24 Nisan 2019 Çarşamba

Bülent Korkmaz'ın Antalyaspor'u mükemmel bir sezon geçiriyor


Hak varsa teslim edilmelidir. Hele ki o "hak" Galatasaraylı bir teknik adama teslim edilecekse, bu durum beni daha da mutlu eder. Dün Hamza Hamzaoğlu'nu konuştuk. Bana sorarsanız, Erzurumspor'la imkansız bir yolu imkanlı kılmak üzere. 

Bundan da büyük bir başarı var tabii. Başarının da asla "tesadüf" olduğuna inanmam. Çalışmanın, mücadele etmenin ürünü. Oynanan futbolu beğenin ya da beğenmeyin, iş aldığınız sonuçlardır. Bu sonuç oyununda da Bülent Korkmaz'ın Antalyaspor'u mükemmel bir sezon geçiriyor. 

Ligin ilk yarısı bittiğinde 6. sırada yer alıyorlardı ve çoğu yorum bu durumun "tesadüf" olduğunu dile getiriyordu. Mücadele gücü yüksek ama yaratıcılığı düşük bir takımdı. Bu oyun da kendilerine sonuç getirdi. Buradaki eleştiri bu oyunun ne kadar yeteceği üzerineydi.

Lig başlarken "küme düşme" adaylarının başına yazıyorduk. Mali sıkıntılar var, o şaşalı futbolcular dönemi geride kaldı. Bir bir serbest kalan futbolcuları izliyorduk, alacaklar büyük problemdi. Transfer tahtası da son günlerde açılmış ve kısıtlı hamleler geldi.

Ocak ayında fena hamleler yapmadılar. Büyük katkı veren Fredy gibi bir hamle var mesela. Bunun yanında sezon başından beri Nazım Sangare, Hakan Özmert, Mevlüt Erdinç gibi sayabileceğimiz yükselen futbolcuları da oldu. Gelişiyorlar, bunda da mutlaka Bülent Korkmaz'ın payı büyük.

Ligin 2. yarısındaki oyunlarının, ligin ilk yarısından yukarıda olduğunu düşünüyorum. Ligin bitmesine 5 hafta kala yine 6. sıradalar. Galatasaray'ın Türkiye Kupası'nı kazanma ihtimaline karşı da Avrupa'ya gitme umutları devam etmekte. 

Sezon başındaki düşüncemle, bugün gelinen noktayı kıyasladığımda ortaya büyük bir başarı çıkıyor. Bülent Korkmaz'ın teknik direktörlüğünü oldum olası sevmem, sürekli eleştiririm, çağın da gerisinde bulurum ama yakalanan sinerji büyük. Mücadele futbollarıyla da başarı sağladılar.

Antalyaspor, teknik direktörler noktasında istikrarsız bir takım. Yıllarca Mehmet Özdilek'le çalıştılar, sonrasında ise o ayar bir türlü tutturulamadı. En son Rıza Çalımbay'ın 28 maçlık bir serisi varmış. Bülent Korkmaz ise o seriyi 29 maça çıkardı. Son 6 yılda 1 sezon içinde Antalyaspor'da en çok maça çıkabilen teknik direktör oldu. 

10 yorum:

  1. Arada Galatasaray basketbolu ile ilgilide yazsan çok güzel olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgililer yazıyor o konuda, ben de onları takip ediyorum :)

      Sil
  2. antalyasporun kadrosu fena değil aslında.birkaç bölgede eksiklikleri var

    kalede boffin
    sol bek premier lig ve fransa lig 1 orginli aly sissokko
    sağbek çıkış yapan nazım sangare
    stoperler tecrübeli diego ve celuska
    merkez orta saha hakan özmert
    devre arası iki iyi transfer yaptılar.fredy ve amilton
    forvet doukara ve mevlüt erdinç

    eksik olan yer orta saha üçlüsü idi.hakan özmertin etrafını iyi dolduramadılar merkez orta sahada.

    özetle yazıldığının aksine düşük profil bir kadrosu yok antalyasporun.sakatlıkların olması ile problemler yaşadılar.stoperde.

    tecrübeli charles in kariyeri fena sayılmaz

    https://www.transfermarkt.de/charles/detaillierteleistungsdaten/spieler/16335

    brezilya seri a da oynamış copa libertoderes te oynamış bir oyuncu.

    yaratıcı bir 10 numara eksikliği var orta sahada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devre arası yaptıkları hamleler nokta atışı oldu ve bence ligin ilk yarısındaki performansın üzerine çıktılar.

      Sil
  3. Yaz döneminde herkesin ligle ilgili emin olduğu tek birşey vardı antalya nın küme düşeceği. özelliklede önceki yönetiminin felan bıraktığı enkaz sonrası.
    Bülent hoca ile takım küme düşme hattında hiç bulunmadı bile öyle ucu ucuna ligde tutmak değil ligin en kötü takımı olarak görünen ekibe ortasıra bile göstermedi hep üstlerde kaldı gerçekten taktir edilesi bir başarı diğer tarafta Bursaspor ve Göztepe gerçeği varken dahada etkileyici. İşin komik tarafı Fener bile sezon boyu tehlike hattından uzaklaşamamışken sezon boyunca bir takımı istikrarlı şekilde çalıştırmak taktir edilesi. Okan Buruk, Sergen Yalçın ve Hikmek Karaman da oldukça başarılı sezonlar geçiriyor lig adına oldukça değerli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Futbolu beğenilmeyebilir ama arkada öyle hayal kırıklıkları var ki Antalyaspor'un şu başarısı büyük iş.

      Sil
  4. Hamza Hocadan bahsetmişsin ama ben Hamzanın iyi bir gsli oldugunu dusunmuyorum. Bunu hocaligina degil galatasarayliliga soyluyorum. Bursadayken bazi takimlarin avrupadan ceza alma durumu var demesi.
    Son 56 ic saha macini 17.00den önce oynamasına rağmen gs macini akşam oynatmakta direnen Erzurum yönetimine koşarak gitmezdi. İyi bir gsli iseniz yapmazsiniz. Bülent yapmazdi. Hasan veya Ümit hoca olsa onlarda yapmazdi. Tugayda yapmazdi. Hamza yapti.

    YanıtlaSil
  5. Bulent hoca takımlarına mücadele gücü aşılıyor gerisi pek olmuyor. Antalyaspor da da ihtiyaç olan şey Bülent Hocanın hirsiydi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir