12 Nisan 2019 Cuma

Galatasaray sonrası kariyeri teknik direktörlük üzerine ilerliyordu


Riekerink'in kariyerine iyi mi geldik pek anlamadım. Galatasaray'a "altyapı direktörü" olarak geldi ama şartlar onu teknik direktörlüğe itti. Galatasaray sonrası kariyeri de "teknik direktörlük" üzerine ilerliyordu.

1.5 yıldır Heerenveen'de teknik direktörlük yapıyordu. Başarılı mı başarısız mı konusuna yorum yapamam, doğrusunu söylemem gerekirse takip etmedim. Bu sezon 29 haftada 36 puan topladılar ve 10. sırada bulunuyorlardı.

Başarısız bulundu ki kendisinin görevine son verildi. 56 yaşında ama Galatasaray'ın ardından teknik direktör olarak 2. takımıydı. Altyapı takımlarını ya da yardımcı teknik direktör zamanlarını saymıyorum. Neredeyse tüm kariyeri altyapılarda geçmişti.

Galatasaray'da altyapıda ne yapabileceğini hiç bilmiyoruz. O görevi birkaç gün sürdürebildi, kendisini bir anda ateşin içinde buldu. İlk dönemi başarılı da, gemiyi bir şekilde karaya yanaştırmış ve Türkiye Kupası'nı kazanarak olası 2 senelik men tehlikesini 1 yılda tutmuştu.

Sonraki sezonda teknik direktörlüğe devam etmesini istemiyordum. Temmuz ayına kadar arayış içinde olsalar da teknik direktör bulunamadı ya da bulunmak istenmedi. O andan itibaren destek olmak gerekiyordu ve bazı kadro dışılar, Bruma gibi bir ismi kazanması, lige iyi başlangıç derken de Riekerink Bey dönemi geldi.

Sonrası düşüş, maalesef yeterli olmadı. Bu da beklenen bir şeydi aslında, kötüleyemem. Kendisini de daima iyi hatırlarım, Galatasaray için güzel bir karakterdi. Farklı düşüncelerle geldi, belki beklediği bir yol değildi ama bambaşka kapılar açıldı.

Galatasaray'daki dönemi sayesinde Heerenveen teklifi geldi. Belki Hollanda Ligi'nde kalmaya devam eder ve teknik direktörlüğü zorlar. Türkiye dahi onun için bir kapı, mutlaka teklifler gelir. Beğenin, beğenmeyin, arkaya dönüp bakınca kaldırdığı 2 tane kupa var. Futbolcu iletişimi de gayet iyiydi.

4 yorum:

  1. Birçok Hollandalı teknik adama oranla riekerink çok başarılıydı elindeki imkanlara baktigimizda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Belki en başarılarıydı bile diyebiliriz. Tabii bu ülkenin şartlarıyla alakalı :) Riekerink'in elinde iyi isimler de vardı.

      Sil
  2. bende beğeniyordum. hücumcu bi oyun yapısı vardı. gençlere önem veriyordu. bazen olmadık işler yapıyordu. teknik direktör soğukkanlılığı yok mu desem öyle bişey işte. bir de elindeki kadro kısıtlıydı. yani bakarsak terim aysal döneminden sonra öyle iç açıcı bir kadromuz olmadı bayağıdır ya. o kısıtlı kadroyla iyiydi bence riekerink. bu sene de terim var işte. şimdi baktım da heerenveene iyi katkı sağlamış ekonomik olarak. kadro değerine bakarsak yani iyi bi gelir bence. puan olaraksa bilemiycem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da kısıtlı değildi aslında. Podolski, Sneijder gibi yıldızları vardı, onca maliyete Nigel De Jong gelmişti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir