9 Mart 2019 Cumartesi

Şu an Galatasaray forması giyen 2000 jenerasyonundaki en umutla beklediğim isim


Önce Okay Yokuşlu'yu konuştuk. Şimdi de bizdeki muadili Abdussamed Karnuçu üzerine bir şeyler karalayalım. Şu an Galatasaray forması giyen 2000 jenerasyonundaki en umutla beklediğim isim. Yunus Akgün, Atalay Babacan gibi isimleri de bir kenara bırakıyorum. Ozan Kabak'ın ardından Abdussamed Karnuçu için de ciddi düşünüyorum.

Abdussamed Karnuçu da klasik bir 6 değil, işin güzel tarafı buradan geliyor. Stoper oynayabilme özelliği de var ama ideal pozisyonu defansif orta saha. Savunma aksiyonunun yanına top tekniği ve pas özelliğini de eklemiş bir isim. Doğal olarak da pozisyonu adına çok kıymetli bir futbolcu oluyor. Bu sezondan geçti ama önümüzdeki sezon için ciddi bir şansı olacak.

Ozan Kabak'ın kalitesi ya da potansiyeli bir kenara, en büyük farkı fizik gelişimiyle yakaladı ve formayı aldığında bırakmadı. Şampiyonlar Ligi seviyesinde dahi sırıtmadığını gördük. Yetenek konusunda hiçbir sorunumuz yok, çok büyük yetenekler var. Mesela o jenerasyonun en büyük yetenekleri belki de Yunus Akgün ve Atalay Babacan ama bir noktada tıkanıyorlar.

Yunus Akgün neredeyse 1.5 yıldır A takım idmanı yemesine ve ciddi şanslar bulmasına rağmen fizik olarak gelişim göstermedi. Atalay Babacan için de bu geçerli ya da diğer gençler için. Abdussamed Karnuçu adına da bu geçerli, hele ki onun pozisyonundaki bir isim adına fizik gelişimi şart oğlu şart. Sürekli mücadele içinde olacak, ayakta kalmanın tek yolu bu.

Ocak ayı kamp döneminde yer almasını isterdim. Sakatlık dönemi yaşadı ve yeni yeni A takımla çalışmaya başladı. U19 Youth League'nin de Galatasaray adına en ön plana çıkan isimlerinden biriydi. O sakatlık döneminde kupa maçlarında şans bulamaması şanssızlığıydı. Onun adına yaz aylarındaki kampı bekliyorum, buradayım mesajını verecektir.

12 yorum:

  1. senin gibi başka övenler de var bu çocuğu. ama terim hiç şans vermiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlıktan yeni döndü çünkü, henüz hazır değil.

      Sil
  2. pardon ama söylemeden edemeyeceğim. 2000 doğumlu bir çocuğa bu ismi niye verirler yahu :)

    berkecan falan olmasını beklemiyorum da bu ne garip bir isim böyle. "abdülsamet" bile değil.

    hatta soyadı da garip.

    YanıtlaSil
  3. yunus bence fizik açıdan sezon başına göre daha iyi,bu arada ben yunusun kanat değil de emre çolak gibi merkez oynamasından yanayım,yunus çok çabuk oyuncu ama hızlı değil ,boş alanda alıp gidemiyor onyekuru,garry gibi ama dar alanda inanılmaz çabuk ve + teknik de bir oyuncu o yüzden böyle 10 numara gibi yada üçlü orta saha da iç de oynaması bence daha doğru olur gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de merkeze geçebilir. Yetenekli isme özgürlük tanımak lazım, kanata hapis edilmesinden iyidir.

      Sil
  4. Celil daha fazla şans buluyor biraz daha durgun bir oyuncu Ceyhun Gulselam'' benziyor biraz sanki. Fatih Hoca pek tutmaz bu tarz oyuncuları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durgun değil aslında. Gülselam'a göre top tekniği falan da daha iyidir, Okay Yokuşlu'ya benzer tarz olarak. Hoca da Milli Takım'da çok tutuyordu onu.

      Sil
  5. hocam doğan can davas ı unutmamak lazım.

    https://www.transfermarkt.de/dogan-can-davas/profil/spieler/340961

    bandırmasporda baya bi süre almış . 5 gol 1 asisti var.97 li ve pro kariyerine başlaması kendisi adına önemli.gelecek sezonlarda da misal bandırmasporla anlaşıp gençleri kiralamak gerekiyor.

    celil yüksel ,doğan can davas,yunus akgün,malik karaahet,atalay babacan,recep gül gibi isimleri önce kiralayıp sonra takıma alternatif oyuncular olarak hazırlamak gerekiyor.

    2000 jenerasyonu ilk meyvesini ozan kabak ile verdi.lakin diagneyi alarak heba ettik gelen parayı.ozak kabaktan sonra bu jenerasyondan daha fazla oyuncu çıkacağını tahmin ediyorum.

    fizik gelişim zamanla olur.her oyuncunun anatomisi farklıdır.yunus akgünün fiziğini gelişitireceğim diye fazla yükleme ile yeteneğini yok edersin.esnekliğini kaybeder sonra.ozan kabakın anatomisi ile yunus akgünün anatomisi farklıdır hocam.

    izlediğim yunus akgün özel bir oyuncu olacak.bu konularda fazla yanılmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendisi için yazın bir yazı yazmıştım. Hatta babası da bana teşekkür etmişti. Sevdiğim tip bir 10 numara. Gol özellikli, aynı Akbaba gibi. Bu yaz bir kez daha denenecektir. 2 yıldır alt liglerde düzenli olarak süre alıyor.

      Sil
    2. edit:

      https://www.transfermarkt.de/dogan-can-davas/detaillierteleistungsdaten/spieler/340961

      pro kariyerine 2016 da başlamış.bunu es geçmişim.ve çok iyi bir başlangıç yapmış.

      kesinlikle bütün genç oyuncuların 2. lig 3. lig farketmeksizin profesyonel liglerde oynaması gerekiyor.bu oyuncu gelişimi için çok çok önemli.u21 liginde de gelişirsin ama profesyonel ligler oyuncuya bambaşka bir deneyim kazandırır.

      doğan can profesyonel kariyerinde 28 gole ulaşmış.bu çok iyi.

      Sil
    3. Bence de. Alt ligler deyip geçmemek lazım. Doğru takımla iyi gelişim sağlanabiliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir