30 Mart 2019 Cumartesi

Işık Kaan Arslan, Fatih Hoca'nın bir sonraki sürpriz kazanımı o olacak gibi görünüyor


Genç futbolcu için iş "fizikte" bitiyor. Yetenek konusunda sorun yok, alt tarafa baktığımızda birçok isim sayarız. Fizik olarak hazır olan ise bir elin parmağını geçmiyor. Ozan Kabak bunun en büyük örneğiydi. Yaz kampını sakat olduğu için takımıyla geçirememesine rağmen geçen sezona oranla fiziğinin geldiği noktayı gördük. Şu an bulunduğu konum sürpriz değil.

Fatih Hoca, formayı vereceğinin sinyalini bir önceki sezonda veriyordu. Bu sezonun ilk yarısında ise gözü kapalı verdi o formayı ve Ozan Kabak çok kısa zamanda Şampiyonlar Ligi stoperi oldu. Bu etkiyi yine o jenerasyonda birçok isimden beklesek de çıkış yapamadılar. Yunus Akgün'ü görüyoruz, 1,5 yıldır A takım idmanı yiyor, birçok şans da buldu ama istikrar gösteremedi.

Atalay Babacan, Recep Gül diye o liste uzar. Abdussamed Karnucu'dan umutluyum, o da son zamanlarda sakatlıklardan kaynaklı şanssız içinde. Fizik olarak en hazırı o görünüyordu ve defansif orta saha olarak da fark yaratabileceğini düşünüyorum. Okay Yokuşlu tadında bir isimdi, bu yaz ayları onun için önemli olacak. Ozan Kabak'ın ardından en umutlu olduğum 2000'li o.

Bir sürpriz isim daha var. 2001 doğumlu Işık Kaan Arslan isminin altını çizmek gerekiyor. Fatih Hoca'nın bir sonraki sürpriz kazanımı o olacak gibi görünüyor. Ümraniyespor ve İstanbulspor'la oynanan hazırlık maçlarında şans verdi. Kendi jenerasyonunun en iyi isimlerinden biri ve beklenti yüksek. Yeni Ozan Kabak demek istemiyorum, her futbolcuyu kendi potansiyeliyle yorumlamak lazım.

Işık Kaan Arslan'ın hava toplarındaki hakimiyeti, birebirde etkili, çabuk ve seri bir isim olması gibi iyi özellikleri var. En önemli nokta ise "fizik". Henüz 18 yaşında olsa da fizik olarak arkadaşlarından ayrılıyor ve bir üst seviyede sırıtacak gibi değil. Bu sezon zor ama gelecek sezon için Galatasaray rotasyonunda ciddi şanslar bulmasını bekliyorum. Semih Kaya'nın takımda kalmayacağını düşünerek.

Luyindama / Marcao ikilisiyle güçlü bir tandem oluşturduk ama arkaya baktığımızda güçlü yedekler yok. Semih Kaya ve Ahmet Çalık'a bakıyoruz, ya da Donk'u oraya çekeceğiz. Semih Kaya ve Ahmet Çalık ikilisinin yaratabileceği pozitif bir görüntü yok. Alttan gelecek Işık Kaan Arslan ve Ogün Çalışkan gibi isimlerin o rotasyonu tamamlamasını bekliyorum. Ogün Çalışkan'ın da sol ayaklı olması gibi önemli bir avantajı var.

6 yorum:

  1. Luyindama Marcao ya yedek olabilir Semih ile beraber defans rotasyonunun parçası olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama'nın cezasında kim oynayacak göreceğiz :)

      Sil
  2. Mutlaka altyapı hocaları bunun altını çiziyordur ama futbolcuların da fizik olarak güçlenmeleri gerek.Bunu sana hocanın demesine gerek yok senin kendine bakman gerekiyor çünkü futbol artık bu noktaya evrildi.İstediğin kadar yetenekli ol eğer fiziğin zayıfsa üst seviyede oynaman zorlaşır.Eskiden fizik bu kadar önemli değildi eğer futbolcu yetenekliyse o yeteneği sayesinde çok rahat oynuyordu ama günümüz futbolu öyle değil.1999-2000 doğumlu futbolcuların şu an rotasyonu zorlaması, oynayan oyuncular üzerinde tehdit oluşturması gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel olarak çalışacaklar, fitness salonlarından çıkmayacaklar gerekirse. Her şey sahada bitmiyor.

      Sil
  3. Her konuda verdiğiniz bilgi ve dile getirdiginiz yorum için teşekkürler

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir