8 Mart 2019 Cuma

Liverpool'un Salah'ı varsa bizim de Cengiz Ünder'imiz var çıkışı unutulmayacak


Eusebio Di Francesco'yu "onların Salah gibi futbolcusu varsa bizim de Cengiz Ünder gibi çok yetenekli bir futbolcumuz var" çıkışıyla hatırlayacağız. Cengiz Ünder'i tutan ve gelişiminde büyük pay sahibi bir teknik adamdı. An itibariyle Cengiz Ünder'i Avrupa'nın birçok deviyle anıyorsak bunda payı çok büyük.

Şampiyonlar Ligi'nde Porto karşısında yaşanan hüsranın ardından kendisiyle yollar ayrıldı. Monchi'nin Roma'da göreve başlamasının ardından ciddi bir projeden bahsediyorduk ve Di Francesco da bunun ayaklarından biriydi. Beklenen bir ayrılık olsa da gelecek adına köklü değişiklikleri beraberinde getirebilir.

Monchi'nin de görevden ayrılabileceği ve Arsenal'le anlaşma ihtimalinin olduğu yazılıyordu. Di Francesco ayrılığından hoşnut olduğunu düşünmüyorum, bu işler biraz da kendisinden bağımsız gelişiyor ve ipler elinden çıkmak üzere. 

Eğer Monnchi, Arsenal'e gidecekse yanında Cengiz Ünder'i de götürmek istediği diğer bir haber. Emery'le birlikte Sevilla'da önemli işler başarmışlardı. Heyecanlı bir birliktelik olur, Arsenal'in de gerçek anlamda yönetildiğini görmeyi özledik.

Roma'da ise en güçlü teknik direktör adayı son olarak Fulham'ı çalıştıran Claudio Ranieri. Leicester City'de yaşadığı peri masalından bu yana düşüşte. Tecrübesine ve kalitesina lafım olmasa da onun da son dönemi hayal kırıklığı. Fulham'ın iyi bir kadrosu var, ayağa kalkabileceklerine inansam da orada dahi tutunamamış olması beni şaşırttı.

Roma'yı bilen ve başarılı olmuş bir teknik adam. Şampiyonlar Ligi potasındalar, 4. Inter'in 3, 3. Milan'ın ise 4 puan gerisindeler. Milan müthiş bir çıkış içinde olsa da Inter ise sallanıyor, onları yakalamak mümkün olabilir. Yeni sezon ise Roma adına büyük değişimlere gebe. Kurmak istedikleri projeyi 2 sene içinde bir kenara bırakacaklar gibi görünüyor.

8 yorum:

  1. Bu Roma adamı hasta eder. 2000 lerin başındaki parlak döneminden sonra en iyi dönemini yakaladılar. Onuda kendi elleri ile bozuyorlar. Sanki her sene final oynuyorlarmış gibi elenince hoca ile yolları ayırdılar. En fazla 1 sene sonra Juventus hegomanyası bitecekken kendileri kurulu düzeni bozup şampiyonluk şanlarını çöpe attılar. Bu sayede Juventus un ekmeğine yağ sürdüler.

    Aynı hatayı Tucher i gönderip Dortmund, ve Leipzig yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Proje vardı ve genç yapıyla da fena iş görmediler. Projeden vazgeçmeleri bence de hata. Bugüne oynadılar.

      Sil
  2. Roma deyince benim aklıma Spalletti gelir hep nedense ama şu anda interde o . Ranieri ile anlaşmışlar galiba zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Raineri ile günü kurtarmayı deneyecekler. Hagi'nin adı dahi çıktı :)

      Sil
    2. aynen alican

      roma spaletti ve güzel oyun.inter spaletti birlikteliği ilk 4 içinde yer alırsa devam eder.

      dünyanın her yerinde teknik adamlar başarısızsa gönderiliyor.hedefi olan kulüplerde bu böyledir.adamlar 2. turda portoya elendiler ve frencesco yollandı.bizde ne oldu?tarihin en kolay grubundan çıkamadık.hiçbişey olmadı :)

      kulüpler kişilere yüzde yüz bağımlı olamazlar hocam.bizde yönetim olmayınca(sadece kağıt üzerinde var) terim hem başkan hemde teknik adam olarak görevine devam ediyor.güçlü kulüpler acımazlar başarısızlıkta hafız.çünkü kişilere bağımlı değildirler.

      bu arada okan buruk çıkışına devam ediyor.gelecek hocam.bunun kaçarı yok.

      Sil
    3. Okan Buruk 5-6 yıl sonra gelebilir, lafım yok. Bence de günün birinde o iş olacak. Ama Fatih Terim farklı, dünyanın her yerindeki teknik adamlarla asla kıyaslanamaz. Galatasaray için başka ve hoca olmadığında içinde bulunduğumuz hal de ortada. Kanıtlı gerçekler bunlar. Fatih Hoca devam dediği sürece kendisiyle bir ömür devam.

      Tarihin en kolay grubu dediğimiz grup birbirine denk takımlar. Öyle bahsediliyor ki Moldova, Beyaz Rusya, Lüksemburg ekipleriyle eşleştik gibi hissediyorum. Ama CL seviyesi diyebilirsin tabii, ben de o zaman bu takımın forveti nerede derim. Hocanın Gomis yorumu her şeyi açıklamıştı.

      Fatih Hoca umarım kulübün başkanı da olur, çok isterim.

      Hocayı eleştirmek ayrı da kelle avcılığı yapan Galatasaraylıları görmek üzücü.

      Sil
    4. kelle avcılığı değil kesinlikle.herşeyi tadında bırakmak lazım birazda.devir teslim denebilir.okan buruk 46 yaşında.

      terim 96 da galatasaraya geldiğinde 43 yaşındaydı.

      bence bu zaman şu futbol iklimi ve bu yeni jenerasyon futbolcu tiplemesi terim döneminin güzel şekilde sonlanmasını söylüyor.uzatıyoruz hocam.arsenal de bence benzer şekilde wengerle uzattı.

      olayın teknik tarafı zaten su götürmez .bizim ne oynadığımız hangi taktik disiplinle oynadığımız belli değil.her maç süprize açık.

      haliyle taktik açıdan yeni nesil teknik adamlarla çalışma zamanı geldi.

      Sil
    5. Yani, sonuç nedir :)

      Fatih Hocayı farklı kılan her devrin ismi olmasıdır ve Galatasaray'ın başına geçtiğinde de doğan sinerjiyi taktik / teknikle açıklamak zor. Wenger'le kıyaslıyorsan bu senin hatan, ben kıyaslamam. Kimseyle kıyaslamam hatta.

      Hoca devam edebiliyorken ve bunu istiyorken neden devir teslim olsun. Kelle avcılığı bence de değil, pembe bir dünya bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir