29 Nisan 2019 Pazartesi

Hala aklım almaz, Sasa Iliç'i neden gönderdik?


Sasa Iliç'in adını görür görmez ister istemez duruyoruz. Galatasaray formasını sadece 2 sezon giyse de unutulmazlardan biriydi. Bu tarzda birçok yabancı var, hatta konusunu açar, çok daha detaylı konuşuruz. 

Sasa Ilic 41 yaşında ve Partizan formasını giymekte. Kızılyıldız derbisinin ardından sezon sonunda futbolu bırakacağını açıkladı. Geriye dönüp baktığımızda çok "şaşalı" bir kariyer belki yok ama oynadığı her takımda iz bıraktı.

Biz işin Galatasaray tarafındayız. Yana yakıla "10 numara" aradığımız dönemde Sasa Iliç'in transferi açıklanmış ve doğal olarak "kim bu" sorusu sorulmuştu. Daha iddialı isimler bekleniyordu, çok büyük bir özlemden bahsediyoruz. Taraftarın beklentisi 10 numaralı formanın altını doldurmaktı.

Sasa Iliç, klasik bir 10 numara da değildi. Daha çok forvet özelliğiyle öne çıkan, bugünlerde sahte 9, o günlerde ise gizli forvet dediğimiz isimlerdendi. Maç içinde çok görülmez ama gol anında bir anda ortaya çıkar. Bugün, Emre Akbaba'dan beklediğim oyun diyeyim. Biz onu bu tarzda kullanmasak da aslında o da bu profilde bir futbolcu.

Rakip ceza sahasına verkaçlarla girer, rakip ceza sahası içinde golü koklar ve iyi bir bitiricidir. Fırsatlar onun işi, tamamladığı birçok pozisyon da vardır. Iliç'i asistten ziyade gol katkısıyla yorumlamak gerekiyordu. Şampiyon olunan 2005 - 2006 sezonunda ligde 30 maçta 12 golü vardı. 2 sezonluk Galatasaray performansı ise 71 maçta 25 gol 9 asist.

Sorunsuz, maliyetsiz ve faydalı bir futbolcu. Hala aklım almaz, Sasa Iliç'i neden gönderdik. Galatasaray'dan ayrılırken 29 yaşındaydı, böyle sorunsuz bir ismi en az 3 sezon daha kullanmak mümkündü. Garanti katkı işte, gol yükünü çeken isimlerdendi. Gönderildiği sezon yeri geldi ve 11 yerliyle dahi oynadık. Yabancı sorunu da yoktu.

SC nostalji köşesinde de yer vermiştik kendisine;

4 yorum:

  1. Hagi’den sonra Jorge Felipe’yi almıştık. Bence Çok iyi bir 10 numaraydı ama olmadı Fatih hocayla anlaşamadılar. O dönem şahsi fikrim Fatih hoca da çok formsuzdu. Transferlerden hatırlayabiliriz. Hatırımda hatta hatırımızda kalan moskova maçındaki performansı çok iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milan'dan geldim mesajı vardı o dönemde, bence bunun kurbanı olundu.

      Sil
  2. Sasa'nın birkaç röportajında GS'dan ayrılmasını hata olarak yorumluyor. Karşılıklı yapılan hatalar olmuş demek. Senin de belirttiğin gibi gole çok yakın bir 10 numaraydı. Yıllar sonra benzer tadı veren bir seviye yukarıda diyebileceğim Talisca'yı izlemiştik. Iliç ve benzeri ayrılıkların altında yatan en iyi yönetim şekli transfer anlayışı. Bazen cebe indirmek, bazen de taraftara şirin gözükmek amacıyla çok fazla geliş gidiş oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de hataydı. Avusturya Ligi'ne gitti, hiç alakası yokken.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir