6 Mart 2019 Çarşamba

Hamza Hamzaoğlu ve felaket düzeyde kötü yönetilen kariyeri


Hamza Hamzaoğlu'nun Akhisarspor'la anlaşmasını bekliyordum. "Nerede kalmıştık" diyebilmek kariyerini yeniden ayağa kaldırma noktasında iyi bir tercih olurdu. Bu işin olması için fedakarlık yaptığını da söylüyordu ama şartlar Akhisarspor'a uymamış olabilir.

Ligden düşseler dahi geri dönmek adına iyi bir tercih olacaktı. Bu hikaye onunla yazıldı çünkü. Yeni bir yapılanma da kendisiyle gerçekleşebilirdi ve Hamza Hamzaoğlu da bunu istiyordu. Erzurumspor'la anlaşması itiraf etmeliyim ki beklemediğim yerden geldi.

Erzurumspor'un da işi zor. Ligin 2. yarısında iyi bir mücadeleleri olsa da yetmiyor. Mehmet Özdilek'in devam etmesini bekliyordum. Ligde kalma umudu onunla birlikte gelmişti, mücadele özellikleriyle ön plana çıktılar ama sonucu getiremediler.

Erzurumspor da kendisiyle yolları ayırarak risk aldı. Ne yaparlarsa yapsınlar, ligde kalmalarını zor görüyorum. Akhisarspor da son maçını kazanmış olsa da bana göre Akhisarspor ve Erzurumspor ligden düşecek. Erzurumspor keşke ligde kalsa, bu ayrı konu.

Hamza Hamzaoğlu'na gelirsek. Bir insan kariyerini ancak bu kadar kötü yönetir. Galatasaray'da şampiyon olmuş ve 3 kupa kaldırmış bir teknik adamdan bahsediyoruz. Potansiyeline inanıyor ve iyi bir teknik adam olduğuna da inanıyorum ama her geçen dönem daha da geriye gidiyor.

Galatasaray'la yollarını ayırdıktan sonra yapması gereken şey beklemekti. Galatasaray'da ne oldu, bitti konusuna girmeyeceğim. Bekleyeceksin ve mümkün olan en iyi yere gideceksin. Hamza Hamzaoğlu ise her fırsatta bir takım çalıştırmak istedi ve o takımların kalitesi de her geçen tercihte daha da düştü.

Her sezon 1-2 takım ortalamasını zorlar oldu. "Asansör bir teknik adam" gibi diyeyim. Oysa onun farkı olmalıydı, şampiyon bir teknik direktördü. O ise ısrarla takım çalıştırdığı ve an itibariyle Erzurumspor'la imkansızı deneyecek. İşi çok zor.

2 yorum:

  1. Benim için tam bir hayal kırıklığı oldu. 3 kupalı sezondan sonra hep mi yanlış tercihler yapılır? Farklı olur zannetmiştim ama o da diğerleri gibi kısır döngünün içine girmeyi tercih etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleseydi daha iyisi olurdu. O ise her boşta kaldığı dönem bir takım çalıştırdı ve kademe kademe aşağıya düştü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir