23 Nisan 2019 Salı

Azubuike için neredeyse Türkiye Ligi'nin Kante'si diyeceğim


Biraz da rakibimiz olmalarından kaynaklı "Rizespor'da kimlere önlem alalım" köşesi gibi bir şey oldu. Dün Vedat Muriqi'yi konuştuk, bugün de Azubuike'yi konuşalım. Rizespor'un ligin 2. yarısındaki yükselişinin anahtar isimlerinden biri.

Olayı Galatasaray'a bağlayacağım tabii. Bu sezon Badou Ndiaye'yi izliyoruz. Beklediğimiz katkının ne kadarını aldık dersiniz? Transferinin konuşulduğu dönemde "olmazsa olmaz" olarak görüyorduk. Temponun en önemli silahı olmasını beklesek de beklenen etkinin yarısını bile göremedim.

Kolay bir transfer de değildi. Kira ücretini geçtim, 2 milyon 750 bin avro gibi bir yıllık ücretten söz ediyoruz. Her şey bonservis bedeli değil, sabitlenmesi gereken bir de maaş bütçesi var. Hangi açıdan bakarsak bakalım tutmadı bu iş.

Galatasaray'ın orta sahasında tempo problem. Badou Ndiaye çözemedi, yeni sezonda bu yönde transfer yapmamız olmazsa olmaz olacak. Bana sorarsanız 1 değil, Fernando'nun yerine de bu tarzda bir isim yazarak 2 tane tempo silahı kullanırdım.

Azubuike'yi yıllardır tanıyoruz. Malatyaspor'da oynadığı dönemde de iyi bir potansiyeldi. O dönemde Galatasaray ayarında çok düşünmesem de yetenekli bir isim olduğunu inkar edemezdim. Malatyaspor, PTT 1.Lig'deyken 200 bin avro gibi bir bonservise almıştı. Bu sezonun başında ise Mısır ekibi Pyramids FC'e 2 milyon avro'ya sattılar.

Mısır'da ne yaptı takip etmedim. Rizespor onu Ocak ayında kiraladı ve Azubuike kendisi adına en parlak dönemi yaşıyor. Rizespor çok dinamik, tempolu bir takım. Bu tempoda Azubuike'nin önemi büyük. Neredeyse ligin Kante'si diyeceğim. Tempoda, orta sahanın sertliği ve agresifliği noktasında çok yükseldi. Teknik özelliği çok iyi seviyelerde olmasa da topla dikine çıkışlarıyla da denge bozuyor.

Bu adamın maliyeti yoktur işte. 1 milyon avro kazanıyor mu ondan da emin değilim. Bu yükselişi mutlaka piyasa değerini arttırdı ama yüksek bir bonservis de görmek imkansız. 2-3 milyon avro'ya alınabilecek bir isim. Eğer Rizespor kendisi için opsiyon koydurdu ise büyük iş yaptı demektir. Rizespor bu futbolcuyu satmaya kalkarsa rakam çok daha büyüyecek.

9 yorum:

  1. Ndiayeden daha iyi bir oyuncu degil,

    YanıtlaSil
  2. Scout ekibinin elinde çok daha iyilerinin olduğundan adım gibi eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardır mutlaka, bir şey diyemem. Ben gözümün önündekini yazıyorum şu aşamada.

      Sil
  3. rc lens'da falan neler vardır ama uyuyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Bonservisi elinde olan bu tarz isimlere yuklenmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservisi elinde değil maalesef :(

      Sil
    2. Maddi olarak çok zorlamaz bizi... Transfer bütçesinden ve maaş bütçesinden yemez. İki orta sahadan biri böyle bir oyuncu diğeri de kontratı bitmiş Galatasaray seviyesini kaldırabilecek başka bir oyuncu olursa güzel olur

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir