24 Nisan 2019 Çarşamba

Galatasaray formasıyla ligde 8 maçta 8 gol 1 asist, son yılların en enteresan istatistiği


Son yılların en enteresan futbolcusuyla karşı karşıya olabiliriz. Fatih Hoca da söyledi, "gol atması için aldık, atıyor da". İstatistiğe bakınca doğru yorum, Galatasaray formasıyla ligde oynadığı 8 maçta 8 gol 1 asisti var. Belki bu gollerin yarısı penaltı olsa da iyi bir meziyet. Geçen sezon Gomis'in kaçırdığı penaltıları hatırlarsınız.

Elbette beklenen etki bu değil. Oyun içinde daha aktif, daha net bir bitirici bekliyoruz. Kaçırdığı gol sayısı da fazla ama bir şekilde pozisyonun içinde. Oyun içindeki etkisi ise yer yer büyüyor, yer yer kayboluyor. Topla buluştuğu süre sayısı çok az. Bu da takımın oyun yapısıyla alakalı diyelim. Diagne hep buydu, futbolcuyu suçlayamam.

Kasımpaşa'da ona odaklı bir hücum yapısı vardı. Özellikle Trezeguet'le iyi bir ikili oldular ve goller geldi. Galatasaray'da ise Diagne'ye odaklı bir oyun yok, bu saatten sonra olacağını da sanmıyorum. Özellikle Fatih Hoca'nın bu tarzda bir hücum düşüncesi olmaz. Diagne'yi değiştirmeye çalışacaktır, bunun için de zaman lazım.

Yine de bu yeni sezonun konusu olmalı. Kalan haftalarda Diagne'ye göre bir hücum kurgusu oluşmalı, eğer gol beklentimizi yükseltmemiz gerekiyorsa. 8 maçta 7 gol müthiş bir sayı olsa da gollerin içeriği bence de tartışılır. Rakip ceza sahası içinde daha sık topla buluşmalı, onun üzerinden hücum kurgulanmalı.

Duvar özelliği var, servis de yapabiliyor. Topla o kadar az buluşuyor ki sanki bu özellikleri yokmuş gibi davranıyoruz. Yer yer bunları yapabiliyor ve Diagne'ye yakın oynayan isim kazanıyor. Diagne'nin oluşturduğu boşlukları Belhanda ve Feghouli'nin iyi kullandığını söylemiştik. Keşke kanatta Trezeguet gibi sadece ona odaklanabilecek bir futbolcumuz da olsa.

Diagne'yle alakalı en büyük sorun hal ve hareketleri. Attığı gollerden sonraki sevinci, alamadığı pasların ardından girmiş olduğu ruh hali, bazen sadece kendi istatistiğine odaklanması ve oyundan kopması. Bu karakteri de az çok biliniyordu, düzelebileceğini pek düşünmüyorum. "Aidiyet" sorununu ilerleyen haftalarda daha sık konuşabiliriz.

21.04.2019 tarihli yazı..

18 yorum:

  1. Net bir 10 numaramiz olsaydi keske,kagawayi keske biz alsaydik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net bir 10 numara ihtiyacı var mı emin değilim. Kagawa katkılı olurdu, o ayrı.

      Sil
  2. Aldığımız parayı hatta 1-2 milyon daha azını verecek çıkarsa bile hemen satmaliyiz bu adami başımıza bela olacak gibi... Bir daha da kuzey veya güney Afrika'nın hiçbir yerinden oyuncu almamaliyiz. Alacaksak da geçmişini çok iyi arastiralim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afrikalıları genellemem bu şekilde :)

      Sil
    2. Bu sene çok uzduler bizi ve her ihtiyacimiz olduğunda yarı yolda bıraktılar.

      Sil
  3. diagne yanlış bi adam değil kesinlikle. biz yanlış bi adam aldık. rodriguesi sattık. iki tane kanat forvet varken false nine tipi bir santrafor alınmalıydı. geçen seneki gomisle kıyaslamamalıyız bu yüzden bence. gomis doğru bi 4-2-3-1de oynuyodu. diagneyse geldiğinden beri ilk kez onyekurunun cezası da etken tabi dün doğru bi oyuncu grubuyla oynadı. kasımpaşada herkes ona odaklıydı ve rakip ceza sahasını allak bullak ediyodu. bizdeyse sürekli içeri kat eden oyuncular var. diagne rakibin stoperi gibi kalıyo. bu sebeple eskiden de söyledim. yine söyliyim. sol kanatta belhanda on numarada emre akbabalı bir 4-2-3-1 oynamalıyız. yani onyekuru kiralık parlattığımız kadar parlattık. bu saatten sonra diagne odaklı bir oyuncu grubu şart. onyekurusuz olmazsa 4-2-3-1 4-1-4-1 illa tıkanacaktır,tıkanmıştır da. belhanda sol kanatta tecrübesi var. oyun kurucu tarzı bi oyuncu da şart sol kanata. o sebeple belhanda mutlaka sol kanat olmalı. bu kilit nokta benim için. emre ise her türlü oynamalı ve 10 numara oynamalı. kazanmamız gerek emreyi tekrar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son güne kalırsa iş hal böyle olur. Panik halde x isme 10 milyon da verirsin, biri de bedava diye mecbur alırsın. Son 3-4 gün 10 tane forvet konuştuk.

      Sil
  4. Bence de bu 5 maçta oyunu ona odaklı oynamalıyız ama o da maçlara kafası güzel çıkıyor gibi bi görüntüye sahip.Ayakta zor duruyor.Artık işin şakası kalmadı biraz kendine çeki düzen vermeli çünkü 5'te 5 yapınca şampiyonuz.Sadece Diagne de değil her futbolcunun laubali ve kopuk davranışlardan uzak durması gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atıyor bir şekilde, şu aşamada buna sığınıyorum :)

      Sil
    2. Bence yanlis yapiyor hoca Konya'da Mitro oynamali, Diagne icin su ana kadar sansliydik adamin yuruyecek hali yok, Donk, Belhanda uzerine de Diagne bu kadar large adami bu son maclar kaldirmaz, demedi demeyin Diagne Mitro'nun verdigi paslari, verkaclari rüyasinda göremez.

      Sil
    3. Son 2 maçta ayakta zor duran görüntüsünden uzaklaştı. Biraz özgüveni yerine geldi. Biraz büyük takım baskısına alıştı. Yeterli mi? Değil. Bence Feghouli Belhanda Onyekuru hem Diagne hem de Mitroglu'nu istemiyor. Emre Akbaba oyunda olunca Diagne daha fazla oyun içinde yer alıyor.

      Sil
    4. Mitroglou'nun yürüyecek hali var mı? adsız arkadaşım maalesef izlemeden, isimler üzerinden yorumluyorsun.

      Sil
    5. Bugunku maci izledikten sonra hakli bir yorum yazdigimi düsünüyorum, Mitro Diagne'den en az 2 gömlek daha üst düzey bir futbolcu, aidiyeti de profesyonelligi de daha üst seviyede kesinlikle.

      Sil
    6. Bugünkü maçı izledik, Diagne'nin 2. yarısı müthiş. Nasıl haklı yorum onu anlamadım :)

      Sil
    7. Diagne'nin oynadigi süre ve verdigi katkiya bakarsak penaltilari cik Mitro 5'te biri süre almis cok daha basarili resmen, anlasilmayacak bir sey yok gayet basit zaten bu dediklerimi Besiktas ve Basaksehir maclarinda görecegiz Diagne israri bize sampiyonluga mal olabilir, umarim olmaz ama bu Diagne israrini anlamiyorum. Mitro'ya gelince bir oyuncu oturarak yükselemez, mac formu denen bir olay var ve Mitro Diagne kadar sans bulsaydi hem atar hem de attirirdi orasi kesin bu futboldan biraz anlayan herkes icin cok net bir cikarim, topu ayaklarina alislarindan verdikleri pasa kadar Mitro cok daha üst düzey bir oyuncu aksini iddia edenle de her zaman tartisirim bu konuyu kusura bakma.

      Sil
    8. Mitroglou da gayet süre aldı, izledik. Ayakta duramayan o. Geçmişine, oyun kalitesine elbette lafım yok ama fizik olarak şu an sıfır. Diagne ise mücadele içinde olsa da bir türlü göremiyor insanlar. Fiziğin kötüyse oturursun maalesef, hele ki bu dönemde. Kazanacak zamanımız yok çünkü. Bu dediğin yazın ya da sezon başında olur.

      Sil
  5. kalan 5 maçta 4 gol atsa yeter. toplam 32 golle bi enayi bulur satarız.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir