26 Mart 2019 Salı

Diagne'nin en kötü hali bile sahada olmalı, umarım bu sakatlık ciddi değildir


Milli Takım dönemleri Galatasaray adına şanssız geçmeye devam ediyor. Ligin ilk yarısında da böyleydi, Milli Takım'a giden isimlerin yarısı sakatlanarak geri dönüyordu. O süreçte verdiğimiz sakatlarda büyük pay sahibi biz olsak da Milli Takım'ın da önemli bir payı var.

Bu süreçte de aynı görüntü devam ediyor. İlk önce Mitroglou sakatlandı. Liechtenstein'la oynadıkları maçın 22. dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı. Tam da moral bulma maçı değil miydi. Şu maçta atacağı gollerle silkinir ve maç eksiğini atabilirdi.

Diagne de Senegal'in Mali'yle oynadığı maçta 59. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Sakatlandığı pozisyonda o kadar saçma ki. Linkini şöyle bırakayım;

https://twitter.com/daralandafutbol/status/1110608123079860226

Kenardan orta yapılıyor, o da kafasını uzatırken topa yetişemiyor ve sakatlanıyor. Afrika'daki sahalar kötü, top yere temas ettiği an anlamsız noktalara gidiyor ve Diagne'nin topa uzanması da büyük kontrolsüzlük içermiyor mu? Maç öncesi havası da büyük bir şov içindeydi.

Umarım sakatlığı ciddi değildir. Sedyeyle kenara alındı ve geri dönemedi. Mitroglou da sakat ki an itibariyle elimizde forvet kalmıyor. İş dönüp dolaşıp Sinan Gümüş'e gelecek diye korkuyorum. Şu rotasyonu bir türlü oturtamadık. Forvet için 2 alternatif de yetmiyor.

Mitroglou için daha çok üzüldüm. Havaya girmesi ve maç eksiğini gidermesi adına müthiş bir fırsattı. Marsilya döneminde ne yaşadı bilmiyorum da oynamadığı dönem sadece 1 aydır. O 1 ay Mitroglou'nu 2 yıl geriye götürmüş gibi. Hazır olması belli ki yaz aylarında olacak. Bu dönemde kendisinden umut beslememek gerekiyor.

Diagne'nin ise mazereti yok. Geldiği gibi katkı vermesi bekleniyordu. Gerçi ben katkı verdiğine inanıyorum, düzene uyum sağlamalı ve baskıyı atlatmalı. Gol atamasa bile açtığı alanın kıymetini Feghouli / Belhanda ikilisi iyi bildi. En kötü hali bile sahada olmalı, umarım bu sakatlık ciddi değildir.

4 yorum:

  1. Mumkunse yaz ayinda mitroglounu yollamak lazim bir sekilde,yavas olabilirsiniz ama fizik gucunuzle farklilikk yaratirsiniz,bu hem asiri yavas hem de cok gucsuz,ee ne ise yariyor bu adam peki,illa ki topla iceri mi sokmamiz lazim arkadasi,bitiricilik diyeceksin muhtemelen ama adam agirliktan pozisyona giremiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte güçlenmesini bekleyeceğiz, değersiz bir isim asla değil. Ama o da bu dönemde olmayacak gibi.

      Sil
  2. milli takımlar çok zarar veriyor.
    gomis ve fernando gibi milli takıma giremeyen oyuncular almak resmen daha mantıklı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir