26 Mart 2019 Salı

Moldova karşısında en sevindiğim anlardan biri Efecan Karaca'nın oyuna girmesiydi


Geçtiğimiz günlerde Mahmut Tekdemir için yazdıklarımın fazlası Efecan Karaca için geçerli. Moldova karşısında 29 yaşında ilk kez A Milli Takım forması giydi. Geç kalındı aslında, bu seviyeyi çoktandır hak eden bir futbolcu. 

Hakkı da tam anlamıyla teslim edilmiyor. Deniz Türüç için yazdığım onun adına da geçerli. Transferi için "gelsin" desem beğenmeyen, bana laf atan, vasat sevici olduğumu iddia edecek birçok insan çıkar. Ön yargıdır bu, Anadolu'ya hiç bakmamak ya da.

14 yabancılı düzene rağmen oynadıkları takımın en iyisi olan yerliler var. Efecan Karacan'ın da Alanyaspor'da yaptığı bu. İlk etapta Emre Akbaba ve Vagner Love gibi isimlerin arasında pek konuşulmasa da o yapıyı bir arada tutan en önemli unsurdu.

Bu ikilinin takımdan ayrılmasından sonra Alanyaspor'un düşüş yaşadığını söyleyemem. Özellikle de Sergen Yalçın'la birlikte ligin en iyi takımlarından biri durumundalar. Yine Efecan Karacan bu takımın en önemli isimlerinden biri, belki de en iyisi.

Hem sağ kanat, hem de orta saha özelliğini beraberinde taşıyor. Oyun tekniği, görüşü, temposu ve mücadelesi üst seviyede. Bu sezonda da geçmiş yıllardaki istikrarını devam ettirmekte ve Milli Takım'ı sonuna kadar hak etti. Moldova karşısında en sevindiğim anlardan biri onun oyuna girmesiydi.

Efecan Karaca, Galatasaray altyapısı çıkışlı bir isim. O dönemlerde iyi bir isim olarak sivrilse de çıkışı çok geç oldu. 2-3 sezondur Süper Lig için çok ciddi bir isim, ondan önce de alt liglerin iddialı isimlerindendi. 

Hiçbir şey için geç değil yani. 29 yaşında da çıkış yakalayabilir ve kendinizi üst seviyelerde görebilirsiniz. Geçmişte Bilal Kısa, bugün Efecan Karaca, hatta Mahmut Tekdemir diyeyim. Çalışmayı ve hedef belirlemeyi bırakmamak lazım. Efecan Karaca da tüm Türk futbolcular için örnek olmalı.

14 yabancılı bir düzen iyi olanın önünü tıkamıyor işte. O isim, kaliteli yabancıların arasında daha da kalite kazanıyor. Efecan Karaca'nın bu çıkışı için hangi mazereti dile getirebilirsiniz ki? Oynuyor adam, her zaman sahada ve istikrarlı şekilde yükseliyor. Üstelik bu çıkış 27 - 29 yaş aralığında geliyor.

3 yorum:

  1. Kariyerinin önemli bölümü 2. ve 3 ligde. Oralardan buralara gelmesi inanılmaz. Yaş ilerlerken çalışmadan, gelişmeden vazgeçmemiş demek. Çok isterdim yuvaya dönsün ama geçtiğimiz günlerde sezon sonu bitecek sözleşmesini uzattı. Oysa Muğdat'tan bulamadığımız gol ve asist katkısı yapacak kanat oyuncusu kendisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz 1-2 örnek daha var, büyük saygı duyuyorum.

      Sil
  2. Alanyasporda kısa özetlerde en çok ismi geçen oyuncu

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir