2 Mart 2019 Cumartesi

İşlemeyen parçanın Onyekuru olduğunu söyleyebilirim


Hemfikir olmasak bile çoğunuzla aynı düşünüyoruz. Galatasaray'daki işlemeyen parçanın Onyekuru olduğunu söyleyebilirim. Düzenle bir alakası olmadığı gibi işin mücadele tarafında da kendisini göremiyorum. Bu da Galatasaray'ın oyununu olabildiğince sağ tarafa yıkıyor. 

Garry Rodrigues "oldum" havasına girmeden önce çalışkanlığıyla da ön plana çıkıyordu. Ön alan baskısı vardı, rakibini kovalıyordu ve düzen içinde işleyen parçalardan biriydi. Bu sezon itibariyle yıldız kanat havasına girmiş ve mücadeleyi bırakmıştı. Oyunu da böylelikle düşmüş oldu.

Hücum aksiyonunda Gomis'in de payı var tabii. Ona iyi duvar oluyor, birçok maçta bu ikilinin üzerinden oyunu çözüyorduk. Şunun altını çizelim, Garry Rodrigues bunu zorluyordu. Onyekuru ise kendisine duvar aramıyor. İlk yarıda forvetimiz olmayabilir ama Onyekuru'nun da bu yönde bir çabası yoktu.

Onyekuru'nun forvet özelliği var ve açık alanda çok etkili. Patlayıcı özelliği yüksek, imkan bulduğunda oyunu sürükleyebilecek potansiyeli var. Açık alan bulamadığında ise sadece rakip kaleyi düşünüyor. Topu aldığında tek düşüncesi "gol" atmak, çok bencil.

Sürekli kat ediyor, her fırsatta kaleyi deniyor, geriye yardımı yok ve o sahada olduğunda pas aksiyonu sol tarafta gelişmiyor. Şu an forvet de var ama Onyekuru'nun onu kullanma gibi bir çabasını göremedim. Alternatifi de olmadığı için mecbur oynatıyoruz, yoksa hoca da çok memnun değildir.

Yaşı çok genç, mutlaka gelişim gösterir. X takımın elinde 2-3 yıl sonra büyük gelişim de sağlar ama o takım biz olmayacak gibiyiz. Şu oyun içinde sol tarafta daha pasör, kenar oyun kurucu diyebileceğimiz bir isim kıymetli olur. Emre Akbaba ya da Belhanda'nın oraya geçmesini, Onyekuru'nun de kenardan gelecek hücum kozu olmasını bekliyorum.

12 yorum:

  1. nagatomo ile de ikiye bir yaptığını hiç görmedim,garry yapardı mesela,mutlaka belhandayı orada kullanmalıyız,örneğin nice de sol önde oynardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenle alakası yok çünkü, bağımsız oynuyor. Kendini forvet olarak tanımlamış.

      Sil
  2. Aslında iki tane oyun kurucu kanat ile oynamak, çizgiden kateden bir kanat oyuncusunu da alternatif olarak kulübede tutmak bizim oyun düşüncemize daha uyumlu dediğin gibi... Gerçi sezon sonu Feghouli'nin bile durumu meçhul... Hoca en az iki kanat oyuncusu aldıracak ve profillerini çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bu gerekli, yazın tablo değişebilir. Garry de kanattı ama düzn içinde bir isimdi. Onyekuru'nun alakası yok.

      Sil
  3. 21-22 yaşında bir oyuncu elbette gelişim gösterecektir, takım oyununa daha elverişli bir oyun oynayacaktır. Ama dediğin gibi o takım biz olmayacağız muhtemelen.

    Forvet ile alakalı sene sonu tamamlayıcı bir isim gelir diye düşünüyorum. Vedat Muriqi ön alan baskısı olan bir isim. Ayrıca Türk. Bu aralar önemli olan bu :) Bu yıl, geçen yıllara göre bitiriciliği ve pozisyon bilgisini geliştirdiği çok net görülüyor. Uygun bir bonservisle denenebilir mi sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanımız da yok ve o gelişimin bize faydası olmayacak :)

      Vedat Muriqi listemde var, onu da yazacağım. 3. forvete yerli gerekiyor, tarz olarak da hocanın kalemi. Bence düşünülür.

      Sil
  4. Bu konuda sizinle hemfikirim. Çünkü Oyun içinde aktifliği yok korkak oynuyor yani kendisinden yüksek biri olduğunda sol kanadımız tamamiyle çürüyor. haliyle sağ tarafa yıkıyoruz sağ tara yıktığımızda rakip takım o köşeyi çözünce mecburi orta hattan içeriye girmeyi düşünüyoruz. Allah'tan Diagne defansı kendisine çekip boş alan oluşturuyor da Feoguli ve Belhanda iş yapmaya başlıyor. Onyekuru'nun Galatasaray içinde yeri yok gibi tabi eğer sol kanada bir oyuncu alınmaz yahut takım içinden biri o köşede tutturmazsa kendisini zannımca Onyekuru tekrar kiralama çabası içerisine girebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişim gösterebilir, bakarsınız 3-4 yıl sonra müthiş bir kanat olur. Bizim zamanımız yok, sorun o.

      Sil
  5. tek derdi çok sayıda gol atmak ve everton'ın gözüne girmek. takım umrunda bile değil!

    ha ayrıca geleceğini burada görmediği için sakatlık korkusu var. topa girmeye korkuyor deli ediyor beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Everton'un gözüne bu şekilde zor girer, orada gol durumuna pek takılmazlar.

      Sil
  6. merak ettim de son 15 yıldan kenarlara oyuncu seçme şansınız olsa kimi alırdınız ? ben sağa eboue-keita, sola telles-bruma derdim. gerçi feghouli, kewell, ribery, riera, mariano, nagatomo filan da var daha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Podolski'yi alırım ben, Fatih Hocayla görmek isterdim :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir