7 Mart 2019 Perşembe

Hala mı Solskjaer'in Manchester United'la sözleşme imzaladığı haberi gelmedi?


Biraz da Avrupa'dan futbol konuşalım diyordunuz, konuşalım madem. Solskjaer'le başlamak lazım. Manchester United'e imza attığı günden bu yana müthiş bir çıkış yakaladı ve bu çıkışı da PSG karşısında kendi sahasında aldığı 2-0'lık mağlubiyetten geri dönerek taçlandırdı. Hem de Pogba başta gelmek üzere birçok eksikle.

Ferguson'dan bu yana yaşanan hayal kırıklıklarını izliyoruz. Transferde çok büyük oynamalarına rağmen her sezon başında "bu kadro yeniden yapılanmalı" dediğimiz bir takım var. Son olarak da Mourinho'nun Manchester United taraftarının içine sinmeyen futbolunu ekleyince "heyecanını" kaybetmiş bir camiaydı.

İngiltere'nin en büyük, Avrupa'nın da sayılı ekiplerinden biri. Yıllardır sahnede olmamaları da bir şey götürmez. Camianın "heyecanı" yeniden yakalaması ve kendini hatırlatması gerekiyordu. Solskjaer ile en azından sezonu tamamlayalım derken yeni hedefler oluştu. Şampiyonlar Ligi'nde iddia devam ediyor, Premier Lig'de de Şampiyonlar Ligi potasındalar.

Keyifli futbolun da altı çizilmeli. Özlenen hücum futbolu işte. Daha mutlu ve bir arada olmaktan keyif alan bir takım. Mourinho dönemindeki Pogba'yla Solskjaer'li Pogba kıyası her şeyi açıklar. Pogba gibi bir ismi kaybetmektense gerekirse sevilmeyen hocayı yiyorsunuz, bu doğal. Son olarak da Lukaku kazanılarak tüm taşlar yerine oturdu. Geriye kalan tek şey sakatlık sorunlarının bitmesi.

Hala yeni sözleşme haberi gelmedi. Solskjaer'in Manchester United'la devam etmeyi sonuna kadar hak ettiğini herkes gibi ben de söylüyorum. Solskjaer'le devam edilmeyecekse kiminle edilecek. Piyasaya bakınca da güvenip getirebileceğiniz çok fazla teknik adam yok. Bilinen yüzler zaten denendi, biraz da yeni isimleri görmeliydik. 

Bu sayede de Solskjaer'i Avrupa futbolu kazanmış oldu. Manchester United camiasının evladı olması da işin diğer keyifli tarafı. 17 maçta 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet oldu. Ayrıca PSG deplasmanında yelek giydirilmesi de çok büyük bir saygısızlık. Daha büyük profilde bir teknik adama bunu yaptıramazsınız. Neyse ki herkese mesajı çok net verdi.

11 yorum:

  1. kupayı alsınlar o kadar isterim ki. çok yakışır. 20 sene sonra son saniye golünü atan adam bu defa hoca olarak sonradan gelip kupayı kapmış gibi olur. umarım en ballı kuraları çeker ve alırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok isterim ama bir yerde tıkanacakler gibi görünüyor.

      Sil
  2. Bebek Yüzlü Katil... Ne zaman kenarda görsem heyecanlanır, oyuna girmesini beklerdim. Şimdi girme olasılığı yok ama takımı öyle bir değiştirdi ki sanki hiç oyundan çıkmamış gibi. Büyük hoca olur umarım. Bir Liverpool sempatizanı olarak takipçisiyiz. Yine de Klopp hocamın yerini tutamaz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyel vaat ediyor ve şu aşamada görevin ağırlığını başarıyla kaldırdı. Sağlam altyapı böyle işte :)

      Sil
  3. Özlemişiz Avrupadan yazılarını. Arada değişiklik gerek, heyecan gerek.
    Mourinho ve ilk sampiyonlar ligi finalimin kahramanlarından olduğu için Manchester United ı desteklerim(Şuan güzel oynadığı için City ve Liverpool u da takip ediyorum). Şuan herkes Zinedine Zidane ı işaret ediyor.
    Solskjaer benide heyecanlandırmış olsada kafamda deli sorular var. Acaba şuanki patlamanın nedeni Mourinho isyanı mı?, Bir sezonu baştan aşşağı götürebilecek bir adam mı?
    Solskjaer iyi bir imaj elde etmişken bunu kötü sezon ile harcamak istemeyecektir.

    Not: Tudor ilk geldiğinde yaşanan Solskjaer ile yaşanıyor. Tudor ilk geldiğinde sakatlıklar artmıştı , şuan United da aynısını yaşıyor. Sakatlıklar arttı. Görünüşe göre kondisyona aşırı yüklendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecburen takımı yükseltmek için kondisyon yükleyecek, takımın yürümeye hali yoktu.

      Sil
  4. Şampiyonlar Liginde gelsinler Liverpool'un karşısına eler gondeririz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liverpool'u CL için avantajlı görüyorum :(

      Sil
    2. pool önce bayern i elesin de... sonra bakarız.

      Sil
  5. yelek olayı ney acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki neden söyleniyor. İlki kenarda herkes siyah giydiği için ondan yelek giymesi rica edilmiş. Diğeri ise sarı yeleklilere destek amaçlı deniyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir