20 Mart 2019 Çarşamba

Kenan Karaman & Galatasaray, her fırsatta yerli ihtimalleri konuşacağız


Yabancı kontenjanı düşse de aynı kalsa da Galatasaray'ın ciddi yerli alternatiflere ihtiyacı var. İyi ihtimali düşünelim, mevcut sınırın devamı halinde bile kanat rotasyonu yerli isimler arıyor. Feghouli ve Onyekuru için ciddi alternatifler bulamıyoruz mesela. Tek ihtimal Sinan Gümüş ve Yunus Akgün. Hal böyle olunca da Emre Akbaba kanat oynayabilir mi gibi düşüncelere dalıyoruz.

Sinan Gümüş'ün sezon sonunda ayrılacağı söyleniyor, hakkında Genoa iddiaları vardı. Umarım gider, konu hakkındaki düşüncemi biliyorsunuz. Yunus Akgün'ün de gelişimi çok tartışılıyor, 1 yılın sonunda beklediğimiz seviyede olmadığı bir gerçek. Onun için de Ocak ayında Anderlecht'i konuşuyorduk, gelişimi adına büyük bir adım olurdu.

Sağ taraf için Gökhan Töre'yi her fırsatta yazıyorum. Beşiktaş'la olan sözleşmesi bitiyor ve orada kalmayacak. Fatih Hoca'nın da bildiği ve tuttuğu bir isim, Galatasaray'a transferi beni mutlu eder. Sol kanat için de  Düsseldorf forması giyen Kenan Karaman konuşuluyor. Yine Fatih Hoca döneminde ilk kez Milli Takım forması giymiş ve Lucescu göreve geldiğinde de kullandığı bir isimdi.

25 yaşında, bu sezon 17 kez Düsseldorf forması giydi ve 1 gol 2 asisti var. Düzenli bir 11 oyuncusu olmasa da rotasyonlarının güçlü bir parçası. Fizik özelliği mühim, 1.90 boyuna rağmen iyi bir tekniği var. Forvet özellikli değil yalnız, forvet arkası gibi de oynayabiliyor. Bu fizikte bir ismin forvet oynayabilmesini beklesek de tarzı farklı.

Sol kanat için iyi bir yerli alternatif olabilir. Yüksek bir bonservis bedelinin olacağını düşünmüyorum, 1-2 milyon avro aralığına bu işi bitirmek mümkün. Ülke içindeki alternatifleri konuştuğumuzda çok daha ciddi bonservis rakamları ortaya çıkıyor. Bahsedilen yabancı sınırının gelmesi halinde ise bu tarz futbolcular çok daha değerli olacak. Hatta göndermek istediğiniz yerliyi bile tutmak zorunda kalabileceksiniz.

7 yorum:

  1. Evet yabancı sayisi dussede aynı kalsa da yerli rotasyonu lazım ve bir bakıma yabancı bağımlılığını azaltmak gerek yabancının kendisini kendisine getirecek yerliler muhakkak lazım ozanı düşünelim formayı kaptı kapış o kapış yabancılar sarsıldı demem o ki yabancı kuralı tam net olmayana dek oyuncularla anlaşılmalı aksi takdirde transferler zora girer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. İyi yerlilere ihtiyaç olacak, yabancıların da yeri garanti olmamalı.

      Sil
  2. Gökhan Töre yi alıp Sinan sonrası ne zaman ayrılacak diye bekleyeceğimiz oyuncu kontenjanını dolduracaz sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan Töre yetenekli isim, ilgi görmesi, üzerine düşülmesi gerekiyor. Sinan Gümüş gibi kendini kanıtlamamış bir isim değil.

      Sil
  3. fiyatların yükselmesinin nedenini halan anlayamamışsın bro

    fiyatlar şişirilmiş reel olmayan rakkamlar.yabancı sınırı ile alakası yok.olmayan paralar dönüyor.

    haliyle eğer sıkı denetim ile olmayan paraları harcama olayını kestin mi fiyatlar otomatik olarak düşecektir.maaş ve bonserviste.

    tabi yöneticilerin cebellezi indiragandi yapmalarından dolayıda fiyatlar şişiyor.

    cem dizdar bu konularda çok çok haklı.denetim + parayı kısıtladığın zaman maaşlar ve bonservisler yüzde 300 oranında düşecek.hollanda ve belçika maaşlarına döneceğiz o zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafız kelimesini kullanmayarak kendini mi gizliyorsun :) Yabancı sınırı düşmeli demek ucuz milliyetçiliktir, akıldan uzak hareket etmektir. Bunun tartışması dahi yok.

      Sil
  4. Yabanci sınırı 12 yada 10 olmalı en düşük. + lı formüller saçmalık. 10 yabancı ideal olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir