28 Nisan 2019 Pazar

İçime sinmiyor bu takımlar ve belli bir yerde tıkanmaya devam edecekler


Bazı takımlar için "suni" kelimesini kullanırım. Konu oynadıkları futbol, bulundukları konum değil. Bana camia olarak gelmezler, paranın yönettiği yapılar diye düşünüyorum. Günümüzde para her şey olsa da bu takımları başka bir tanımla nitelendiremem.

Manchester City ve PSG de "suni" diyeceğim takımların ilk sırasında yer alır. Arap sermayesinin çok güçlü olduğu ve bu uğurda büyük paralar döktüğü takımlar. Bu takımların kendi liglerinde o ligi "domine" edebildiklerini görsek de iş Şampiyonlar Ligi'ne geldiğinde tıkanıyorlar.

PSG'nin durumu daha da acayip. Arap sermayesi geldiğinden bu yana hemen hemen her sezonu ligde çok büyük farklarla tamamlıyorlar. Sadece bir sezon Monaco'ya geçilmiş olmalarına rağmen ertesi sezon Monaco'nun parçalanmasını izledik. En iyi futbolcuları Mbappe'yi 180 milyon avro'ya rahatlıkla alabilen bir PSG'den bahsediyoruz.

Bu takımın en büyük hayali de Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak. Ligue 1'de şampiyonluk bir şekilde geliyor, Şampiyonlar Ligi'nde ise tıkanıyorlar. Blanc'ın PSG'si Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynamış ama kupayı alamadığı için yollar ayrılmıştı. Sonrasında çeyrek final dahi göremez haldeyiz.

Bu sezon ise son 16'da Manchester United'a elendiler. Sadece o da değil, Ligue 1 şampiyonluğu dışında yer aldıkları tüm kupaları bir şekilde kaybettiler. Neymar, Mbappe gibi transferler bunun için değildi diye düşünüyorum. Transferde deli paralar dönse de hala bir takım olamadılar.

Bir şey eksik işte. O eksiklik üzerine "suni" tanımını yapıyorum. İçime sinmiyor bu takımlar ve belli bir yerde tıkanmaya devam edecekler. En iyi hocalar geliyor, büyük transferler izliyoruz ama en büyük eşik aşılamıyor.

PSG için Tuchel de olmadı, Emery de olmamıştı. Blanc dışında kimsenin olmadığını düşünsem de onu yarı finale rağmen yollamaları enteresan karardı. Sabırsız camia, para oldukça da değiştirmekten çekinmiyorlar. Yarın Tuchel gider, belki Mourinho gelir. Mourinho yapabilir yalnız, Chelsea'ye "suni" diye adlandıracağım bir takımken onlara kimlik kazandırmıştı.

4 yorum:

  1. city neyse de psg kadar itici ve soğuk bi takım yok gibi geliyor bana

    YanıtlaSil
  2. İtici takımlar ve yonetiminde paranın bu kadar önemli olduğu takımlar bir türlü tatmin edemiyor futbol severleri. Şampiyonluklarinin da hiçbir değeri yok bana göre liglerinde. Lille'in ikinciliği daha kıymetli şu aşamada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lig için şampiyonluklar bir şey ifade etmez oldu. Asıl arenada beklenti karşılanamıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir