15 Mart 2019 Cuma

Elano'nun göz yaşartan Galatasaray aidiyeti


Konu ne zaman Elano'dan açılsa "hayal kırıklığını" dile getiririm. Galatasaray forması altındaki en büyük hayal kırıklıklarından biridir. Nedeni tam olarak kötü futbolu değil, oynamamak istememesi. Galatasaray'a gelme nedeni Dünya Kupası yatışıydı, yattı ve gitti. Dünya Kupası'nda yaşadığı sakatlık olmasa ertesi sezona Galatasaray'da başlamazdı bile.

Kendisi de beni onaylamış;

"Manchester City'den ayrılarak Galatasaray'a gittiğimde, sözleşmemde turnuvaya hazırlanabilmem için bir ay içinde en fazla üç maçta oynama maddesi ekletmiştim. Yani birçok maçta yedek kulübesindeydim."

Sorsak Haldun Üstünel transfer sihirbazıdır ve çok büyük işler yapmıştır. Oysa şu maddenin kabul edilmesinin izahını kim yapabilir? Galatasaray gibi bir takımı basamak olarak görmesi değil konu, daha büyük hedefler için bu takıma gelebilirsiniz. Ama bu takımın formasını hiçe sayamazsınız. Biz bu adamın bonservisine 7 milyon avro verdik.

Dediği gibi de oldu. 1 ay içinde 3'den fazla maç oynamadı diye hatırlıyorum. O sezon da Avrupa Ligi'yle birlikte yoğun bir trafik vardı ama Elano'dan 1-2 maç dışında iyi bir futbol göremedik. Aidiyeti falan zaten geçtim, adamın geldiğinde zihniyeti buydu. Yeni de değil, ben bunu çok daha öncesinde de söylemiştim.

Elano'yu transfer eden isim Lincoln'ü aidiyetsiz diye kapı dışı etmişti, soyunma odasında boğazına sarılmıştı. Lincoln ve Elano'yu kefelere koyun işte, tablo ortada. Bunu da gururla anlatıyor, doğal olarak da dönemin yöneticileri sessiz kalacak. Yine de sorsak bu transferi yapan sihirbaz işte. Jo / Giovani Dos Santos ya da Neill. Uçuk maliyetlere iş yapmak zor bir şey değil.

Cenk Ergün adına da bu eleştiriyi getirmiştim. Önemli isimler alınsa da çoğunun geri dönüşü yok ve anlamsız yıllık ücretlerden bahsettik. Türkiye'ye gelmenin elbette şartları olacak ama ortada büyük bir iş yok ki. Yapılabilecek hamlelerdi, sihirbazlık gerektirmiyor.

10 yorum:

  1. Soyunma odasında kim saldırmıştı Lincoln'un boğazına?
    Elano'ya gelirsek transferi olduğunda çok sevinmistim bu maddeyi ve bu röportajini da bilmiyordum. Sonrası çok büyük hayal kırıklığı olumlu hiçbir şey yapmadı bizde bir an önce çekip gitmiş olması işin en iyi yaniydi.

    YanıtlaSil
  2. Üstünel de sporumuzun balon isimlerinden. Çok taraftarımızın aksine senin ne olduğunu biliyor olmana sevindim. Bu arada Elano olayından haberim yoktu. O madde kadar fütursuzca anlatması da kötü. Adam bizi hiç kale almamış ve saygı duymamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep diyorum Bu maliyetleri harcayabilme kapasitesi oldukça transfer yapmaktan daha kolay bir şey yok.

      Sil
  3. Bu kafa yapısı ile geldiği gelebildiği nokta ortada konuşmaya değer bir tarafı yok açıkçası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray sonrası kayıp, haklısın. Ülkesinde bitirdi. Zaten genel olarak Avrupa kariyeri hayal kırıklığı.

      Sil
  4. İlk defa duyduğum şeyler fakat ne yazıkkı artık Galatasaray veya Türkiye'de birşeylere şaşıramıyorum. sadece bir umutla bir gün adalet sağlanacak gerçekler ortaya çıkacak o zaman herkes hak ettiği yerde olacak veya cezasını görecek diye bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haldun Üstünel boşuna çekilmedi bu işlerden..

      Sil
  5. yalnız dünya kupasında oldukça iyi bi performans göstermişti. sağ tarafta arkasında maicon ile iyi bi uyumları vardı. ön dörtlü de yanılmıyorsam elano kaka robinho l.fabiano ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü tüm sezon orası için sakladı kendini, göstermesi doğal :) Sakatlanana kadar çok iyiydi. Sakatlanmasaydı ciddi paralar kazanabilirdik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir