24 Mart 2019 Pazar

Şüphesiz ki Merih Demiral'ın da gelişimi büyük olacak


Bugünü Milli Takım'a ayırmış olduk. Aslında daha önce yazmam gereken ama gündem içinde atladığım konulardan biri de Merih Demiral'dı. Ozan Kabak'ın Galatasaray'dan çıkması biraz da ona odakladı bizleri. Merih Demiral'ın Sassuolo'ya gidişi de bir o kadar büyük transfer.

Son yıllarda içinde Fenerbahçe altyapısından yetişip, Fenerbahçe'de büyüyen pek fazla isim yok. Bilal Kısa ve Olcan Adın gibi isimleri konuşuyorduk, Fenerbahçe altyapıları olmasına rağmen yükselişleri farklı takımlarda oldu diye.

Merih Demiral'ın durumu daha farklı. Fenerbahçe U19 forması giyerken Portekiz'in Alcanenense takımına geçti. Sonrasında Sporting'in B takımında oynadı, Alcanenense'de yine kiralık bir dönemi oldu derken o aralıkta Merih Demiral'ı gözden kaçırdık.

Yükselişi biraz da Alanyaspor'da kiralık olarak forma giydiği dönem. Öyle bir çıkış yakaladı ki onun için çok kullandığım "40 yıllık tecrübe" tanımının altını çizdi. 21 yaşında ama 35 yaşının verdiği bir hal var sanki, sahaya yansıttığı tecrübe bu. Ayaklar hiç titremiyor, neredeyse hatasız oynuyor.

Sassuolo'ya 7 milyon avro'ya gitti, bu paranın yarısı da Alanyaspor'un olmuş oldu. Merih Demiral'ın cesaretine de hayranım. Mevcut yabancı sınırlamasının nimetleri işte, böylesine yetenekler çok daha cesur hareket edebiliyor. 17 - 18 yaşında Portekiz'e gidiyor, 21 yaşında kendini Serie A'da bulabiliyor.

Bir stoperin gidebileceği en iyi yerlerden biri. Sassuolo iyi bir yetiştirici kulüp, Merih Demiral da gider gitmez formayı kaptı. Stoper kalitesinin, savunma futbolunun, taktik dokunuşların ön plana çıktığı bir lig. Şüphesiz ki Merih Demiral'ın da gelişimi büyük olacak.

Merih Demiral / Ozan Kabak ikilisinin potansiyel ve yeteneği uç noktalarda. Milli Takım'ın bana sorarsanız en güçlü tarafı, gelecek 10 yıla da damga vurmalarını bekliyorum. Arnavutluk karşısında Merih Demiral hatasız bir maç çıkardı, üstelik Kaan Ayhan'ın aksamasına rağmen.

2 yorum:

  1. ki o 10 senede içerisinde belki başka merihler ozanlar yetişecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah öyle olur, umarım daha iyileri gelir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir