26 Nisan 2019 Cuma

Diagne'nin 2. yarısı ve Mitroglou'nun son 10 dakikadaki görüntüsü "doğru oyun"


Diagne'nin ilk ve ikinci yarı performansları birbirinden çok farklı. İlk yarıda çok fazla işin içinde değildi. Ağırlıklı olarak gole odaklandı ve oyun içi katkısı yoktu. Hala akan oyunda gol atmasını bekliyoruz. Maç içinde bu yönde bir tane pozisyonu var. Kafası iyiydi ama isabet bulamadı.

2. yarıdaki Diagne'yi beğenenlerdenim. Bunu daha önce de yazdım. Fatih Hoca'nın Diagne'nin oyununu değiştirme çabası var. Oyun içindeki katkısının daha da yükselmesini istiyor. Diagne'nin bazı anlarda da bunu iyi yaptığını düşünüyorum.

Malatyaspor maçındaki 2. yarı performansı gibi. Oyunu tutmamızdaki ana aktörlerden oldu. Orta sahaya, hatta gerisine kadar sık sık geldi. Top tuttu, servis yaptı, duvar oldu, daha da önemlisi düşmedi, ısrarla ayakta kaldı. Feghouli'nin asistindeki Onyekuru golünün başına döndüğümüzde Diagne imzası var.

Malatyaspor'un güçlü savunmacıları var, onlara karşı fizik mücadelesinde üstün kalmak önemli. Diagne güçsüz bir futbolcu değil, istediğinde kora kor savaşabiliyor. Zaman lazım, gerekirse Feghouli'de olduğu gibi Diagne için de gelecek sezon beklenmeli. 

Çok kolay kestirip atıyoruz. Bence Diagne'den olacak, o ışığı veriyor. Oyun tarzı ya da karakteri eleştirilse de kalitesi olduğunu söyleyebilirim. Göreceksiniz, kalan 5 haftada Diagne'nin katkısı yüksek olacak. Yeter ki oyun içi katkısı noktasında ayakta kalmaya devam etsin.

Mitroglou'nun da 10 dakikalık performansını beğendim. İş bittiğinde oyuna girse de nasıl oynanması gerektiğine yönelik güzel bir mesajdı. Çok dolaştı, pas aksiyonuna girdi, o da mücadele etti, ayakta kaldı. Gol atması da güzel, gelecek haftalar adına moral olacak. Mitroglou'nun kenardan getireceği etki de önemli. Başka kozumuz yok.

10 yorum:

  1. artık teknik taktik boş :) 5 te 5 bile değil...

    4 te 4 yaptığın anda şampiyonsun! yap ve ol!

    YanıtlaSil
  2. Saglam bir yaz kampi alirsa cok daha fazlasini verir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna katılıyorum. Bekler miyiz Mitroglou için onu bilmiyorum.

      Sil
  3. attıgı golden sonraki görüntüsü ellerini açarak ve selçuk a sarılarak şükran vede sevgisini ifade etmesi harika bir görüntü idi hani klasik olarak geriye dönülerek denir ya bazen falanca maçtaki işte bu hareket bu gol, bu sevinç. bizi şampiyon yaptı diye bence işte tamda böyle bir güzellikti.. teşekkürler selçuk ve
    mitreoglu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım Mitroglou da kalan haftalarda katkı sağlar, daha çok görürüz o görüntüyü :)

      Sil
  4. Abubakar Kamara tarzı bir forvet sahada yoksa bile yedek kulübesinde mutlaka olmalı güçlü mücadeleci ve yıpratıcı ben çok beğendim bu maçta... Fatih Hoca da bunu istiyor ki son on dakika da olsa Mitroglou'yu bizim yarı sahada top kovalarken gördük sık sık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hız katacak, mücadele edecek bir forvet bence de gerekli. Okaka'yı bu yüzden çok istemiştim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir