4 Mart 2019 Pazartesi

Onyekuru bağımsızlığı


Sürekli tekrara düşüyorsun demeyin, o günden bu zamana bir şey değişmiyor. Onu konuşma, bunu yazma diyerek de olmuyor işte. Galatasaray'ın an itibariyle en büyük sorunu Onyekuru ve hocanın da bu ısrar kaynaklı hata yaptığını düşünüyorum. Kenara baktığımızda çok fazla alternatif göremesek de "şu oynasa daha kötü olmaz" diyecek durumdayım.

Yunus Akgün oynasın. O da ayakta duramıyor olabilir, bence istikrarsız ve kazanımı da zor ama en azından denedik deriz. Onyekuru senin futbolcun değil, takıma da zarar veriyor. Yunus Akgün en azından dayak yiyerek ayakta kalmayı öğrenir, güçlenebilir. Bir de böyle denemek isterim.

Erzurumspor karşısında Serkan Kurtuluş'un kanadı işlenmeye çok müsaitti. İlk yarıda sağ bekin Semih Kaya olması kaynaklı da oyunumuz tamamen sol tarafa döndü. Emre Taşdemir'de sorun yok, oyunu kuruyor ama Onyekuru o kadar bağımsız oluyor ki orayı işleyemiyoruz. Geçemiyor da, Serkan Kurtuluş gibi bir ismin karşısında bile aciz kalıyor.

Alternatifinin kalmaması bir hata, ısrar edilmesi ise apayrı bir hata. Bu da Fatih Hoca'ya yazar, Onyekuru ısrarını asla anlamıyorum. Ligin ilk yarısında da Sinan Gümüş ısrarı vardı ve bu durum bize çok şey kaybettirdi. Aynı senaryoyu Onyekuru'yla izliyoruz. Belki bu sefer kenarda Feghouli beklemiyor ama oynayacak isimle daha kötüsü yaşanmayacaktır.

Emre Akbaba tam anlamıyla hazır olduğunda oynamaya başlayacaktır. Ya da Belhanda'yı sol atarız, bir formül gerekiyor. Bu denklemin içinde de Onyekuru'ya yer olmadığını düşünüyorum. Bruma / Garry Rodrigues değişimi sonrası Onyekuru'yla gelmedi. Yaz döneminde sol kanada bir transfer de yetmeyecek, en az iki hamle gerekiyor.

12 yorum:

  1. Devamlılığı olan bir oyuncu degil. Anlık patlamalar oluyor skor yapıyor ama sonrasında yok. Üstelik bizim oyuncumuz da degil. Bence de Yunus oynasa daha iyi en azından öğrenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim oyuncumuz, belki gelişim sağlar ve piyasa yapmış olur. Katılıyorum.

      Sil
  2. Bence Akbaba'nın formuna dönmesiyle 4-2-3-1'e dönüş yapılacaktır. Emre Taşdemir solu otoban gibi kullandı ama Onyekuru 10 pozisyonun belki birinde pası attı. O paslar atılsa top kaybedilmeyecek ve sol taraf zafiyetimiz olmayacaktı. Şu aşamada Yunus'u orada deneyip Onyekuru'yu hamle oyuncusu gibi kullanmanın daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Hoca da zaten şans verecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru'nun düzenle bir alakası yok, bağımsız hareket ediyor. En azından kenardan gelirse açık alanlar için iyi bir tehdit olabilir.

      Sil
  3. ben genç oyuncu hastası falan değilimdir. yunus'un önemli bir oyuncu olacağını da hiç sanmıyorum. ama bence de o oynasın.

    hata mı yapılacak. yunus yapsın. top mu kaybedilecek. yunus kaybetsin.

    bu adamın gs umrunda bile değil. tek derdi sakatlanmadan sezonu bitirmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün'ün hala fizik olarak aşama kaydedememesi sorun, benim de umudum azaldı ama o oynasın, en azından bizim futbolcumuz deriz.

      Sil
  4. çok pardon unuttum. illa yunus'un oynaması şart değil.

    fernando ndiaye, feghouli akbaba belhanda bir seçenek. fernando donk hemen önlerinde ndiaye, feghouli diagne belhanda da bir seçenek.

    hocamız ısrarla belhanda'yı kanada atmıyor ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Akbaba'yı orada deneyecek, hatta önümüzdeki ilk maçta göreceğiz.

      Sil
  5. Hocanın onyekuru ısrarını hala anlamış değilim. emre ile sol bekte sıkıntımız kalmasa da ileri hatta onyekuru ile sıkıntı daha da ortaya çıktı. onun yerine alt yapıdan oyuncuların denenmesinden yanayım. Kaybedeceksek kaybedelim en azından şans veririz. olanak oluştururuz. bu konuda tekrar filan olmaz yanlış düzelmedikçe sorun bitmedikçe yazarız. onyekurunun hızı var evet bu bir gerçek ancak bağımsız ileri hatta kimseyi görmüyor. bu Galatasaray'ın oyun kalitesini ne yazık ki düşürüyor. hem zaten deplasmanda oynama sıkıntısı varken bu iş daha da çıkmaz hal alıyor. hem bizim oyuncumuz değil o yüzden bence artık gereği yapılmalı, özellikle de deplasmanlarda. şampiyon olur muyuz? ben hala umutluyum. Bence gelecek sezon için planlamalar şimdiden yapılmalı, ki bence yapılıyorda bakalım gelcek bize ne getirecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif olmadığı için belki de, mecburen oynuyor diye düşünüyorum. O mecburiyet kalmamalı, farklı bir formül bulmalıyız.

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus en azından daha hareketli ve pas oyununa yatkın deriz. Sinan Gümüş dahi sol kanatta daha etkili olabilir :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir