7 Mart 2019 Perşembe

Muslera'yı eleştirdiğim için linç yiyebilirim ama düşüncem bu


Ayrılık haberleri "kasıtlı" olarak çıkarılıyor olabilir, ben bu noktada değilim. Muslera'nın form grafiği iyice düştü ve eleştirmek ayıp değil. Eleştirilir, bu da fazlasıyla doğal. Eleştirilemez gözüyle bakanlar da var ve Muslera'nın düşen grafiğinde bu dokunulmazlığın da etken olduğunu düşünüyorum. Kalite eşiği böyle yüksek bir kalecinin her yıl biraz daha gerilemesi beni üzüyor.

Yazın yaşanacak büyük değişim içinde Muslera'nın da adının geçmesi doğal. Çünkü performansı yeterli düzeyde değil ve takımın en çok kazanan isimlerinden biri. Değişim içinde de yıllık ücretleri düşürmek esas nokta. Avrupa'nın en çok kazanan kalecilerinden birinden çok daha büyük işler bekleniyor ki geçmiş yıllarda Muslera da bunu fazlasıyla yapmıştır.

Geçenlerde de konuştuk. Şampiyonluk modunu açması halinde yaratacağı fark büyük olur. O modu açamadı, bu noktada fark yaratmak gerekiyor. Küçük bir örnek vereyim. Erzurumspor karşısında yediği golü ortalama olarak her kaleci yer. Buna hiçbir lafım olmaz ama Muslera'nın o tarz pozisyonlarda çok iyi iş çıkardığını yıllar içinde görmüştüm.

Saygım ve sevgim sonsuz olsa da "zamanlı ayrılık" noktasına yine geliyoruz. Selçuk İnan'ın neler yaşadığını görüyoruz. Onun da bu takım üzerinde emeği büyük olsa da yıllardır neler yaşadığını görüyoruz. Gelişim sağlamadı, yıllar onu daha da geriye götürdü ve özellikle kazandığı yıllık ücret üzerinden tepki alıyor. Muslera o noktada olmasa bile iş oraya doğru evrilecek.

Çağa ayak uydurmak diğer mesele. Kaleci önce topu tutsun, stoper önce top çalsın diyenler olsa da günümüzde klişe kalıyor. Ayaklar mühim, hele ki pas yapan ve Galatasaray gibi hücumu düşünen takımlarda. Mert Günok'un kalitesini elbette Muslera'yla kıyaslamam ama ayaklarının temiz olması, oyunu mümkün olduğu kadar hızlı ve isabetli kurabilmesi Başakşehir'i çok rahatlatıyor.

Ayakları da geçtim, kurtarabileceği toplarda dahi ortalama işler yapmaya başladı. Ortalama işler adına da 4 milyon avro çok yüksek bir rakam, 1.5 milyon avro kazanacak kaleci de ortalama bir performans verir. En azından çapı o dersin ve iyi olan noktalarına odaklanırsın. Mert Günok ya da Fabri gibi yakın geçmişten örnekler var. 

Bunları yazdığım için linç yiyebilirim ama düşüncem bu. Kendisinin kalitesini tartışmıyorum, sevgim de sonsuz. Kalitesi ayarında kalamaması, her geçen yıl daha da geriye gitmesi benim için sorun. Galatasaray'la alakalı heyecanı mı bitti yoksa garanti bir sözleşmesinin rahatlığı mı bilemem. Umarım toparlar demekten başka bir şey elimden gelmez. Diğer türlü "ayrılık" kaçınılmaz olacak.

10 yorum:

  1. Sorun şu ki Muslera gittiğinde kesinlikle daha iyisi gelmeyecek... Tek sorun maaşı yoksa ligin en güvenilir kalecisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyisi değil ama doğrusu gelebilir :(

      Sil
    2. Muslera sonrası Mondragon sonrası döneme benzer şeyler yaşamamız büyük ihtimal

      Sil
  2. maccabi'deki rajkovic. bir ara adı bizle anıldı. tam bizlik adam. keşke gündeme gelse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyelinden bahsedilse de şu an ne durumda hiç bilmiyorum. Maccabi tercihi de bana enteresan gelmişti.

      Sil
  3. Hamza hoca ile şampiyon olduğumuz sezon bir hayli iyi bir perfonmans göstermişti muslera..kendi adına zirve gibiydi sonra yavaş yavaş "ipe un serer" olmuştu bu sezon biraz daha tartışılır hale geldi.biraz tuhaf olan taferal gibi bir büyük kaleci ile çaĺışıp gerilemesi. belki uzun kaldı bir bıkkınlık ,yorgunluk, konsantre olma sıkintısı oluşmuş olabilir. lakin bir şekilde sezon sonuna kadar birlikte yürüyeceğiz kendisiyle. bu süreçte tafarel'e biraz fazla iş düşecek....yerine kimmi .! bunu yeni sezonda kimler alinacak, nasıl bir bütçe ve nasıl bir oyun anlayışı olacak. onada şimdiden hazırlanarak beklememiz gerekecek. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sezon takımı neredeyse tek başına şampiyon yapmıştı. Kendini vazgeçilmez bulmak onu düşüşe geçirdi diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Evet ,heryerde bu konuşulmuş takım perfonmansı ikinci planda kalmıştı.sanırım sorun kendi iç dünyasında zira bu düşüş normal değil..iyi dediğimiz dönemde de ara ara bilhassa yan toplar ve ayağı ile olan sorunları yüzünden tartıştığımızı hepimiz hatırlıyoruz..

      Sil
  4. Musleranın form düşüşü ortada malesef bu beni çok üzüyor. ondan sonra yaşayacağımız kaleci sıkıntısı bizi zor duruma düşürecektir. zannımca orta saha ve forvet için yeterli transferler yapılırsa musleranın gidişiyle aynı sıkıntıları yaşayacağız ancak musleranın gittiğinde mutlaka yeri dolmalı bu nasıl sağlanır konusunda bir fikrim olmasa da scout ekibinin bir genç kaleci yani 24-26 yaşlarda kaleci bulması gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerine isim bulabilirsin, Muslera'yı bulduğun gibi. İş iyi araştırmaya bakar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir