16 Mayıs 2019 Perşembe

Fatih Terim / Hagi yakınlığı düşünülerek, Ianis Hagi'nin transferi neden olmasın


Önümüze sürekli Ianis Hagi'yle alakalı gol videoları düşüyor. Futbolunu yorumlamak adına çok fazla bilgi sahibi değilim. Attığı goller üzerinden konuşmak gerekirse, babasının sağ ayaklı hali diyelim. Aynı gol vuruşu, aynı klas. Gelebileceği noktayı ise hep birlikte göreceğiz.

Zor da işi. Hagi gibi bir ismin oğlu olmak kolay değil. Sürekli olarak babanızın gölgesi altındasınız. Hele ki, Hagi'nin efsane olduğu bir takıma gitmiş olsanız bu baskı daha da üzerinize olacak. Herkes sizi tanımıyor ve beklentiyi anlamsız yerlere getirebiliyor.

Ianis Hagi'nin de adı Galatasaray'la anılırken korkum bu. Geçmiş yıllarda da konuşmuştuk ve bu işe biraz soğuk bakmıştım. O dönemde Fiorentina'ya gitmişti ve Hagi'nin tabiriyle 2 yılı çöpe gitti. Hiç oynamadı çünkü, bambaşka hayalleri olsa da başlangıcı yapamamıştı.

Fiorentina'ya 2 milyon avro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Hagi de o 2 milyon avro'yu geri iade ederek Ianis'i oradan aldı. O günden bu yana da FC Viitorul formasını düzenli olarak giymekte. Şu an 20 yaşında ve bu sezon forma giydiği 33 maçta 11 gol 6 asisti bulunuyor.

Fatih Hoca'nın da Ianis Hagi'yi transfer etmek istediği medyada yer alıyor. Hagi de Ianis'in sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklamış ama henüz takım ismi belli değil. Fatih Terim / Hagi yakınlığı düşünülerek neden olmasın demek gerekir.

Becali de çok istekli. Hatta futbolcuya şartlar ne olursa olsun oynama garantisi vermiş. Enteresan taaddütleri var, Hagi bunları kabul eder mi bilmiyorum. Önceliği para kazanmak değil, oğlunun gelişimini görmek. Fiorentina'ya 2 milyon avro'yu geri verdi, Viitorul gibi altyapı ağırlıklı bir takımda bu bonservis bedelinin x futbolcuya verildiğini göremezsiniz.

Ianis de babası gibi 10 numara pozisyonunda oynuyor. Futbolunu çok yorumlayacak yeterlilikte olmadığım için bir şey yazamıyorum. Potansiyeli olduğunu biliyorum sadece. Babasının sol ayağı unutulmazdı, Ianis de sağ ayağıyla müthiş goller atıyor. Bonservis bedeline de bağlı olarak takımda görmek isterim. Fatih Hoca'nın varlığında sorun olmayacaktır, beklentiler doğru ayarlanır.

24.04.2019 tarihli yazı..

18 yorum:

  1. Ben hiç de o kapasiteyi göremiyorum İanis yerel bir oyuncu larak kalır göreceği tepe nokta Anderlecht belki olur. Max. Stanciu kadar olursa buyuk başarı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, görmek lazım. Ciddi anlamda izlemediğim için ancak potansiyeli üzerinden yorum yapabildim.

      Sil
  2. pek yerinde bi transfer olmaz gibi. soyadı hagi değil de, başka bi x oyuncu olsaydı, gündemimize gelir miydi ??? çok gereksiz bi macera olur. o zaman varsa prekazi soyundan bi topçu filan onu da alalım. dediğim gibi burada esas olan şey, haginin oğlu olmasaydı , bizim radarımıza takılır mıydı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hatalı yorum oldu. Ajax gibi takımların da radarında, birçok Bundesliga takımı da konuşuyor. Radarlık konu değil, zaten herkesin gözü önünde.

      Sil
    2. hatta ajax gibi takımlardan 20 sene arayla iki kluivert çıktı. baba ve oğul kluivert. o halde onlar da mı yanlış yaptı? bazen burda böyle çok saçma yorumlar okuyorum. bu sefer cevap veriyim dedim. tabiki babası hagi gibi performans göstersin şekil bi beklenti yok kimsede. yalnız görünen köyde kılavuz istemiyo. yetenekli bi oyuncu. 10 numara ihtiyacımızı fazlasıyla karşılar. ileride 4-3-3 oynarsak kanat 10 numara bile oynar. kolay hollanda liginin en iyi takımı ajaxla son sezonunda 30 maçta 15 gole katkı sağlayan j. kluivert yerine sert romanya liginin 2. sınıf takımı vitorul ile 24 maçta 12 gole etki eden i. hagiyi tercih ederim.

      Sil
    3. Farklı da isimler zaten. Ianis biraz daha Feghouli tarzında, sağ kanatta oyun kurucu rolünde, kanat özelliği daha baskın.

      Sil
  3. konuyla alakasız ama sormam lazım. sinan yılmaz son yazısında şöyle bir cümle kullanmış: Diagne maç sonu yaptığı boyun kesme hareketi nedeniyle ceza alabilir.

    bu da ne böyle? böyle bir şeyden haberim bile yok görmedim duymadım! durup dururken malzeme veriyor sinan yılmaz. umarım böyle bir ceza almayız. işler karışır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PFDK'ya sevk edilmedi o konuyla alakalı, ceza alması imkansız.

      Sil
  4. Ianis Hagi aslında o kadar da kapalı kutu değil. Attığı goller bir şeyler anlatıyor. Sadece yeteneği ile gol atmıyor, futbol aklı ile defans arkası koşu atıp gol yapıyor, ceza sahası içinde sezgileriyle gol yapıyor. Frikikten atıyor. Ceza sahası dışından atıyor.

    Yaptığı asistler de çeşitli; kornerden yapıyor, kenardan top getirip yapıyor, defans arkasına arkadaşını kaçırıp asist yapıyor.

    Oyun aklı ve yeteneği gayet iyi. Takımın duran top problemine de fayda sağlar.

    Ve bu çocuk 20 yaşında kaptanlık yapıyor. Yani sorumsuzluk, laubalilik, vurdumduymazlık görmeyiz bu çocukta. Romanya ligi gibi sert bir ligde gol ve asist sayıları gayet iyi.

    Maliyeti düşük, hikayesi güzel bir transfer olur.

    Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradaki tek sıkıntı taraftarın kendisini tanımaması kaynaklı yaratacağı beklenti olur. Orada da Fatih Hoca büyük avantajı.

      Sil
  5. Vatandasligi var mi 14 yabancı kontenjanını dolduracak mı doldurmayacaksa kesin alinsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vatandaşlığı var mı bilmiyorum ama yabancı sayılacağından eminim.

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. 3-4 milyon avro aralığıdır diye tahmin ediyorum.

      Sil
    2. Kiralık gelmeli tutmazsa sonra sıkıntı olmasın

      Sil
  7. Hagi gelirse, frikiklerde eskisi gibi heyecanlanacağız. Bu açıdan çok güzel.

    Sormak istediğim iki sorum var:

    Acaba yıllık ücreti ne kadar olur?

    Gelmesi halinde 12. ya da 13. oyuncu olarak mı izleriz yoksa 11 için mi alınır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllık ücreti çok düşük olur. 11'de olabilir, kulübe de olabilir. Kampta görmek lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir