30 Nisan 2019 Salı

Diagne'nin Konyaspor karşısında yaptığı tek şey penaltı alma uğraşıydı


Konyaspor maçındaki en büyük hayal kırıklığı Diagne'dir. Bir futbolcu hiç mi ayakta kalmaz, hiç mi mücadele etmeye çalışmaz. Geçen haftalarda kötü oynadığı günlerde dahi "en azından çabalıyor" derdim. Konyaspor karşısında tek yapmaya çalıştığı penaltı almaya çalışmaktı.

Diagne'nin top saklayıp, tehlikeli bir noktada faul aldığı bir pozisyon var. Onun dışında herhangi bir Diagne etkisinden söz etmek mümkün değil. Servis geliyor yani, iş bitirebileceği yerlerde topla da buluşuyor. Maalesef ayakta kalmaya çalışmadığı için hiçbirini değerlendiremedi.

Sürekli penaltı almaya çalışıyor. Ayakta kalmayı düşünse gol atar, amacı bu değil. Kaleciyle karşı karşıya olduğu pozisyonda müthiş sarktı, rakibi arkasına aldı ama aklında penaltı var. Orada ayakta kalsa net bitirir, kaleciyi geçmeye çalışsa penaltı + kırmızı dahi aldırabilir. İş ayakta kalması.

Pas aksiyonunda da yok. Topu tutmadı, takımı rahatlatmadı. Mitroglou'nu fizik olarak hiç tutmasam da oynadığı 15 dakikada Diagne'den daha çok iş yapmadı mı? Diagne'nin arkasında oynadı, dar alan becerisini her fırsatta gösterdi, takımı öne taşımaya çalıştı, top sakladı. 

Mitroglou'nun tecrübesi ve oyun kalitesi tartışılmaz. Fiziğini ise geçmiş haftalara bakınca tutmadım, ayakta kalamıyordu. Diagne en azından atlet, biraz daha hareketli. Yine de Konyaspor maçındaki görüntüyü kıyaslarsam Mitroglou daha ön plana çıkıyor.

Forveti çok kontrolsüz şekilde çiftliyor ve sonuç alamıyoruz. Diagne / Mitroglou ikilisi bir arada oynayabilecek tarzda değiller. Konyaspor karşısında Mitroglou'nu biraz daha gezdirerek oynatmaya çalıştık, hareketlilik de getirdi. Yine de birlikte olmazlar.

Konyaspor karşısında yapılaması gereken tek hamle Diagne'nin yerine Mitroglou'nu almaktı. Pas oyunu oynuyorduk çünkü, Mitroglou da buna cevap verirdi. Mitroglou'yla sahte 9'lu bir oyun da oynamak mümkün. Hoca değerlendirecektir.

12 yorum:

  1. yazıklar olsun. hele son dakikada yaptığına delirdim ekran başında.
    yahu son atak bir dur bir bak geriden gelen var mı ters kanattan gelen var mı?
    saçma sapan çizgiye inmeye kalktı ve kendini yere attı. 10 milyon verdiğimiz adama bak.

    65. dakikada kaçırdığı golün ise affı yok. hangisini atacaksın yeter???

    YanıtlaSil
  2. Mitroglou bana Negredo'yu andiriyor. Hizli ve atlet isimler degiler. Ama Negredo tam servisciyidi. Top saklamasi, duvar olmasi, oyun akli yuksekti. Negredo'yu anlamamislardi, ama adam gezerek oynuyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Negredo'nun pivot etkisi çok yüksekti. Mitroglou'nun aslında bitirici kalitesi daha yüksek, biraz fizik olarak toparlasa :)

      Sil
  3. Son on beş yirmi dakika kala Mitroglou'nu oyuna alıp forveti çiftleşmek yerine ilk yarı sonunda Diagne-Mitroglou değişikliği yapılsa daha iyi olurdu. Forveti ikiliyoruz ama ileriye taşıyacak adam kalmayınca hiçbir kıymeti kalmiyor bunun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 50 - 55 civarı o hamleyi bekledim. Eminim ki bundan sonra gelecektir.

      Sil
  4. Besiktas macinda benzer oyun olursa sampiyonluktan oluruz, Mitroglou büyük tecrübe ve ceza sahasi icinde benzer pozisyonlari affetmez kupa macindaki golü de basit görünüyor ama fikir vermesi acisindan o goldeki hareketlerini bile izlemek yeterli bana göre kesinlikle Diagne ile oynamamamiz lazim ligin devaminda, psikoloji olarak da kaybettik adami bu saatten sora katki vermesi zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O maçta görüntü ve felsefe mutlaka değişecektir. Böyle oynamayız.

      Sil
  5. Diagne 'yi nasıl almışız çok acayip..Taraftar ister GALATASARAY profösyönellerinin hiç mi öngörüsü yok bu nasıl bir zar atmaktır..Aklım almıyor...Hele hele 2. santrafor olarak da pivot seçmek insanın bir bildikleri vardır demesi geliyor ama aklın yolu bir futbol oyunu aslında o kadar da zor değil ......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hala bekliyorum, bir şeyler olacak mutlaka..

      Sil
  6. umudumuz cagneyi sezon bittiğinde katara satabilmek
    ben 5 milyon avro gibi bir rakkamıda kabul ederdim.
    mental açıdan sıkıntılı bir oyuncu.profesyonel değil
    yetenek dersen üst düzey bir tekniği yok.
    küçük takımların ideal oyuncu tiplemesi.set hücumunda futbol aklı ve yeteneği yok
    galatasaray genelde set hücumu oynar.haliyle cagne buna uymaz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir