9 Mart 2019 Cumartesi

Okay Yokuşlu & Galatasaray, olası transferiyle yeni bir kırılma noktası olurdu


İhtimali zor olsa da Okay Yokuşlu'nun olası transferi halinde yeni bir kırılma noktası oluşturulurdu. Yabancı kontenjanından bağımsız yazıyorum, Fernando yerine yapılacak Okay Yokuşlu hamlesini önemsiyordum. Bana göre pozisyonundaki en iyi yerli ve takıma da seviye atlatabilecek bir isim. Celta Vigo küme düşme hattında olsa da Okay Yokuşlu parlayan bir futbolcu.

İhtimali zor deme nedenim, futbolcunun ne olursa olsun önceliğini Avrupa olarak belirlemesi. Trabzonspor'dan ayrılırken ödenebilecek bir serbest kalma bedeli vardı ama o Avrupa'yı tercih etti. Bir sezon sonra geri dönmek üzere gitmemiştir. İyi de bir piyasası oluştu, Celta Vigo düşse dahi en kötü ihtimalle La Liga'da devam edecektir.

Okay Yokuşlu, Altay günlerinde "ben buradayım" mesajını veren bir isimdi. Kayserispor'da o çıkışına devam etti, Trabzonspor formasıyla da kendi pozisyonunun en iyilerinden biri oldu. Şu an 24 yaşında ama çok genç yaşlarda A takımda süre bulmaya başladı ve buraya geldi. Potansiyeli ölçüsünde hareket etti ve kariyerindeki tercihlerini de başarılı buluyorum.

Bir dönem Lucescu'nun stoper sevdasına kurban gidiyordu. Trabzonspor'da bu şekilde kullanıldığı bir dönem var ve başarılı olamadı. Fizikli bir isim, top tekniği yüksek ama stoper için yeteri kadar sert değil. Klasik bir 6 da değil, işin güzel tarafı bu. Mesela Fernando klasik bir 6, ikili orta saha düzenlerinde kullanmak zor. Okay Yokuşlu'yu ise kullanmak mümkün. Top tekniği ve pas özelliğiyle ön plana çıkar, yeterli savunma aksiyonunu da size sağlar.

Yine yazıyorum, zor bir ihtimal. Serbest kalma bedeli 6 milyon avro'ydu ve Celta Vigo bunu karşıladı. Küme düşseler bir ihtimal doğar ama futbolcunun Avrupa'da devam etmek isteyeceğini düşünüyorum. Ufak da olsa bir şans oluşması halinde ise bunu değerlendirmeyi isterim. Orta sahada bu tarz bir isme ihtiyaç var, onu da yerliyle geçmek büyük avantaj olurdu.

8 yorum:

  1. Okay'ın çok iyi bir gelişimi var bunu gösterdi Avrupa tercihi ve takım olarak da iyi bir yere gitti fernandonun bize yaşattıklarını kapatabilecek biri olası bir transferine hayır diyemeyeceğim biri. hem yerlilik açısından hem konumu mevkisi açısından. onun gelmesiyle diğer yerlilerde de hareketlenme olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pozisyonu için çok iyi özellikleri olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  2. bence çok abartmışsın. galatasaray'da ilk 11 forması verilebilecek bi isim değil. anca 4. ve 6. bitirdiğimiz özbek yönetimindeki gs'de oynar. gs forması bu kadar ucuz olmamalı. olursa böyle 8 puan geriden başakşehir puan kaybetsin diye bekler dururuz. o mevkide formu değil ama ismi fernando olan oynar. melo gibi avrupa'nin en iyi dos'larindan biri oynar. yerli çok zor. anca 2000'e kadar gideriz yerli bulmak için. hadi lig neyse de şampiyonlar liginde okay yokuşlu mu oynayacak. bide hocanın güya orada hayalleri varken. en iyilerle rekabet etmek ve onları yenmek için senin de en iyiler ile oynaman lazım. misal sağ bekin avrupanın en iyilerinden eboue. forvetin drogba gibi bi marka. 10 numaran oranın sayılı oyuncularından sneijder. defansif orta sahan avrupanin en iyilerinden felipe melo. bu oyuncular ile r.madrid'e 10 dakikada 3 gol atarsın ya da o bahsedilen hedeflenen hayalleri kurarsın. galatasaray öyle bi takım olmalı işte. vasatlaştırılmamalı galatasaray forması. öyle tolga ciğerci , okay yokuşlu vs işi olmamalı burada. he çok iyi oyuncudur diyorsan okay gelsin ztk maçlarinda hatay'a bolu'ya karşı oynasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bu yorum fazlasıyla abartı, neden yayımladım onu da anlamadım. Şu an kendime kızıyorum :(

      Sil
    2. yayınlanmamasını gerektirecek bişey yazmadım ki. sadece okay'ın galatasaray için yetersiz olduğunu belirttim

      Sil
    3. O yüzden yayinladim. Bana abartiyorsun dedin ya, sen yetersiz olduğunu dile getirirken daha da abarttin :)

      Sil
  3. okay özel bir oyuncu merkez orta sahada.zamanında alınabilirdi.ama bu saatten sonra celta vigo onu ucuza falan bırakmaz.

    kıssadan hisse:yurt dışında scout için yutubdan oyuncu takip edeceğine kendi ligini yerinde stadda takip et daha iyi.scout işine süper lig ve alt liglerden başlamak lazım.efecan yıllarca ikinci ligde oynadı.scout olmadığı yada torpil olmadığı yada mamager olmadığı için görülmedi tabi.

    cemi vardy 4. ligden falan yükseldi hocam.bizde alt liglerde birçok gol atan genç oyuncu var nedense bir yere yükselemiyor.bakıyorum arada.aynı ligde başka takıma transfer oluyor genç oyuncu.çoh enteresan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu saatten sonra bence de zor ama bir ihtimaldir diye yazdım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir