20 Mart 2019 Çarşamba

Real Madrid'in transfer harekatı erken başladı ve ilk hamle Porto'lu Militao


Yaz ayları transfer açısından hareketli geçecekse bunun en önemli sebebi Real Madrid olacak. Zidane'nin çok daha güçlü geri geldiğini ve iplerin ona teslim edileceği bir gerçek. Böyle enkaz bir sezonun ardından da çok daha yeni heyecanlar arayacaklar.

Real Madrid'den ayrılması beklenen birçok isim var. Zidane'nin 4-3-3'ünün güçlü bir yapısı olsa da çekirdek yaşlandı, bazı isimlerin heyecanı kayboldu. Kross, Modric, Marcelo, Bale, Benzema ve diğerleri diye uzayabilecek bir ayrılık listesini görmek oldukça olası.

Transfere erken başladılar ve ilk hamleleri Porto'nun stoperi Militao'yu almak oldu. 50 milyon avro'luk serbest kalma bedelini karşılayarak bu transferi gerçekleştirdiler. Futbolcu henüz 21 yaşında, yaşına göre Porto'yla kazandığı büyük bir tecrübe var ve Brezilya Milli Takım'ının futbolcusu.

Porto'nun büyük yatırımlarından biri oldu. Onlar için sürpriz bir transfer değil, bunun gibi tonla örnek sayabiliriz. 1 sezon önce 7 milyon avro'ya getirdikleri isimden 50 milyon avro kazanıyorlar. Militao da Avrupa'ya geldikten sadece 1 sezon sonra Real Madrid'e gidiyor.

Çok beğendiğim bir isim. Savunma jokeri de diyebiliriz, stoper olduğu kadar iyi de bir sağ bek. Hatta defansif orta saha gibi de oynar. Bir stoper için sayabileceğimiz her özelliği var, hangi birini sayalım. Komple bir savunmacı ve 2-3 yıl içinde de pozisyonunda Avrupa'nın en iyi 3 isminden biri olmaya aday.

Bakalım bu listenin devamı ne ölçüde gelişecek. Hazard gibi bir hayalleri de var ve onun da transferini bekliyorum. Real Madrid için transferde çok büyük rakamlar konuşulacak. Zidane gittiği güne oranla çok daha güçlü geldi, Perez'in açık çek vermesi sürpriz değil.

4 yorum:

  1. Sol bek Alex Telles hem Real Madrid için hemde bizim için iyi olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke gitse, ben de o hamleyi bekliyorum :)

      Sil
  2. varane gidecek diyorlar. bence yeri kesinlikle dolabilir. müthiş bir yıldız falan değil varane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de doldurulabilir ama Varane iyi stoperdir. Mourinho ve Zidane dönemlerinde iyiydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir