20 Nisan 2019 Cumartesi

Galatasaray 3-1 Kayserispor, biz bugün ne izledik?


Kasvet, başka bir şey değil. Şu maç 11'e 11 devam etse, bu görüntüde büyük sorun yaşardık. Ne oynadığımız konusunda hiçbir fikrim yok. İsteksizlik, yer yer laubalilik diz boyu. Fernando ve Marianı dışında "şu futbolcu da iyiydi" diyebileceğim kimse yok. Kalan 5 haftada bu isteksizlik ve kabullenmişlik acı verir.

Fenerbahçe deplasmanının da getirisi büyük. Yıllar sonra ilk kez kazanmaya bu kadar yaklaşmıştık ama hem kendi hatalarımız, hem de o maçı bize kazandırmamaya ant içmiş hakemle birlikte kazanamadık. Doğal olarak akıllar orada kalıyor, buna bir şey demem. Her şeye rağmen ayağa kalkmak, biraz daha istemek gerekiyor. İhtimal son ana kadar zorlanmalı.

Maç üzerine konuşabileceğimiz çok fazla bir şey olmasa da yazalım. 0-0'ın gidişatı iyiydi, pozisyon finali gelmese bile baskımız vardı, zorluyorduk. 0-1 geriye düştükten sonra 1-1'in hemen gelmesi mutlaka avantaj. Şu görüntüde 0-1 daha uzun devam etse, oluşacak açık alanlarda hiç şansımız olmayacaktı.

1-1'in ardından görüntü felaketti. Bir anda dağıldık ve Kayserispor 10 kişi kalana kadar da devam etti. Kayserispor'un bizim yarı sahamızda en ufak baskısı top kaybını beraberinde getirdi. En büyük hata payı Muslera'nın, oyunu o kadar kötü başlattı ki bütün toplar Kayserispor'a geldi, o zaman diliminde 3-4 pozisyon oluştu.

Savunma arkasına da iyi sarktılar. Kayserispor'un hücum planını beğendim, iyi çalışmışlar. Geriden oyun kurmamızı mümkün olduğunca engellemeye çalıştılar ve savunmayı da öne çıkarınca arkada önemli boşluklar oluyor. 1-1 ile rakibin 10 kişi kaldığı süre arasında Kayserispor'un etkisini izledik, kırmızı kart ve penaltı imdadımıza yetişti.

Kurgumuz da garipti. Belhanda'yı sol kanatta başlattık, o da oyun kurucu gibi oynayınca Nagatomo tüm kanadı yalnız başına savunmak zorunda kaldı. Fernando'yu da mümkün olduğunca ön alanda kullanarak başlattık, bence iyi de oynuyordu ama o kadar önde oynayınca tüm sahada mesafe kat etmesi zor. Ne Emre Akbaba ne Badou Ndiaye, hiçbiri sahada yoktu.

Belhanda merkeze alındığında biraz olsun düzen otursa da yetmedi. O da isteksizlerin başında geldi. Tüm maçı Mariano tek başına oyun kurmaya çalışmakla geçirdi desek yeri. Kırmızı kart ve 2-1'in ardından rakibin dağılması doğal. İlk yarının bitiminde 3-1'i gördüğümüzde daha farklı bir görüntü beklesem de işin "laubalilik" boyutu burada başlıyor.

2. yarıyı "laubalilik" üzerine konuşalım. Sahadaki herkes istatistik kovaladı sanki. Kaleciyle karşı karşıya saçma sapan vuranlar, pas alamayınca trip atanlar, gol atmak için topu anlamsız şekilde ayağında tutanlar ya da topu alıp haldır haldır kaleye koşanlar. Düzen yoktu, hatta 10 kişilik Kayserispor yer yer gol şansları buldu.

27 yorum:

  1. Futbolu ben de beğenmedim ama artık skor haftalarındayız o yüzden pek önemi yok bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol neyse de inanmışlığı görememek üzücü :(

      Sil
  2. Önümüzde bizim Konya maçına kadar Başakşehir'in oynayacağı iki tane iç saha maçı var. Her iki maçtan da üç puanla ayrılırlarsa bu motivasyon eksikliği ile Konya'da puan bırakıp şampiyonluğu veririz diye düşünüyorum. Ama aksi olursa da bambaşka şeyler konuşuruz. O yüzden beklemekte fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Rize deplasmanından daha çok korkuyorum :( Maç maç bakacağız dediğin gibi.

      Sil
  3. dünya kadar pozisyon verdik. akıllar fb maçında gibiydi.

    her şeye rağmen yenebilirdik. yendik de. ama fb medyası galibiyete hakem gölgesi düşürmek için çalışmalara başladı.

    2. yarıda gerçekten saçmaladık. hele ndiaye! bu ne laubalilik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarı sadece laubalilik üzerine konuşulur.

      Sil
  4. diagne isimli arkadaş gollerden sonra artistik duruşlar sergileyeceğine kale ağzından gol kaçırmasın yeter! penaltılar olmasa istatistiği dibe vuracaktı.

    YanıtlaSil
  5. nagatomo'nun gol atma ihtimaline karşılık tsubasa'nın jenerik müziği nasıl hazırlanmaz anlamıyorum. şaka yapmıyorum. dj istifa! (bu şaka)

    emre de hala çok güçsüz. hatta sarı gördüğü hareket bile fiziğine sahip çıkamadığı için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba maalesef sakatlık sürecinde çok geriye gitmiş ve kendini duru tutmamış :( Üzücü tablo.

      Sil
  6. Trübünler den mutsuz ayrıldık niye yazınızın son bölümü anlatıyor 'laubalilik"...geçen iç saha maçında muslera yı övmustük oyunu çabuk başlattı buda olumlu katkı sağladı diye bu gece yine eski anlayışına geri dondü. Lakin muslera ya gelene kadar bu maç özelinde bir hayli vasat oyuncumuz vardı fernando bu sezonki en iyi maçını oynarken mariano ve donk bu maçı kayıpsız geçti isek en önemli nedenleri idiler.rakibe 1/1 iken hatta on kişi iken bile çok pozisyon verdik bu oyun, bu ciddiyetsizlik devam ederse zor maçları kazanmamız pek mümkün değil. Neden sonuç ilişkisi için bir çok sıralayabiliriz ama klasik olarak kötüykende kazanmak önemli ise mesele yok şimdilik..emre akbaba yaptığı kırmızı olmalıydı ve bu bize pahalıya patlayabilirdi.lütfen ve lütfen ciddiyet son düzlükte atı devirmeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 isim dışında şu iyiydi diyebileceğim kimse yok. Maalesef isteksiz kaldık.

      Sil
  7. nagatomo da fena değildi. ki zaten işi laubaliğe vuracak adamdır

    YanıtlaSil
  8. Yahu bitmedi şu Muslera dusmanliginiz yine olayı getirip oraya baglamissiniz. Bugün dünyaları çıkardı bir kelam yazmamissiniz. Bu kaleci cidden sizin gibi taraftara fazla. Size Sinan Bolat falan lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera düşmanı olduğumuz kanısına nasıl karar verdiniz muslera bize büyük emeği geçmiş sampiyonluklar da büyük katkısı olmuştur bunu kim inkar edebilir.ama hepimiz gibi her fani gibi elbette hataları olacak ve konuşulacaktir bizde büyük kaleci olduğunu kabul ediyor lakin oyunu çabuk başlatma konusunda ciddi sıkıntısı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz bunlar farklı şeyler (malatya maçinda iyi oynadik bir medeni musleranin topu cok oyuna sokarak sunduğu katkı idi).size bilmem kim lazım demek ayıp birşey. Eleştiri ve öneri insanı geliştirir. iyilikle kalın

      Sil
    2. muslera giderse "ah sneijder vah sneijder", "ah gomis vah gomis" gibi olacak hatta daha beter aranacak haberleri yok.

      Sil
    3. Burada ne Muslera düşmanlığı var. Hatasını söylüyorum, bu suç olmamalı. Eksiği işte, modern futbolda da zorunluluk. Ayakları kötü, bir kalecide bu aranır mı deme, aranıyor. Onun kötü başlattığı hücumlar hep rakibe hızlı hücum olarak geri döndü.

      Muslera gitsin, gitmeli falan mı dendi? Eleştiriye açık olmak lazım.

      Sil
  9. Sabırlı ve sakin bir oyunla sonucu almak için beklemeliyiz. Anlaşılmaz bir telaş ve ozgüven eksikliği var takımda bu da oyunu kötü manada çok etkiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca "iki 6" denedik dedi. Geçen sezonki Donk / Fernando hattı dönüyor sanırım.

      Sil
  10. Donk orta sahada olmalı son haftalarda sağlam olmak zorundayiz. Bu da orta sahada Donk ile mümkün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk / Fernando ve Belhanda görebiliriz. Badou da çok formsuz.

      Sil
  11. Belhanda işte bu yüzden kanada yazılmamalı.Bu laubalilik yeni değil, geçen yıl da skor avantajını elde edince saçmalıyordu futbolcular ve bu ciddi bir sorun.Çünkü bir anda Kayseri gol atsa neye uğradığımızı şaşırırdık.O gelen taraftarlara da ayıp.Rakip eksik, bir çok pozisyon buluyorsun at işte.Atabildiğin kadar at ne bu laubalilik?Kupa maçı öncesi pek kasmak istemediler de diyemeyiz çünkü kupa maçı perşembe günü.Umarım kalan 5 haftada bu görüntüyü görmeyiz bir daha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayserispor maçındaki laubalilik zirveydi. Kabullenmişlik, şampiyon olamayız havasıv ardı. Düzelir ama, ipler artık bizim elimizde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir