14 Mart 2019 Perşembe

Feghouli ligin 2. yarısında 5 gol 4 asistle gole en fazla katkı yapan futbolcu


Galatasaray'ı ligin ikinci yarısında Belhanda ve Feghouli taşıyor. Bu ikilinin uyumu müthiş ve hücum tarafında tek elle tutulur tarafımız. Feghouli konusunda Fatih Hoca'yı ben de eleştirmiş ve onu kenarda bekletme, kullanmama gibi bir lüksümüzün olmadığını söylemiştim. Birçok maçta sağ tarafta Onyekuru ve Sinan Gümüş gibi isimlerle fark yaratmayı denedik. 

Zaten forvet yokluğu kaynaklı özellikle Şampiyonlar Ligi'nde büyük sorun yaşadık. Feghouli'yi de bir kenara atınca hücumda ne gibi bir fark yaratılması bekleniyordu ki. Gönderebilirsiniz, bir şey demem. Gönderilmemesi halinde kenarda unutulmasına ise eleştiri getiririm. Fatih Hoca da onu kenarda unuttu ve bu durum son Porto maçına kadar sürdü. O Porto maçında Feghouli'nin yarattığı farkı gördük. İşte böyle bir ismi neredeyse tüm grup maçlarında kullanmadık.

Bir yerden başlamak lazımdı. Arada giden gitti ve büyük kayıplar yaşandı ama sorunlar geç de olsa çözüldü. Feghouli de ligin 2. yarısında 5 gol 4 asistle en fazla gole katkı yapan futbolcu oldu. Visca'nın da 4 gol 5 asisti var ve Başakşehir bu katkıyı yıllardır alıyor. Biz ise Feghouli'yi kenarda unutarak ligin ilk yarısında böyle bir katkıyı almamayı tercih ettik. O günlerde Sinan Gümüş mücadele ediyor diye Feghouli'yi karalayanlar vardı. Umarım farkı görmüşlerdir.

Geçtiğimiz sezon beklentinin gerisinde olsa ve temposundan kaynaklı eleştirilse de 27 maçta 6 gol 9 asisti vardı. Bu sezon ise 21 maçta 6 gol 4 asist oldu. Ligin kalan haftalarını düşününce 10 gol 10 asist bandına yaklaşması fazlasıyla olası olacak. Klasik bir kanattan bahsetmiyoruz, kenar oyun kurucu. Belhanda'yla birlikte de Galatasaray hücumuna yön veriyorlar. Belki iyi bir organizasyonumuz yok ama bu ikilinin organizasyonunda "gol" sorunu yaşamıyoruz.

Kazanacaksınız, bu kadar basit. Kazanıldığına göre de geri dönülmez noktada değilmiş. Kaybedilen zaman bize yazdı, özellikle de Şampiyonlar Ligi tarafında. Feghouli'nin tempo kazanması halinde büyük bir fark yaratacağını ısrarla yazıyorduk, bu sezon adına beklentimizdi. Yeni sezonda gider mi kalır mı bilmem ama Belhanda / Feghouli ikilisinden yana hakkım helal diyebilirim.

12 yorum:

  1. Belki o arada oynamadığı zaman sayesinde kazanıldı? Belki hoca sürekli oynatsa yine verimsiz olacaktı?

    YanıtlaSil
  2. Feghouli 2 aydır top oynuyor. Daha öncesinde yürüyecek mecali yoktu ki onun üzerine sayisiz yazi yazildi yorum yapıldı. Şu an katkı veriyor ve oynuyor.Durum bu kadar basit. Katılmadığım bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an top oynuyorsa ligin ilk yarısında da oynayabilirdi, söylemim bu. Saygı duyarım :)

      Sil
  3. Bu kadar maaş verilen bir oyuncu oynatılmalidir. İyi bir Feghouli bu ligin kaderini değiştirebilecek kadar önemli bir oyuncudur. O dönemler boşa geçen zamanlardi. Takımı ileriye sürükleyebilen ve ön alan baskısında başarılı olan tek oyuncumuz Feghouli'ydi son maçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de oynatılmalı, kenarda bekletme lüksümüz yok. Sinan Gümüş ve Onyekuru sağ kanatta o kadar anlamsız şanslar buldu ki.

      Sil
  4. topçunun tillahı. ölüsü bile tek bir çalım, üstüne tek pasla maçı değiştirir.

    ve bu adam yerine haftalarca sinan denen futbolcu olduğu söylenen şahıs oynadı. çıldıracağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Büyük futbolcu, takım içinde kalite kıyasında da ön sıralarda. Haliyle yararlanmak lazım.

      Sil
  5. kadro kurmakta zorlandığımız hem içerdeki hem dışardaki schalke maçlarında oyuna giren 3 oyuncumuz ömer bayram, muğdat çelik, selçuk inan... ama feghouli'nin yüzüne bile bakılmadı. benim kendisinden beklentim çok daha büyük ama şu hali bile bu ligde fark yaratıyor, hem geçen sezon hem de bu sezon gördük bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de buna isyan ettim. Böyle bir lüksümüz yok çünkü.

      Sil
  6. İşin dönüp dolaşıp geldiği nokta ortasaha esasında donk fernando ndiaye ozan kabağı sunduğun gibi bir tane fiziki hazır gencin dahi olsaydı yada ciddi bir alternatifin bu isimlere yani bugün oyun yapısı bambaşka olabilirdi özellikle tıkandığımız ve belhanda feguli gibi hucum da yapabilecekleri değerlerini fark ettireceği bariz oyuncuların olduğu bir takımda arka tarafın kırılganlığı bu seviyede olduğunda bu adamlar 1 değil 3 kere düşünür de oynar hızımızı kıran nokta bu

    Oyun sürekliliği sağlandığında kaybedilen top kısa sürede kolay kazanıldığında yapabileceklerinin sınırı yok aslında. Kısaca tartıp ölçerek oynamak zorunda olmasalar daha da katkı asist gol anlamında çıkardı ortaya tabi birde forvet siz ortamda bunlar söz konusu.
    Haksızlık edilemeyecek 2 oyuncu dur bugün ki takımda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır olmaması hocanın suçu değil yalnız, iş biraz da futbolcuda bitiyor :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir