23 Mart 2019 Cumartesi

Mahmut Tekdemir, 31 yaşında olsa da Milli Takım için yepyeni bir enerji


Futbolcu için yaş yok. Her an gelişim gösterebilir ve kendinizi üst seviyede bulabilirsiniz. Mahmut Tekdemir adına da bu geçerli. Abdullah Avcı'nın Başakşehir'deki 2. döneminin en büyük imzalarından biri oldu.

Gün itibariyle 31 yaşında ve Arnavutluk maçının en iyisi. Kağıt üzerinde bakınca "Mahmut Tekdemir mi oynayacak" gibi klişe bir yorum gelebilir. Hatta Okay Yokuşlu'yla bir arada kullanılması takımı yine kağıt üzerinde defansif kılar ama bu iyi bir plandır. Başarılı da oldu.

Orta saha / stoper fark etmeden istikrarlı şekilde iyi performans gösteren bir futbolcu. Başakşehir'in en önemli kozlarından biri ve içinde oldukları şampiyonluk yarışında da etkisi var. Yılların istikrarı bu ayrıca, her geçen dönem daha da üzerine koyuyor.

Başakşehir'in İstanbul BB. olduğu dönemlerden bu yana forma giyiyor. Bu takımla alt liglerde de boy gösterdi, gün itibariyle Süper Lig'de şampiyonluk da kovalıyor. Futbolcuda yaş yok demem bu yüzden, en büyük gelişimi 28 - 29 yaşından sonra yaptı. 

O zamandan önce belki bu seviyede hayal etmezdiniz bile. Arnavutluk karşısında 90. dakika boyunca bir an bile durmadı. Atılan ilk gole bakın, ani presi o golü getirdi. Hücum için kağıt üzerinde "kısır" göründüğümüz bir yapıda sürpriz değil beklenen katkıdır bu.

Okay Yokuşlu, bir defansif orta saha olsa da teknik özelliğiyle de ön plana çıkar. Mahmut Tekdemir de bu konuda fena değildir ama asıl unsuru enerjisi. Mehmet Topal'ın sakatlığı belki de avantajı oldu, Mehmet Topal / Okay Yokuşlu ikilisi çok durağan olurdu. Mahmut Tekdemir enerji ve hareketlilik getirdi.

Dorukhan Taköz de gelecek için kıymetli olacak. Genç ve dinamizmi yüksek bir isim. Elemelerde de bu tarz deplasmanlar için doğru oyunu bulduk gibi. Bu doğru oyun içinde Mahmut Tekdemir ve Dorukhan Taköz gibi isimlerin enerjisi, hareketliliği mühim.  Oyunu bu isimler tutacak.

2 yorum:

  1. Maçın iyilerindendi enerjik bir defansif orta saha durgun değil bize lazım olan tarz bu milli takımda

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir