19 Mart 2019 Salı

Disney, James Gunn'la yolları ayırırken çok kararlı görünse de bu dönüşü bekliyorduk


Son yıllarda bundan daha büyük bir u dönüşü gördüm mü bilmiyorum. Disney, James Gunn'la yolları ayırırken çok kararlı görünüyordu. Haklıdır, haksızdır konusuna girmeyeceğim. Diyeceğim şu olur, yolları ayırma kararlarına saygı duyuyordum. 

Olay kısaca özet geçelim. James Gunn'un geçmişte attığı bazı uygunsuz twitlerden kaynaklı yollar ayrılmıştı. Disney, ilk etapta James Gunn'dan özür dilediğini açıklasa da yapılan görüşmeden tatmin olmadıklarını dile getirmişlerdi.

Bu süreçte Guardians Of The Galaxy ekibi James Gunn'un geri dönmesini istedikleri bir açıklama yayınlasalar da geri dönüş olmadı. James Gunn da Warner Bros stüdyoları ile anlaşarak Suicide Squad'ın hem senaristi hem yönetmeni oldu. 

Warner Bros'un Suicide Squad hamlesi, Marvel'in Guardians Of The Galaxy'de yakaladığı başarıya karşılıktı. Marget Robbie ve Will Smith gibi iyi oyunculara sahip olsalar da film büyük bir hayal kırıklığı olmuştu. Suicide Squad 2'de çoğu şey sıfırlanacaktı ve James Gunn sonrası beklenti çok yüksek.

Disney'e dönelim. Bu süre zarfında Guardians Of The Galaxy için yeni yönetmen ve senarist bulunamadı. Chris Pratt'in açıklamalarına baktığımızda da "mecburiyetten" bu filmde yer alacaklarını görüyorduk. Thor The Ragnarok'un yönetmeni Taika Waititi'yi bekliyordum aslında, o da bu işe pek bulaşmadı gibi.

Bundan sonrası da Disney'in u dönüşü. Önce James Gunn'ın senaryosunun kullanılacağı açıklandı, şimdi de yönetmenliğine geri döndü. Futbolda da moda bu, kovulan ya da görevden ayrılan teknik direktörlerin aynı sezon içinde geri döndüğünü görüyoruz.

Guardians Of The Galaxy benim adıma müthiş işler. Marvel filmleri içerisinde ayırdığım noktası da işin "duygu" kısmını müthiş yansıtması. James Gunn'ın yönetmenliğinden öte müthiş bir senarist olduğunu düşünüyorum. 3. filmin bir final olacağını düşünürsek "duygu seli" bizi bekliyor olacak. En çok da o senaryonun iptal edilmediğine seviniyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir