6 Mart 2019 Çarşamba

Linnes'le maça başlamak ve ilk yarıda işi bitirmeyi denemek daha iyi bir tercihti


Son haftaların en az pas yaptığımız maçlarından biri olabilir. Neredeyse hiç pas yapmadık dahi diyebiliriz. Stoperlerimizin pas sayısı lig ortalamasının üzerinde olsa da kendi ortalamalarının altında mesela. Beklere hiç girmiyorum bile, temel sorun çünkü. Emre Taşdemir'in birkaç iyi çıkışı olsa da Semih Kaya'yla koca 45 dakikayı çöpe attık.

Geriden iyi oyun kurmaya alışık bir takımız. Mariano / Linnes'in sağ, Nagatomo'nun sol bekte bu anlamda etkisi büyüktü. Her iki bekte de alışık olduğumuz isimlerin dışına çıkınca geriden oyun kurmakta zorlanıyoruz. Marcao da kendi standartının altında kaldı, Luyindama ise Marcao'ya göre daha ön planda ama genel olarak müthiş maç çıkartmadılar.

İş orta sahada bitiyor. Geriden oyun kuramayabilirsiniz ama orta sahanız bu açığı kapatmalı. Selçuk İnan oyundan çıkana kadar bu işi iyi götürüyordu ki oyundan alınmasından sonra topu tamamen kaybettik. Çok hatalı bir değişiklik. Selçuk İnan'ın varlığında Belhanda'nın oyunu yükseliyor ve kendini hücuma atmış oluyor.

Badou Ndiaye'den beklediğimizi alamamak sorun. İlk yarıda dikine çıkışlarıyla biraz olsun etkili olsa da pas oyununda olmaması büyük problem. 6'ya alamıyoruz, 8'e yazınca pas aksiyonu kitleniyor ve orta sahada yaşanan sorun çok büyük oluyor. Doğal olarak da Fatih Hoca'nın kafasındaki oyunu oynatması zor. Bu oyuncu grubuna göre bir oyun bulmalıydı ama o zaman da kalmadı.

Forvetimiz topla çok az buluşuyor. Mitroglou'nun pas oyununda etkili olabileceğini düşünüyorum. Fiziği iyi durumda olmasa da oyun aklı yüksek, yaptığı asistte de gördük. 9 pası var ve 6'sı başarılı. Daha hareketli olması lazım tamam da rakip ceza sahasına mümkün olan en yakın yerde topu almalı. Hücumda top tutamamak da diğer bir sorun.

Linnes'in sürekli öne oynadığını görüyoruz ki 2. yarıdaki hareketliliğin en önemli nedenlerinden. O ya da Mariano olmadığında sağ kanat ezberimiz de bozuluyor. Semih Kaya'nın sağ bek maça başlaması felaket bir karardı. Linnes'le maça başlamak ve ilk yarıda işi bitirmek daha iyi bir tercih olabilirdi.

8 yorum:

  1. Sağ bekteki eksiği bı orta sahayı veya kanadı oraya çekerek de çözebilirdik ama orta sahalarimiz bırak beklerde oynamayi... bulundukları mevkilerden on metre oynamayı bile kaldiramiyorlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz sert deplasmanlarda Donk'la başlamak ve biraz daha sonuç odaklı hareket etmek daha mantıklı sanki :(

      Sil
  2. hoca maç öncesi açıkladı. linnes'i aslında buraya getirmeyecektik, çok mecbur kalırsak, linnes'i riske edeceğiz demişti. yoksa hocada istemezdi semihle başlamayi. yani burada niye linnesle başlamadi diyemeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de istemezdi ama gördük ki 45 dakikalık durumu varmış. İlk yarıda Linnes'le başlayıp, işi bitirebilirdik.

      Sil
  3. Linnes e de gerek yok. Bu maçta yedeklerimizi düşündüğümüzde en mantıklı sistem merkezde Donk ile 3 lü savunma, sağ çizgide Onyekuru, ortasahada Emre, Ndiaye ve Belhanda, önlerinde Feghouli ve ileride Emre Akbaba ve Mitrouglu. Kondisyonuna güvenmiyorsa Emre Akbaba yerine Sinan yada Muğdat. Futbolun A-B-C si. Sağ bekin yoksa süratli kanat oyuncun ile 3 lü oynarsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç özelinde 3lü olabilirdi ama genel olarak hoca bu düzeni pek düşünmüyor.

      Sil
  4. Birçok kisinin burda düşündüğünü bütün haftayı takımla ve Linnesle geçiren hoca da bizden daha iyi biliyordur. Günü yazısız geçirmemek için içeriği zorlamamak gerekir. Bazı günleri yazısız geçirmek daha mantıklı olabilir.. Ya da örneğin dünkü real-amaç maçını izleyip onunla ilgili birşeyler karalanabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilebilir de ben de eleştirimi yapabilirim. İçerik zorlaması değil, pas haritasını her maç sonrası yazıyorum zaten. Dediğim gibi, istediğimi yazarım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir