10 Nisan 2019 Çarşamba

Ahmet Sivri'nin Akhisar'a atmış olduğu gol potansiyelinden küçük bir kesit


Fatih Hoca'nın yeniden göreve gelmesinden önceki altyapı ekibi pek tutulmaz. Doğru nedenleri de var, eleştirilere ben de hak veriyorum. Galatasaray'ın alt yaş jenerasyonlarında en parlak dönemleri yaşarken, mevcut 2000'lilere karşı olan tavır benim de hoşuma gitmiyordu. Fatih Hoca yeniden göreve geldikten sonra altyapıda yeni bir yapılanmaya girdik, çok kısa zaman içinde sonuç alıyoruz.

Bir önceki ekibin getirdiği birçok futbolcu vardı. En çok aklımda kalan iki isim de herkesin bildiği gibi Ahmet Sivri ve Mutlu Aksu Doğan. Ahmet Sivri'yi konuşalım bugün, oradan da yerli, genç forvetlere bakalım. Ahmet Sivri 20 yaşına girecek, Galatasaray'a da Kuzey Kıbrıs'tan gelmişti. Derin bir altyapı kariyeri yok, gerçek adımlarını Galatasaray'la atıyor.

2 senedir Galatasaray altyapısında forma giyiyor. Geçen sezonunu pek takip edemesem de bu sezon daha yakından tanıma fırsatım oldu. Kuzey Kıbrıs'ta gol rekorları kırıyordu ama bunun artısı doğal olarak kabul edilmiyor. Yetenekli bir isim olsa da bu tarzda bir takımın altyapısına geçmek adına geç kaldı ya da geç keşfedildi. İyi izlenim veriyor yine de, çabuk yükseldi.

Yaz döneminde A takımla birlikte kamptaydı. Resmi bir maçta şans bulamadı, U19 Youth League'de de statü gereği forma giyemedi ama U21'de iyi iş çıkarıyor. Malik Karaahmet'in önünde görüyorum, bu bile başarıdır. Malik Karaahmet'in altyapı kariyeri parlak, Milli Takım'la yaptıkları var. Dönüşümlü kullanılıyorlar, hatta bu rotasyondan kaynaklı Ali Yavuz Kol U19'da oynamak zorunda kalıyor.

Çok klas bir futbolcu. Sıkıntısı takım oyununa adapte olma noktasında. Firmino gibi tarzı, en ileri uçta oyun kurucu gibi. Teknik özelliği yüksek, hızlı, hareketli, iyi de bir bitirici. Duran topları da çok iyi kullanıyor, yetenek noktasında özelliklerinin ucu yok. Takım oyunu ve herkes için söylediğimiz fizik olarak güçlenmesi problem. Daha çok zayıf görünüyor, bu haliyle de üst seviyede tutunmak zor.

U21 Ligi'nde Akhisar'a karşı atmış olduğu bu gol potansiyelinden küçük bir kesit;



04.04.2019 tarihli yazı..

4 yorum:

  1. 1 buçuk yıldır yakından takip ediyorum.Kıbrıstan almışlardı orda gol istatistiği çok çok iyiydi. Galatasaraya uyumu çabuk sağladı. İleride iyi iş çıkarıyor, inşallah böyle devam eder. Kişiliğide çok iyiye benziyor. Büyük bir yıldız olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dediğin gibi olur. Takım oyununa uyumu noktasında biraz şüphelerim var. Hafiften Emre Mor havaları seziyorum :)

      Sil
  2. Harika bir gol gercekten... Şu çocuklar gelişip oynayabilse A takımda daha büyük bir mutluluk olamaz benim için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de. Fatih Hoca en büyük şansları.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir