13 Mart 2019 Çarşamba

Gökhan Töre & Galatasaray, Emre Taşdemir transferini hatırlarsınız


Emre Taşdemir transferini hatırlarsınız. Bursaspor'la sözleşmesinin fesih edildiğinin açıklanmasının ardından Galatasaray'a transferini konuşmuştuk. Son dönemine sakatlıklar damga vursa da hocanın mutlaka görmek isteyeceği ve "kazanabilirim" mesajını vereceği isimdi. O gün isyan edildi ama bugün itibariyle "iyi transfer" deniyor. Bu tarz hamlelerde hocaya güvenmek lazım.

Gökhan Töre için de bunu düşünüyorum. Beşiktaş'la olan sözleşmesi bitiyor ve yüzde 99.9 itibariyle de yollar ayrılacak. Boşa çıktığı dakika Galatasaray'ın gündemine gireceğini göreceğiz. Fatih Hoca'nın Milli Takım döneminde tuttuğu isimlerden biriydi. Onun da son yıllarına sakatlıklar damga vursa da hala yaşı 27 ve yeteneğinden kuşkum yok.

Kazanılacaksa da bu Fatih Terim'le birlikte olacak. Böyle bir transfere asla hayır demem. Yerli rotasyonunu geliştirmemiz gerekiyor ve bunu da mümkün olan en az rakama halletmek lazım. Bonservis yok, yıllık ücretin de çok düşük olacağını düşünüyorum. Gökhan Töre'nin de "geri dönmek" istediğinden eminim. Haliyle en iyi adres Galatasaray.

Çok hareketli, birebirde etkili, patlayıcı özelliği yüksek bir kanattı. İyi olduğu dönemleri hatırlarsınız, Beşiktaş'ı taşıyan isimlerdendi. Devamında West Ham'a gitti, yüksek de bir kira ücreti ve opsiyon bedeli vardı ama sakatlık dönemi uzun sürdü. O dönem Beşiktaş da kendisini geri döndürmeyince en iyi dönemleri kayboldu diyebilirim.

Sakatlık dönemini atlattığında ise Şenol Güneş'le sorun yaşayıp kadro dışı kaldı. Kendisiyle yolları da ayırmadılar, Ocak ayında ayrılık yaşansa o vakit hamle yapardık. Fatih Hoca'nın kendisini yeniden futbola döndüreceğine eminim. Önemli bir yetenek, yaş 27, çoğu kişi de benim gibi düşünüyor olmalı. İyi yerlilere ihtiyacımız var, o rotasyon çok zayıf.

14 yorum:

  1. Gelecekten haber vereyim:
    Gökhan Gsye gelir formu yükselir bir dönem.
    Ama milli takima cagrilmaz ve selcuk inan&Avci tartismasi gibi tartisma olur Medyada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelsin ve yükselsin de o tartışmaları yaparız gerekirse :)

      Sil
  2. Gol sayısında senede 4-5 golü geçemez ama asist olarak iyi bir Gökhan 10+ zorlar. Maliyeti de düşük çok isterim gelmesini umarım gerçekleşir. Sağlıklı olursa sağ kanatta as bile olur bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denenebilir, o da bu meydan okumayı ister diye düşünüyorum. Bence mantıklı iş.

      Sil
  3. gökhan töre elbette yetenekli bi oyuncu. ama söylentilere göre artık toparlaması mümkün değilmiş ve eskisi gibi üst seviyede devamlı oynayacak gücü yokmuş. bu nedenle de bjk düşünmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir için de bunlar söyleniyordu. Yaşı 27, bence geri dönüş mümkün. Sağlık kontrolü yapılır elbette, denenir.

      Sil
  4. Çok iyi bir futbolcuydu neden yok yıllardır bilmiyorum. Tam Fatih Hoca'nin kalemi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık ve Şenol Güneş derken kayboldu.

      Sil
  5. Fazla riskli iş olur. Hiç kalkışmayalım bence. Problemli olması bi yana bitik. Emre benzetmen bence uygun değil. Emre samurayımızın arkasında 3 5 oynasın yeter. Bu nedenle üzerinde baskı yok. Rahat rahat ilerliyor. Kanat hücumda eksiğimiz var. Bize katkı verecek isim lazım. Ayrıca unutmayalım bu adam takım arkadaşına silah çekti. Kısaca ııh.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Töre de öyle olacak, kulübeyi doldursun yeter. İş yaparsa formayı da alır, o ayrı. Engin Baytar da sorunluydu, ben o havayı alıyorum.

      Sil
  6. Yıllık ücreti düşük olacaksa denenebilir. Fatih Terim onay veriyorsa bekleyip görmek lazım. Sakatlıklardan önceki oyunu ortada sonuçta.

    YanıtlaSil
  7. Emre Taşdemir Tuttu ve hocanın bunda payı çok yüksek. Hoca zaten gerekli güveni veriyor gerekli ikazlarla adam ediyor. olmayınca da serdar aziz de olduğu gibi gerekeni yapıyor. yaşı itibariyle Galatasaray'a katkı sunacağından şüphem yok. zaten yerliye ihtiyacımız var. malum yabancı sınırlaması gelebilir. Tarık Çamdal gibi sıkıntı yaşamamak için sözleşmesinin çok iyi şekilde yapılması gerek. Eğer transferi gerçekleşirse yabancı bağlılığı azalacaktır. hem yaşı da 27 Fatih Hocaya güvenimiz tam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın tuttuğu, inandığı yerliler var. Bu isimleri Milli Takım dönemlerinde görebiliriz. İmkan olunca da tekrar denemek istiyor, Emre Taşdemir iyi bir örnek. Gökhan Töre de o listede bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir