6 Mart 2019 Çarşamba

Nazim Sangaré & Galatasaray, kontenjan durumu transfer politikasını belirler


Bir an önce yeni yabancı kararının açıklanması gerekiyor. Mevcut düzen devam mı edecek, ilk 11 için bir sınırlama mı olacak yoksa daha genel bir durumdan mı bahsedeceğiz. Bunları bilmediğimiz için an itibariyle transfer politikasını tam anlamıyla belirleyemezsiniz. 

Galatasaray'ın transfer çalışmalarına şimdiden başladığını düşünüyorum ki öyle de olmak zorunda. An itibariyle bazı isimleri konuşmak yanlış değil, özellikle de yeni sezonda "değişim" diyorken. Olası kısıtlamalar da bizi ağırlıklı olarak yerli transferine yöneltebilir.

Ben de kağıt üzerindeki Mariano / Linnes rotasyonunun iyi olduğunu biliyorum. Şu takımın en güçlü yanlarından biri. Linnes'in takımda kalması gerektiğini de ısrarla yazıyorum. Linnes'in yeni sözleşmesini benden çok konuşan var mıdır bilmiyorum.

Mariano ise gidebilir, yaşıyla alakalı düşen temposu can sıkıyor. En ufak zorlamada sakatlanır oldu, 2 fazla dripling atmaya gelmiyor. O giderken de yerine gelecek ismin kim olacağını "olası yabancı kısıtlaması" belirleyecek.

Sivassporlu Douglas'la anlaştığımız söylense de ne derece doğru bilemem. Özellik itibariyle büyük takım sağ bekidir, Barcelona tedrisatından geçmiş bir futbolcu. Türkiye'de de kendisini fazlasıyla kanıtladı. Bonservisinin elinde olması avantaj.

Eğer kısıtlama geliyorsa da o isim Douglas olmayabilir. Tabii Linnes'in de durumu ne olacak bilinmez, yeni sözleşmenin gelmemesi can sıkıyor. Kimi de 2 yabancı sağ bekin lüks olduğunu, yabancı hakkını başka noktalarda kullanılması gerektiğini söylüyor.

Yerli denildiğinde benim aklıma gelecek ilk isim Nazım Sangare olur. 24 yaşında ve Türkiye'ye geldiği günden bu yana üzerine koyarak devam ediyor. Tempolu, atlet, fizik olarak güçlü bir sağ bek. Teknik özelliğini de son dönemde konuşturmaya başladı, kendisinden güzel goller izliyoruz.

Hücum beki, büyük takım için de mühim olan bu. Özellikle de Fatih Hoca'nın takımında "hücum beki" olmazsa olmaz. Geriden oyun kurabilme becerisini çok yüksek bulmasam da temposuyla iyi bir alternatif olabilir. Yerli söz konusu olduğunda düşünülmesi gereken bir isim.

14 yorum:

  1. yabancı kuralını şöyle bir sezondan sonra tekrar değiştirmek aptallıktan başka bir şey değil, maçların seyir zevki ve mücadele gücü artmış ve yerli oyuncu kalitesi de yükselmişken. Douglas belki evet ama Nazım'ın GS'de sağ bek olabilecek kapasiteye sahip olup olmadığı hususu biraz muğlak bence hala. Acele etmemek gerek ama dediğin gibi yabancı kuralı revize edilirse el mecbur bu tarz transferler yapmak gerekecek, eski günlere döneceğiz yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Ligin kalitesi bence yüksek, takımlar çok daha iyi durumda ve yerli futbolcuların daha rahat Avrupa'yı düşünüyor olması müthiş bir şey.

      Sil
  2. Bende Sangare'nin bizim icin yeterli kapasitesi oldugunu dusunmuyorum ilk 11 icin. Douglas birinci secenek olmali. Tabi bizim scout ekibine guveniyorum. Ama akil ederlerse Rafael, Mario Gaspar, Bruno Peres gibi 27-29 yasinda tecrubeli oyuncular da mukemmel olur. Trabzon yillardir ønsce Bosingwa ve sonra Joao Pereira sayesinde sag bek sikintisi cekmiyor. Sivas'ta ønce Cicinho bugun de Douglas. Mariano'nun temposuzlugu yasla degil, kendiyle alakali. Cicinho 35 yasinda asist kralli oldu ve temposunu iyi hatirliyorum. Joao Pereira 34 ve Mariano'dan daha tempolu. Biraz kendine bakma, calismayla alakali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olası kontenjan halinde yerli sağ bek mutlaka düşünülecektir. 11 noktasında yazmadım asla.

      Sil
    2. Mariano için katılıyorum. Çok saldı maalesef, biraz olsun temposunu korusa tekniğiyle dahi bu ligi sallardı.

      Sil
  3. yerli bek gelirse bu şener olacak. şimdiden hazırlanın.
    bana uyar. zaten yedek olacak.

    esas önemli olan linnes. sağ bek o olmalı. douglas alınır linnes yollanırsa bunun adı vefasızlık olur. en hafif tabirle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu vefa değil, Linnes'in sözleşme şartlarını da görmek lazım. Bence geç kaldık, çok daha önce bitmeliydi o iş.

      Sil
  4. nazım'in temposu varmış falan bunlar kurtarmaz. galatasaray'in yedek sağ beki bile olamaz. onu alacağımiza şener'i alalım. alternatif olarak kalabilir ve büyük takımda görmüş biri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün Şener'e imza attırsan yıllık ücreti 1.5 milyon avrodan başlayacak. Sangare yarı ücretine oynar ki bence daha iyi sağ bek.

      Sil
  5. yabancı sınırı kesinlikle düşmeli hocam.

    eskiden ilk 11 leri sayıyorduk.bir hikayemiz vardı.metin ali feyyazlar tanjular okan suat emreler hami ogün ünal abdullahlar.

    bize ait olan hiçbişey kalmadı sınırsız yabancı kuralı ile.11 yabancı ile sahaya çıkacaksan o zaman gider m.city yi tutarsın.ki son dönemde taraftar buna doğru kayıyor.

    bize kaliteli yabancıyı bırakmazlar aga.avrupanın 5 büyüklerinin artıklarını dolduruyoruz.yurt dışına euro transferi oluyor her yıl.250 yabancı var.ortalama 1 milyon avro alsalar her yıl 250 milyon avro çıkıyor yurt dışına.

    kalite arttı mı?ne kalitesi hafız.avrupa kupalarında en düşük puanı topladık bu yıl.

    takımlarda artık 1-2 yerli oyuncu oynuyor ilk 11 lerde.

    koskoca ülkeden 5-6 yerli oyuncu yurt dışına çıktı diye sistem çok iyi yeaa yorumları yapılıyor.

    yabancı sınırı 6 ya düşmeli.bu ne yarar?6 yabancı sınırı olduğu için kulüpler kaliteli yabancı oyuncu arayışında daha titiz davranırlar.şimdi ne oluyor.14 yabancı olduğu için vasat yabancılar sırf yabancı diye transfer ediliyor.4 yabancı ile uefa kupası kazanıldı hocam.

    tff nin yabancı kuralı hatası geçmişte şuydu.5+3,6+2 gibi saçma sapan artılar getirmesi.net olacak kural hocam.5 se 5 6 ise 6.

    artık bir devrim şart alt yapılarda ve türk futbolunda.acayip kaynak israfı yaratıldı son yıllarda.özellikle yurt dışına euro çıkıyor her yıl.

    ve bize ait olan ilk 11 leri özlüyorum.anadolu takımlarına bakın.onlarda dükkanı kapatıyorlar yerli konusunda.nerde celil ler serkan aykutlar ercan lar hocam.

    doğru yolda değiliz.sen gene serbest kalsın diyeceksin biliyorum.kendine sordun mu serbest kalınca noldu futbolumuz.nostalji yok.bize ait ortada bişey kalmadı.avrupada başarı yok.niye kaynak israfı yapıyoruz ülkece.bunu çözümlemek lazım.

    özetle takımlara 6 yabancı çok rahat yeter.alt yapılara yerli scout sistemine yatırım yapacaklar.alt ligleri takip edecekler hocam.

    YanıtlaSil
  6. bu arada nazım sangareye gelirsek.

    çok dinamik bir bek oyuncusu.attığı golü gördük.yetenekli ayrıca.ilk 11 de bile oynayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11 zor ama rotasyon olabilir diye düşünüyorum.

      Sil
  7. 12 yabancıya inebilir hatta 10+2 +2 kulübede şeklinde değişebilir. Nazım Sangare biraz Salih Dursun 'a benziyor enerjik yapısıyla ama daha akıllı bir adam. Şener 'in ve Nazım 'in 3 yıllık toplam maliyeti hemen hemen aynı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli olan maliyetlerinin aynı olması değil, bonservis bedelleri. Ffp'ye maliyetler değil, kaç para bonservis verdiğin işliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir