26 Nisan 2019 Cuma

Ezber değişikliklerden sıyrılıp, Selçuk İnan faktörünü hatırlamamız güzel


Selçuk İnan'ın bu sezon iyi performansları var. Şans bulduğunda elinden geleni yapıyor ve bazı maçlar için neden forma bulmadığını da sorguluyorum. Fenerbahçe maçı bunların başında gelir. Topu doğru kullanmamız gereken bir günde topla ilişkisi kötü tüm isimleri oyuna aldık. Herkes "hurra" hücum deyince de o pası atacak kimseyi bulamadık.

Malatyaspor maçının zor geçeceğini düşünüyordum. Maç başındaki düşüncem de böyleydi, 2. yarıya girerken de. Maçın 2. yarısında Selçuk İnan topu o kadar güzel yönlendirdi ve tempoyu ayarladı ki rahat galibiyet geldi. Son yılların en akıllı futboluydu diyebilirim. Topa sahip olduk, açılan alanı Onyekuru'yla mükemmel doldurduk ve böyle bir deplasmanda fark geldi.

Selçuk İnan da bu maçın ardından konuşulmalıdır. Kalan 5 haftada tecrübesine ve kalan kalitesine ihtiyacımız olacak. 90 dakika haldır haldır tempo beklemiyorum. Malatyaspor maçında olduğu gibi ortamlar oluşacak. Topa sahip olmamız ve tempoyu ayarlamamız gereken anlarda Selçuk İnan en önemli koz. 

Sadece bu da değil. Skoru aradığın anlarda da koz. Bizim ezberimiz var, kontrolsüzce forveti ikiliyoruz ve bu isimlere top atabilecek kimseyi sahada tutmuyoruz. Feghouli, Belhanda belki en önemli kozlar ama en önemli alternatifi de Selçuk İnan. Beğenin ya da beğenmeyin, durum bu. Kişisel nefretler bir kenara bırakılmalı ve anı konuşmalıyız.

Malatyaspor maçında bir an Emre Akbaba oyuna girecek diye korktum. Fatih Hoca'nın doğru hareketlerinden biri de Belhanda'nın oynamayacağı açıklandığında Emre Akbaba yerine Donk'u oynatmasıydı. Böylelikle ayağı yere daha sağlam basan ve mücadele gücü yükselen bir Galatasaray vardı. Emre Akbaba'yla topa sahip olmak ve mücadele etmek zor. Mevcut görüntüsü üzerine bu yorumu yapıyorum.

Marcao çıkarken Selçuk İnan'ın oyuna girmesi aynı şekilde doğru hareket. Emre Akbaba girse topa sahip olmamız zordu. Selçuk İnan'la topa sahip olduk, tempoyu ayarladık ve sonuca gittik. Ezber değişikliklerden sıyrılmamız ve Selçuk İnan faktörünü hatırlamamız gerekiyor. Malatyaspor maçı bunu hatırlatmıştır.

10 yorum:

  1. Son beş maçta topu ayağımıza tutup oyuna hakim olmak zorundayız bunun için de gerekirse Selçuk Belhanda birlikte birlikte oynayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou ya da Donk yine de direnç unsuru, vazgeçemiyorsun.

      Sil
  2. Umarim kendisi yillik 1-1,2 milyon euro uzerinden 1+1 senelik søzlesme imzalar. Futbolu da burda birakir. Cunku bu sezon nefreti sevgiye cevirmeye basladi. Yedek icin guzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni sözleşme yapılmalı mıdır bilmiyorum, o konuda hoca ne derse kabulüm. Kalan haftalara bakıyorum, ciddi şans bulmalı.

      Sil
  3. Sselcuk'un yükselmesinde Bartali etkisininde unutmamak gerekiyor. Ayrica Bartali gelmeden önce 60. dakikadan sonra 9 gol yemis Galatasaray , Bartali geldikten sonra son 30 dakikada sadece 1 gol yemis ve o gol de yanlis hakem kararindan yedigimiz Fenerbahce golü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün futbolcular ve takım için geçerli bu durum. Bartali resmen x faktörümüz oldu. Yazın yapacağı yüklemeyi daha da merak ediyorum.

      Sil
  4. selçuk'u severim önce onu bir yazayım da.

    ama öfkeliyim. şu an takımın bankosu olmalıydı hala. emre bile oynuyor. ki selçuk'tan yırtıcılık beklenmiyor. tekniği ile zekası ile oynamalıydı.

    ama fiziği öyle böyle gerilemedi. ayıp. tembellik bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın. Gerilemesi kendi problemi. Ben sürekli oyun tarzını değiştirmesi gerektiğini yazdım. Regista gibi, daha Pirlo vari orta sahanın gerisine geçmesi onun kariyerini uzatacaktı, yapmadı.

      Sil
  5. Önde oynamayı bıraktı anlamsız bir arkada oynama, görünmeden oynama gibi birşeye girdi..halbuki takımın en saygı duyulan adamı..Kariyerinin sonuna gelmişken bu hesaplarla uğraşacağına futboldan keyif alarak oynasa iş bitecek çünkü onda var..Bizde bence buna kızıyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha kariyerini uzatmayı düşünse, oyun tarzı değişse ve ekonomik oynayacağı görüntüye geçse keşke.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir