12 Nisan 2019 Cuma

Bu etkileşimi önemsiyorum, hatta takımın geleceği dahi bununla açıklanabilir


Malatyaspor karşısında, Emre Akbaba / Diagne arasındaki pas sayısını bulamadım. Bu etkileşimi önemsiyorum çünkü, takımın geleceğini dahi bununla açıklayabiliriz. Malatyaspor maçının önemi şu, Emre Akbaba uzun bir aranın ardından iyi olduğu pozisyonda oynadı. Diagne'nin ise belki de en iyi Galatasaray maçıydı.

Geçtiğimiz günler de yazdım ama bazı eleştiriler geldi. Emre Akbaba'dan kaynaklı beklentiyi doğru ayarlamak gerekiyor. Klasik bir oyun kurucu değil, maçın da her anında görüntü vermez. Sasa Iliç benzetmem yerindeydi, o da bitirme noktasında sahne alırdı. Emre Akbaba da mümkün olduğunca rakip ceza sahasına yakın, hatta içinde oynamalı. 

Böyle oynadığında 10 gol bandına yakın performanslar izlersiniz. Belki bu sezon iş işten geçti ama gelecek sezon o etki daha net ortaya çıkar. Bu etkinin ortaya çıkmasında önündeki forvetin de önemi olacak. Emre Akbaba transfer olduğu gün yazdım, forvet tercihi mühimdi. Gomis'le bu oyunu oynardı ama Eren Derdiyok imkansızdı.

Emre Akbaba'yı kanatlarda ya da 8 gibi izledik, hiçbirinde olmuyor. Tek bir pozisyonu var, o da forvetin arkası. Hatta 2. forvet diyelim, böyle oynuyor çünkü. 4-4-2 gibi dizilimler yazılıyor ya, 4-2-3-1 içinde çift forvet oynadık aslında. Diagne / Emre Akbaba'nın iyi ve uyumlu bir ikili olabileceğine inanıyorum.

Yaz döneminin son günlerinde Vagner Love ismi anılmıştı. Emre Akbaba için mutlu olmuştum, bildiği ve uyumlu hareket edebileceği bir isimdi. Diagne'den doğal olarak daha büyük beklenti sahibiyim. Trezeguet mutlaka bambaşka bir isimdi, Emre Akbaba ise daha farklı bir profil. Biri kenar oyun kurucu ve teknik özelliği yüksek, diğeri ise forvetin arkasında bir tamamlayıcı.

Emre Akbaba, mümkün olduğunca forvetine yakın oynuyor ve iyi bir bitirici. Diagne ise duvar olup, top saklayabiliyor. Diagne'ye yakın oynayan her isim kazanır, Emre Akbaba'nın da şansı bu. Diagne'nin rakip ceza sahası içinde havadan ya da yerden fark etmeksizin bir pozisyon şansı da var. Gol pozisyonuna bir şekilde giriyor, atılacak tek toplarda etkisi büyür. Emre Akbaba / Vagner Love'yi düşününce de Diagne için umutlanıyorum.

10 yorum:

  1. sanırım sinan yılmaz yine haklı çıktı :) madem 10-11 milyon euro ödenecek, her zaman genç oyuncuyu alacaksın.

    diagne'yi aldık ve ne olacak hala belli değil. oysa tetteh'i alsak daha 22 yaşında. 3 sene sabreder en kötü 25 yaşında satardın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tetteh'i 10 milyona bırakmadılar. Ocak ayında havuz dar, son güne de kalınca hal böyle oluyor.

      Sil
    2. kaç istediler?

      Sil
    3. 12 - 13 bandında geziyordu. Ocak ayında istersen o rakam doğal. Futbolcu potansiyel çünkü, başka talipleri de var.

      Sil
    4. yahu o zaman 12 verseydik. ha 10 ha 12. sanki ben 3 diyorum sen 15. her zaman genç oyuncuyu almak lazımmış işte yine görüldü.

      Sil
    5. Bırakmıyorlar. Madem bu paralar denilerek Diagne daha garanti görüldü demek ki, bilemem. Bir şey de diyemem. Diagne de 33 değil.

      Sil
  2. tetteh 5 büyük ligde oynayamaz.ha oynarsada alt sıra takımlarında oynar belki.
    tettehi 10 a bırakmadılar falan hikaye bro. beleşe aldıkları topçuyu 10 milyona bırakmayacaklar ha.sparta pragın eti ne budu ne ? topçulara yıllık 100 bin -200 bin avro para veren bir kulüp.10 milyon avroyu görüpte hayır diyecek.buna kim inanaır.
    tetteh izlediğim kadarıyla topla yetenekleri kısıtlı bir oyuncu.harika son vuruşlarıda yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piyasayı bilen, takip eden, futbolcuyu tanıyan inanır. Hafız yerine bro yazınca seni tanımayacağımı sanma :) Yine yanlış, alakasız bilgilerle yorum yapmaya çalışıyorsun. İzlediğini sanmıyorum.

      Sil
  3. Belhanda gole çok yakın değil. kendisi de böyle bir oyuncu olmadığını iddia ediyor zaten o zaman bu rol orta sahada Emre Akbaba'ya düşer ve o da yapar bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gole yakınlaştı aslında. Ligin 2. yarısında tabela yapan bir Belhanda var. Yine de dediğine katılıyorum, bu görev Emre Akbaba'nın olmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir