5 Nisan 2019 Cuma

Heath Ledger'in Joker'i çıtayı arşa çıkarsa da Joker ondan ibaret değil


"DC" filmlerini birbirinden bağımsız yorumluyorum. Yeni Joker filmini de böyle yorumlamalı. Joker'in origin filminin yapılacağı açıklandığında ve Joaquin Phoenix'in bu role hayat vereceğini öğrendiğimizde heyecanlandık. DC'den yana umut olmasa da bu film için beklenti yüksekti.

Yayımlanan fragmanda da istediğimizi aldık, hatta beklenti daha da yükseldi. Nolan'ın Batman serisini ayırıyorum, DC filmleri içinde izlediğim en iyi fragman. Harika bir origin hikayesi bizi bekliyor diyebilirim. Daha da arttırayım, Oscar'ı konuşacağız.

Heath Ledger'in Joker performansı bir ömür unutulmayacak. Onunla birlikte bu çıta arşa çıktı ama sürekli kıyas konusu yapılmasını da haksızlık olarak görüyorum. Jared Leto'nun Joker'inde dahi keyif aldım, tabii Suicide Squad şartları içinde konuştuğumda. Joaquin Phoenix'le kıyaslamıyorum, söylemek istediğim keyif almamızın gerektiği.

Psikolojik gerilim izleyeceğiz, aksiyon bekleyenler için yazıyorum. Ağır bir dram var. Joker'in ortaya çıkış ve kötülük motivasyonu anlatılıyor. Neden bu hayatı seçtiği, çektiği acılar, hayatta kalmak için çabası ve sevdiği insanları kaybetmesi. 

Yeniyi de kabullenmek gerekiyor. Ne Joker, ne de Batman belli isimlerden ibaret değil. Geçmişte iyi filmler ve performanslar görsek de bunun anlamı başka iyi filmler görmeyeceğimiz değil. Bu tarzda iyi filmler de yapılıyor işte. Joker'in origin hikayesi bambaşka bir yol ve buna da hayat verebilecek en iyi isimlerden biri canlandırıyor.

2 yorum:

  1. heath inanılmazdı. ama bu rolü başkası da oynayacak. fragmanı beğendim.

    toplum tarafından zorla deli yapılan bir insan gibi. bana benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette öyle, bu filmler çekilmeye devam edecek. Heath'ın performansı enfes olsa da orada kalmamak gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir