13 Mart 2019 Çarşamba

Donk'a haksızlık yapılmıyor mu?


Donk'un sözleşme opsiyonunun devreye girmesi için 1 maç kaldı, yüzde 99.9 ihtimalle de o opsiyon devreye girecek. Bu takımın Donk'a ihtiyacı var çünkü, kesip atılacak bir isim olmadığını düşünüyorum. Biraz haksızlık da yapılıyor, Donk'la alakalı sürekli sözleşme opsiyonu haberlerinin konuşulması yanlış.

Sorun çıkaracak bir isim değil çünkü. En azından Fatih Hoca'nın Galatasaray'ında diyelim. Takımdan gönderilmek istenirse gider, hatta Arap ülkelerine gitmesi halinde 1-2 milyon avro bonservis dahi getirebilir. Sözleşmesi uzatılmalı mıydı, rakamı fazla mıdır gibi eleştiriler elbette doğru. Yine de buna takılı kalmamak, saha içini bununla yorumlamamak gerekir.

Fernando'dan daha kaliteli değil ama form olarak ondan daha iyi bir isim. Bunu rahatlıkla söylerim. Orta saha oynuyor, stoper oynar, yeri gelip forvete atıyorsun, yarın zorlanır sağ beke yazarsın. Harikalar yaratmıyor ama kötü de performans göstermiyor. Hocanın güvendiği önemli bir joker. Takım için yararlı bulanlardanım.

Benim de gönlümden keşke Linnes kadar maaşı olsa diye geçiyor. O vakit hakkı verilir, Linnes kadar da tutulan bir isim olurdu. Hızlı ve tempolu değil ama fizik özelliği, hava hakimiyeti yüksek. Joker yapısı da var, orta sahada seni iyi tutan isimlerden. Antalyaspor maçı bir örnek, Badou Ndiaye ve Belhanda'yı yükseltti. Geriden topla çıkar, bir anda sizi pozisyona sokabilir.

Kalan haftalarda da mutlaka 11'de kullanırım. Badou Ndiaye'den 6 olmayacağını gördük. Ben de olabilir diye düşünsem de olmadı, zorlamamak lazım. Donk'u kullanmak ve önünde Badou / Belhanda ikilisini oynatmak en doğru yol. Böylelikle orta saha biraz olsun derli toplu olabilir. Fernando'dan umudu kestiğim için kendisi hakkında yorum yapmıyorum.

Opsiyonu uzasın, bir sorun yok. Göndermek isterseniz gider, sıkıntı çıkmaz. 1 sene takımda kalması da sorun olmaz, joker yapısıyla yine katkı verir. Kulübe için iyi bir yedek, tribüne yollamanız halinde sorunsuz bir futbolcu. Maaşının yüksek olduğu doğru, maaşı üzerinden saha içi performans yorumlamak ve negatif yargılar kurmak yanlış.

14 yorum:

  1. sanki sevgili kulübümüz birbirinden saçma adamlara paraları saçmadı, donk fazla geldi! hadi oradan arkadaş. donk mutlaka oynamalı.

    donk uzasın, biz fernando'dan nasıl kurtulacağız ona bakalım. dünyanın en overrated adamı. o yokken takım coşuyor. belki city'e geri döner! süper topçu malum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk'un rakamı az değil ama onca katkısız insan arasında Donk eleştirmek büyük haksızlık.

      Sil
  2. Kesinlikle hakkı yeniyor. Linnes benzetmesini doğru buldum. İkisinin de aidiyeti yüksek. Kenarda otursalar sıkıntı yapmazlar. Formayı alırlarsa ellerinden geleni yaparlar. 2 milyon euroyu bulan maaşından dolayı eleştiriliyor ancak her mevkide oynayabiliyor ve katkı veriyor. Örnek olarak Luyindama olmazsa formayı ilk alacak isim Donk bana göre. 32 yaşında ve kendisine bakan bir isim. 3-4 yıl çok rahat oynar gibi görünüyor. Sene sonu sözleşmesinin düzenlenip 3 yıl daha kalmasını isterim açıkçası. Orta sahaya gerektiğinde sertlik katıyor, geriden pas ile takımı atağa yönlendirebiliyor, hem defansif hem ofansif hava toplarında üstünlük kuruyor. Takım içinde bir pozitif enerji yayıyor, antrenmanlarda neşe kaynağı oluyor, gençlere örnek de olabilir. Bir çok artısı olan bir oyuncu. Gençleşmek önemli ama Donk gibi 1-2 ismi de onlara örnek olmaları için takımda tutmalıyız bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes ücretini kazansa bugün Donk'un da destanı yazılıyor, sözleşmesi neden uzatılmıyor deniyordu :)

      Sil
    2. Kesinlikle. O yüzden sözleşmesi düzenlenip 3 yıl daha kalsın diyorum. Ancak yabancı kuralı olarak 6+2+2 gibi bir şeyler söylüyorlar, delireceğim...

      Sil
    3. O konu hakkında bir yazı geliyor gün içinde.

      Sil
  3. Orta saha direncimiz onunla artıyor... bizim ligde orta sahada kesinlikle ihtiyaç oluyor bu tarz oyunculara. Kalan maçlarda Donk Badou Belhanda kullanılabilir. Sorunumuz şu ki lig nerdeyse bitiyor ideal ortasahayi bulamadik daha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposu, hızı düşük olsa da o bağlantıyı kuruyor işte. Mutlaka sahada olmalı.

      Sil
  4. Bence Donk a haksızlık yapılmıyor. Sınırsız yabancı hakkı olsa ve düşük bir maaşı olsa olur derdim. 14 yabancı sınırı olan bir ortamda yetersiz bir oyuncu. Öncelikle pozisyon sadakati yok.

    "Sorun çıkaracak bir isim değil çünkü. En azından Fatih Hoca'nın Galatasaray'ında diyelim." Eren Derdiyok 14.03.2019 tarihinde hala Galatasarayda.

    Takımda Fernando gibi bir oyuncu varken forma onundur. Sağlıklı olduğu an başkası yerine düşünülemez. Antalyaspor maçında da bunu gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren Derdiyok ile Donk'u mu kıyaslıyoruz :) Eren Derdiyok ile Donk'un ilişkisi ya da talipleri bir mi ya da. Antalyaspor maçında dediği gibi gördük, Donk mutlaka sahada olmalı.

      Sil
  5. 1.5 senedir tel tel dökülen fernando'yu nasıl satacağız diye düşünmek varken hala onun donk'tan daha faydalı olduğuna inanmak ancak takıntıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite kıyaslamıyorum, şu anki fayda konu ve benim için de Donk önde.

      Sil
  6. Fernando fizik gücü kaybolan bir oyuncu doğal olarak ekolsüz mental olarak problemli oyuncu grubuyla bu fizik ile fayda sağlamak için 1 değil 3 iş birden yapmak zorunluluğu olduğundan büyük çöküşte görünüyor bu haliyle.
    Şu şartlarda donksuz ortasaha dahi kurmam çünkü arkasında ki stoperler öncekiler gibi değil iyi anlaşırlar topla oynama konusunda başka türlü sürekli oyun kurma yükü marcao ve lyundama ya kalıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kurmam. Donk iyi kötü tutuyor orayı, sertlik katıyor. Beşiktaş'ta 36 yaşındaki Atiba'nın önemi gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir