8 Mart 2019 Cuma

Real Madrid'le adı anılan bir numaralı isim Mourinho


Real Madrid'de işler iyi gitmiyor. Tükenmiş, değişime ihtiyaç duyan bir kadro var. "Zamanlı ayrılık" sözünü çok seviyorum. İktidar sizden vazgeçmeden sizin iktidardan vazgeçmeniz kadar güzel bir şey yok. Zidane'nin de yaptığı tam olarak bu. 3 yıl üst üste Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu geldikten sonra tam zamanında görevden ayrıldı. 

Çünkü bu takım daha ileri gitmezdi. Ligde şampiyonluk gelmediği ve Barcelona'nın gerisinde kalındığı için "değişim" söylemi taraftarlar arasında dillendiriliyordu. Bu sezon da devam etmiş osla belki de "istifa" denilecekti, hatta deniliyordu da. Çok büyük bir başarının ardından görevi bıraktı ve an itibariyle "başarısının" önemi çok daha net şekilde ortaya çıktı.

Real Madrid'de işler karışık. Bu sezon yaşanan hayal kırıklığının hududu yok. Son Ajax vurgunuyla da yeni sezonu ciddi şekilde konuşur olduk. Tepeden tırnağa değişim gerekiyor, takımın "gitmez" denilen futbolcularının dahi ayrılık haberleri gelir. Sergio Ramos'un dahi ayrılmak istediği, Perez ile kavga ettiği konuşuluyor.

Yeni sezon için ise Real Madrid'le adı anılan bir numaralı isim Mourinho. Yeniden yapılanma denilecek bir sezonda Mourinho isminin doğruluğunu tartışırım. İlk Real Madrid döneminde bu yapılanmada başarılıydı ve ortaya iyi bir takım çıkarmıştı. Şanssızlığı her ne kadar Guardiola olsa da an geldiğinde onu da durdurmayı başarmıştı. 

Tabii o dönemler zirve zamanlarıydı. Bugün itibariyle bakınca onun adına da büyük bir hayal kırıklığı var. Çok kötü geçen Manchester United günleri izledik. Orada da yapılanma denilmiş ve çok önemli harcamalar yapılmıştı ama gün itibariyle yine "transfer" deniliyor. Oynattığı futbol, günümüz ile pek alakasının kalmamış olması ve ikili ilişkilerde yaşadığı problemlerin büyümesiyle tartışılan bir isim.

Real Madrid'de dilediği gibi at koşturur, ortam ona göre. Ben bir süre daha dinlenmesi gerektiğini düşünsem de geri dönmeyi düşünüyorsa en iyi adreslerden biri. Real Madrid açısından baktığımda ise kumar. Mourinho'yla yeniden yapılanmayı denemezdim, Manchester United bunu yaptığında kötü sonuçlandı. Bir yandan da piyasaya bakınca getirilebilecek çok fazla teknik adam yok.

8 yorum:

  1. 10 hafta kala yılmaz vural gibi göreve gelmeyi kabul ederse çok şaşırırım.

    mevcut kadroda ramos ile barışmalı. daha doğrusu oyuncularla deli gibi kavga etmeyi bırakmalı artık. hocalık biraz da idare etmektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görev bu sezon için değil ki, gelecek sezonlar adına. Şimdiden başlamasında da mesele yok. Ramos'la bence yollar ayrılmalı. Değişim deniyorsa kökten ilerlemek zorundalar. Zamanında Raul ve Guti gibi isimlerle yaptığı gibi.

      Sil
  2. Morunho hayranı biri olarak Real Madrid e gitmesi kariyerinin tamamen bitmesi olur. Real Madrid in kadrosu çöktü ve yeni bir düzen oluşturmak gerekiyor. Bu konuda en iyi aday Pochettino. Ancak yeterli sabrı gösterebilirler mi emin değilim. Daha önce bunun örneği yok.

    Mourinho neden olmaz çünkü Morinho hazır sistemi küçük dokunuşlar ile yükselten adam. Belki şuan Tottenham için daha iyi bir hoca menejer adayı olabilir Mourinho.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de yeniden yükselmesi olur, bilinmez. Yeni düzeni başardı aslında, bu kadroyu yapılandırmıştı. Özil, Di Maria gibi isimlerin geldiği dönem.

      Sil
  3. Real Madrid'in kadrosu büyüklüğünün çok altında bir kadro. An itibariyle kadrosu daha iyi olan 5 takım sayabiliriz. Bu real Madrid'in büyüklüğüne yakışmıyor. Madrid fanı degilim ama Madrid her zaman en iyileri kadrosuna katar bu böyledir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer döneminde 500 - 600 milyon avroların konuşulması beni şaşırtmaz :(

      Sil
  4. gazla , negatif enerji yaratarak oyuncuları hırslandırma dönemi bitti hocam.yenil nesil digital çağın oyuncuları bu tarz bir teknik adamla çalışamazlar.materazziyle duygusal iletişime geçebilirsin ama hazard la bunu yapamazsın hafız.nesil farkı denen bişey var.yeni nesil oyuncu teknik adam iletişimi mourinho tarzı teknik adamlarla bitmiş durumda.

    özetle mourinho dönemi bitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazard'la da yapmıştı, Chelsea dönemi başarı büyüktü hafız :) Mourinho niye bitsin ki, şu an düşüşte ama toparlamaması adına sebep yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir