellerinde kıymetli isimler var, yeni bir ekonomik dar boğaz yüzünden bu futbolcuları "bedava" kaçırmak büyük kayıp olur. Bu futbolcuları nereden buldular bilmiyorum ama müthiş bir işe imza attılar.

Ön alanda çok çalışkan ve hareketli siyahi forvetlerin bu ligde tutunamama şansı yok. Origill'in diğer farkı da çok klas ve iyi bitirici olması. Oynadığı 5 maçta 5 gol 1 asist oldu. Boyd da çok etkili, oyun aklı yüksek bir kanat. O da 5 maçta 2 gol 4 asist yaptı ve yeni bir Trezeguet / Diagne ikilisini izliyoruz. Şu an ligin en iyi hücum ikilisi bile olabilirler.

2 yorum:

  1. Lyon'un stoperi Bakary Kone'u sadece 6 ay kulanabildiler. 3 buyuklerde oynayacak kalitede bir stoperdi.
    Ama ellerinde hala kariyerli Cerci, Dja Djedje, Heurtaux gibi isimler var. Ekonomik kriz olmasina ragmen nasil Kone'u kacirip Cerci gibi daha maliyetli ismi tutabildiler anlamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler olduğunu hiç bilmiyorum. Aklım da ermiyor, bu taraf karanlık bende.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir